maritbet girişmaritbet
Koç ve Sabancı'dan borç alırdım

Koç ve Sabancı'dan borç alırdım

Kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlayan Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası’nın başkanı Halit Narin, sendikanın kuruluş yıllarında ofis kirasını Vehbi Koç ve Nejat Eczacıbaşı’ndan istediklerini söyledi. Narin, “Teşkilatı öyle parasız günlerden bugünlere getirdik” dedi.

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS), kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutladı. Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen kutlamada bir konuşma yapan 42 yıldır sendikanın başkanlığı görevini yürüten Halit Narin, sendikanın geçmişini anlatarak tekstil sektörünün geleceğine ilişkin öngörülerini paylaştı.


Geceye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer, İş Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, TFF İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Güreli, Halil Bezmen, Önder Öztarhan, Mine Narin, Nezih Barut, Hayri Yazıcı, Kaan Boyner ve Muazzez Abacı gibi iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

 

MOBESELER İÇİN DESTEK  VERDİ
Gecede gazeteci Mithat Bereket'in hazırladığı, Sendikanın ve tekstil sektörünün hikayesini anlatan bir de belgesel gösterildi. Halit Narin, belgeseldeki konuşmasında ilginç bir anısını şöyle anlattı: “Sendikaya ikinci başkan olduğum dönemlerde, başkanımız Kemal Haraççı, beni iterdi öne. Vehbi Koç'tan, Nejat Eczacıbaşı'ndan gidip para alırdım. Ne parası alırdım biliyor musunuz? Tepebaşı'nda ikinci katta, küçük bir ofisimiz vardı. Onun kira parasını alırdım. Teşkilatı öyle parasız günlerden bugünlere getirdik.”

 Sendikanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile önemli projelere de imza attıklarını belirten Narin, şunları söyledi:
“Mobese adı verilen güvenlik kameralarının şehrin pek çok yerine yerleştirilmesi bu projelerden biri. Biz tekstilciyiz ama Türkiye'nin bir parçasıyız. Biz her şeyle alakalıyız. Bizi yolun mobesesi de alakadar ediyor, eğitim sınıfları da alakadar ediyor. Çünkü Türkiye'nin bir parçasıyız. Bütün davamız bu.”

 

VİDEO MAPPİNG İLE RENKLENDİ
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası 50. Yıl Yemeği'nin gerçekleştirildiği gecenin sürprizi ise İstanbul Boğazı'nı görsel şölenle donatan ‘Video Mapping' (Binaların veya perdelerin üzerine video görüntüleri yansıtma) uygulaması oldu. Tekstilin, iplikten başlayan serüveninin şiirsel bir dille anlatıldığı ‘Video Mapping' uygulaması Çırağan Sarayı'nın denize bakan 120 metrelik ön cephesine yansıtıldı.


"BAŞBAKAN İSTEDİ DESTEĞİ ARTIRDIK"
Belgeselde Sendikanın Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayarlı eğitime destek kampanyasına en büyük bağışı yaptığı vurgulanırken, bugüne kadar 52 bin bilgisayar bağışlandığı, bilişim teknolojileri sınıfları kurulduğu ifade edildi.

Halit Narin belgeseldeki konuşmasında bu konuyla ilgili bir anısını da şöyle anlattı:
“Başbakan toplantıda ‘desteği 25 milyona yuvarlasak iyi olur' deyince, ‘50 milyon dolara çıkarsak olur mu?' diye sordum. İdare heyetim aynı toplantıda ön tarafta oturuyordu. Onlara baktım. ‘Tamam' dediler ve 50 milyon dolara çıkardık. Bizim hem kendi aramızda hem de hükümetlerle mükemmel ahengimiz var.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yalı müze oldu
  • 22.09.2020 10:46

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yalı müze oldu

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği, Koç ailesinin sahibi olduğu Sarıyer'deki yalı müze ol ...

Bir dünya devi bu küçücük dükkandan doğdu
  • 19.08.2014 11:19

Bir dünya devi bu küçücük dükkandan doğdu

Başkentin ilk sanayi müzesi olması ile dikkat çeken Çengelhan, ziyaretçilerin mi ...

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
  • 25.12.2013 14:37

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş’ın bu yıl dördünc ...

Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı
  • 07.09.2012 10:16

Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı

Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, daha önce dışarıya açık olan 30 bin metrek ...

Nihat Özdemir çocukluğunda bayramda toplayacağı harçlığı tahmin ederdi!
  • 19.08.2012 11:22

Nihat Özdemir çocukluğunda bayramda toplayacağı harçlığı tahmin ederdi!

Mustafa Koç'tan Nihat Özdemir'e Ahmet Nazif Zorlu'dan Erdal Aksoy'a, Sedat Aloğl ...

Mustafa Koç:  Türkiye'nin istikbalini çok parlak görüyorum!
  • 22.07.2012 10:22

Mustafa Koç: Türkiye'nin istikbalini çok parlak görüyorum!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Avrupa ve dünyada yaşanan krize r ...