maritbet girişmaritbet
Koleksiyon Gala ofis koltuğu serisi, 2012 Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görüldü!

Koleksiyon Gala ofis koltuğu serisi, 2012 Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görüldü!

Koleksiyon Gala ofis koltuğu serisiyle, tasarım dünyasının en önemli ve prestijli yarışmaları arasında sayılan Red Dot Ürün Tasarımı ödülüne layık görüldü

Koleksiyon Gala ofis koltuğu serisiyle, tasarım dünyasının en önemli ve prestijli yarışmaları arasında sayılan Red Dot Ürün Tasarımı ödülüne layık görüldü.

Gerhard Reichert, Heinrich Iglseder ve Koray Malhan tarafından tasarlanan ve geçtiğimiz aylarda dünyanın bir diğer önemli tasarım ödüllerinden olan Good Design'da ödül kazanan Gala ofis koltuk serisi, 2012 Red Dot Ürün Tasarımı kategorisinde ödüllendirildi. Koleksiyon adına Almanya temsilcisi Roland Ohnacker ve Gala'nın tasarımcılarından Heinrich Iglseder'in katıldığı ödül töreni 2 Temmuz tarihinde Almanya'nın Essen kentinde yapılan ve uluslararası tasarım camiasının önemli isimlerini bir araya getiren görkemli bir davetle gerçekleştirildi.

Koleksiyon bu anlamlı ödülle birlikte uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha eklemiş olurken, Gala da Temmuz sonuna kadar Essen'deki Red Dot Tasarım Müzesi'nde sergilenme hakkı kazandı.

Red Dot Jüri Değerlendirmesi

Rahat ve özellikle de ergonomik oturuş ofis segmentinde çok önemli bir role sahip. Bu kavramdan yola çıkan Gala ofis sandalyesi organik konstrüksiyonu ve formu ile endüstrinin yüksek beklentilerini karşılar nitelikte.

Red Dot 2012 Tasarım Ödülleri Hakkında

Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülleri (Red Dot Design Awards), dünya çapında kabul gören ve bilinen bir tasarım yarışması olarak 1955 yılından günümüze kadar çeşitli tasarım dallarından birçok çalışmayı katılıma davet ediyor. Her sene ortalama 50 ülkeden binlerce katılımcının tasarımlarıyla başvuruda bulunduğu yarışmada sadece çok küçük bir katılımcı grubu ödül almaya hak kazanıyor.

Bu yıl da 30 üyeden oluşan uzman Red Dot jürisi, inovasyon değeri, fonksiyonellik, ergonomi, kalite ve çevre politikası gibi birçok farklı kriteri göz önünde bulundurarak dünya çapında yarışmaya katılan toplam 4.515 ürün arasından sadece çok küçük bir seçkiyi ödüle layık gördü.

Gala Hakkında

Önce Paul Eluard'ın sonra da Salvador Dali'nin en önemli esin kaynağı olan "Gala" nın ismi, Koleksiyon'un ofisler için hazırladığı yeni sandalye programına da ilham verdi. Ofis sandalyelerinin mekanik ve soğuk yapısının yerini alacak olan Gala, yaratıcı insanların çalışma ortamları için sıcak ve doğal bir görüntü sağlamak üzere tasarlandı. Çalışma ve toplantı alanları için tasarlanan Gala ofis koltuğu, teknolojik detayları, ürün için geliştirilen özel detay ve çözüm önerileri, yenilikçi sırt yapısı ve patentli mekanizmasıyla insana yakın bir estetik kimlikle öne çıkıyor. Okyanus sahillerinde yer alan ağaç gövdelerinden ilham alınarak geliştirilen karakteristik sırt bölümü,

Gala'nın tasarımının en ayırt edici noktasını oluşturuyor. Sırt bölümünün ağırlık ve ilişkili kuvvetlere göre şekli ve dolayısıyla kişiye uyguladığı direnç değişiyor.

Okyanus sınırlarında yer alan ağaç gövdelerinin rüzgara direnç gösterdikleri için farklılaşan oval gövde kesitleri bu tasarım için çıkış noktasını oluşturdu. Patentli örgülü dokusu sayesinde de kullanıcısının omurga şeklini aynen alarak mükemmel bir bel ve sırt desteği sağlıyor. Gala'yı ayırt eden en önemli özelliği, minimum müdahale ile insan vücuduna uyum sağlaması.

Sandalyenin organik sırt çerçevesinin kurgusu ve içinde kullanılan patentli örgü kumaş sayesinde, her kullanıcının sırtına özel ve birebir uyum imkanı sunuluyor. Üzerinde hiç bir dikiş barındırmayan, özel bir örgü tekniği ile geliştirilen bu sırt kumaşı, file kumaşlara oranla çok daha yüksek bir dayanıklılığa ve elastik yapıya sahip. Bel desteği seçeneği de bu yapının içinde sunuluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Versace Home çizgisi ile tasarlanan iç mekanlar
  • 26.09.2020 15:14

Versace Home çizgisi ile tasarlanan iç mekanlar

Versace Home Koleksiyonu ile tasarlanan ev ve ofis tasarımlardan kareler. ...

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor
  • 27.09.2020 08:45

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor

Versace Home Koleksiyonu farklı mekanlar için tasarladığı mobilya ve aksesuarlar ...

Koleksiyon, Mahall Bomonti için örnek daire hazırladı
  • 11.07.2017 14:05

Koleksiyon, Mahall Bomonti için örnek daire hazırladı

Koleksiyon, Mahall Bomonti İzmir projesinin örnek dairesinde tercih edilen iş or ...

Koleksiyon yeni ofis serisini tanıttı!
  • 04.05.2015 15:23

Koleksiyon yeni ofis serisini tanıttı!

Koleksiyon yeni ofis tasarımlarını, uluslararası seçkin isimlerin de katıldığı ‘ ...

Yenilikçi ofis ‘Koleksiyon’u açık iş teması ile tasarlandı!
  • 31.10.2014 14:48

Yenilikçi ofis ‘Koleksiyon’u açık iş teması ile tasarlandı!

Koleksiyon ofis sektörünün en önemli fuarı olarak kabul gören Orgatec’in katılım ...

Evinizin ‘Koleksiyon’u imajını tazeliyor!
  • 21.10.2014 10:37

Evinizin ‘Koleksiyon’u imajını tazeliyor!

Çok kültürlü mazilerin geçmişinden beslenen Koleksiyon, 43 yıllık deneyimini yen ...