maritbet girişmaritbet
Klişelerden kurtulmuş, en iyi 6 basın lansmanı!

Klişelerden kurtulmuş, en iyi 6 basın lansmanı!

İnşaat sektöründe yeniliklerin duyurulduğu basın lansmanlarında en farklı olanları sizler için derledik.

İnşaat dünyasına adım attığınızda yada yeni projenizi satışa çıkarma aşamasında şüphesiz kendinizi duyuracak en etkili yöntem basın lansmanı düzenlemek...

Peki şu bildiğimiz, hemen hemen herkesin düzenleyebileceği, yoldan geçenlerin bile 'Basın lansmanı şöyle yapılır!' diyebileceği, alışılagelmiş basın toplantılarından siz de sıkılmadınız mı?

Açıkca belirtmemiz gerekirse şu en lüks otellerin, şaşalı toplantı odalarında basın mensuplarıyla bir araya gelmek artık yeterince klişe...

PR'cılar sözümüz size!

Konut satma klişeleri gülmekten öldürüyor!

Konut satarken söylenenlerden ya da bir proje lansmanı yapılırken duyduğumuz yalanlardan bir türlü kurtulamadık. 

Şu cümleleri emlak, gayrimenkul yada inşaat sektörüyle uzaktan yakından ilgisi olmayanlar bile duydu artık; "Hem şehrin merkezinde hem kalabalığın dışında" ya da "Doğanın içinde ama her yere 3 dakika"

Kimi firmalar Esenyurt'taki konut projesini "Mecidiyeköy'e 18 dakika mesafedeyiz" diyerek bile satmaya çalıştı.

Sadece o da değil mesela bir de bütün bu projeler inanılmaz mükemmeller, 1.000 metrekare arsa alanına sahip projenin bile yüzde 80'i yeşil alan!

Biz de Emlaktasondakika.com olarak sektörün gelmiş geçmiş en etkili, çarpıcı, farklı ve akılda kalan basın lansmanlarını sizin için derledik.

6- Marmara Forum Lansmanı

Multi Development Türkiye ve Area Property Partners ortaklığında hayata geçirilen Marmara Forum, toplam 375 bin metrekare alana yayılırken mimari tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyor. 

marmara forum helikopter

31 Mart 2011 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açan Marmara Forum'un açılışından yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen tanıtım dikkat çekiciydi. Bu tanıtımda, toplantının ardından helikopter turu şeklinde oldu. Daha sonra isteyen basın mensuplarına helikopterle Marmara Forum'u havadan görme imkanı verildi.

5- Nef Offices Dörtlevent 09 Lansmanı

Timur Gayrimenkul'ün markası Nef, 4. Levent'te hayata geçirdiği Nef Offices Dörtlevent 09 Projesi'nin basın lansmanında oldukça farklı bir yol izledi. Bu lansman da Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilirken, "FoldOffice" sistemi de aynı zamanda orada hayat buldu. 

Nef'in kendi geliştirdiği bu sistemle ofislerde basketbol, bilardo, pilates, film izleme ve bateri çalma alanları oluşturuluyor. Bu tanıtımda da aynı şekilde bateri çalanlar, film izleyenler, pilates yapanlar, bilardo ve basketbol oynayanlar o ofis yaşamını birebir gösteriyordu.

4- Nish Adalar Lansmanı

Kiptaş'ın Özyazıcı İnşaat ile birlikte inşa ettiği Nish Adalar projesi bugün hemen teslim olsada, basın lansmanı hala akıllarda. Atatürk'ün yatı olarak bilinen Savarona'da gerçekleşen tanıtım toplantısı şöyle gerçekleşti;

Proje yetkilileri ve basın, Savarona ile Kuruçeşme'den hareket etti. Daha sonra projenin yapılacağı Maltepe - Süreyyapaşa'nın tam karşı hizasındaki Adalara giden Savanora, burada bir süre bekledi. Bu süre zarfından Nish Adalar'ın yapılacağı arsa alanından ışık gösterileri adeta geceyi gündüze çevirdi. 

nish adalar savarona

nish adalar savarona basın lansmanı

Bilindiği üzere Nish Adalar projesi kesintisiz deniz ve Adalar manzarasıyla ön plana çıkıyor.

3- Vadistanbul Bulvar Lansmanı

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat işbirliğiyle yükselen Vadi İstanbul projesinin Bulvar etabı oldukça görkemli bir lansman ile satışa çıkmıştı. İnşaat ve satışları hala süren Bulvar etabı için Çırağan Sarayı bahçesi ve balo salonunda özel bir kareografi oluşturuldu.

vadistanbul bulvar

"24 saat yaşayan İstanbul" sloganının hayata geçirildiği Vadi İstanbul Bulvar tanıtımında reklam filmindeki sokak müzisyenleri, metro hattı ve balkabağına dönüşmeye hazır at arabası yer aldı. 

vadistanbul bulvar

2- Maslak 1453 Lansmanı

Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Emlak Konut ortaklığında yükselen Maslak 1453 projesi, Fatih Ormanları'nın hemen yanında yapılması Ali Ağaoğlu'nun reklam filminde oynaması gibi pek çok olayla gündeme geldi durdu. 

Böyle bir projenin de lansmanı elbette çok dikkat çekti. Ali Ağaoğlu emlak editörlerini özel uçağıyla Dubai'de gerçekleşen Dubai Cityscape fuarına götürdü. Burada ilk kez sergilenen Maslak 1453 maketi, horon ve roman dans gösterileri Araplar dahil herkesi büyüledi. 

tarkan sahnesi

Ağaoğlu bu kadarla kalmadı ve tanıtımın yapıldığı gece megastar Tarkan'ı sahneye çıkardı. 

1- Onaltıdokuz İstanbul Lansmanı

İnşaatına başlandığı günden beri çok konuşuldu, çok tartışıldı. Basın toplantısı ve satış tekniği ile en baştan gündemde kalmaya devam etti. O proje OnaltıDokuz İstanbul'du!

Zeytinburnu'nda sahile yakınlığı ve kulelerinin yüksekliğiyle İstanbul siluetini bozduğu iddia edildi. Ardından tıraşlanacağı konuşuldu, mahkemeler açıldı. Ancak, 27, 32 ve 36 kattan oluşan blokların hiçbirinde yıkım olmadı. 

onaltıdokuz istanbul basın toplantısı

Gelelim bu çok konuşulan konut projesinin basın lansmanına. Emlak editörlerini vinç yardımıyla projenin yapılacağı yerden 100 metre yüksekliğe çıkaran firma, gökyüzünde bir yemek organize etmiş oldu. Tüm sektör tarafından ilgi çeken ve ilginç bir deneyim olduğu söylenen “Gökyüzünde Yemek” platformu buradan daire sahibi olmak isteyen müşteriler için de oluşturuldu. 

onaltı dokuz zeytinburnu tanıtımı

Bizim içinde bir PR firmasının yapacağı en ilginç basın lansmanı olarak kayda geçti.

onaltıdokuz istanbul vinçle basın lansmanı

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe satışa çıktı!
  • 16.06.2022 10:23

Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe satışa çıktı!

Dekar Yapı, Uskumruköy ve Şehirbahçe projelerini lanse etti. Az katlı mimarisiyl ...

Zeray Dora Hill projesi görücüye çıktı!
  • 13.06.2022 11:44

Zeray Dora Hill projesi görücüye çıktı!

Zeray İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan Zeray Dora Hill projesi görücüy ...

Akzirve Topkapı 29 basın lansmanı
  • 28.05.2022 20:04

Akzirve Topkapı 29 basın lansmanı

Akzirve’nin Türkiye’de 30 yıldır sürdürdüğü yatırımların bir yenisi olan ve şehr ...

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Basın Lansmanı
  • 04.04.2022 17:06

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Basın Lansmanı

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi projesinin basın lansmanı gerçekleştiri ...

Evren Durası, Roya Nova Rezidans'ı anlatıyor!
  • 21.12.2017 16:12

Evren Durası, Roya Nova Rezidans'ı anlatıyor!

Ataşehir'de hayata geçirilmekte olan Roya Nova Rezidans projesini Evren Durası a ...

Kerem Durası, Roya Nova Rezidans hakkında bilgiler verdi
  • 21.12.2017 14:46

Kerem Durası, Roya Nova Rezidans hakkında bilgiler verdi

Roya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Durası, Roya Nova Rezidans projesi hakkın ...