maritbet girişmaritbet
Kıyı İstanbul ile mega kente yeni marina geliyor!

Kıyı İstanbul ile mega kente yeni marina geliyor!

Büyükçekmece'de yer alan Kıyı İstanbul, kentsel dönüşüme örnek olabilecek bir mimari konsept ortaya çıkarıyor.

Tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün bulunduğu Büyükçekmece'de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E5 Karayolu paralelinde toplamda 1.200 metrelik sahil şeridi boyunca, 146 dönüm üzerine kurulacak ve marina, çarşı, otel birimleriyle 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacak olan Kıyı İstanbul Projesi, yarım milyar Euro'luk yatırımla, Yeditepe Marina Yatırım Turizm İnşaat AŞ tarafından hayata geçiriliyor. Alman uyruklu üç İsviçre vatandaşı, Klaus Wecken (İresi International), Marc Leffın (Tavida Investment), Dr. Franz Werner Niedzwicki (Overvest Capıtal& Waterhouse) ortaklığında yapılanmış Yeditepe Marina, 1.200 metrelik sahil şeridi boyunca konumlanan projede, 152 odalı otel, 1000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşı kompleksi planlanmış.

Çarşı alanında toplam 81.000 metrekare kapalı, 8.000 metrekare açık alan yanı sıra komplekste düğün ve cemiyet toplantıları için 1.000 kişilik havuzbaşı alanı, spor ve SPA merkezi, 400 kişilik plaj 1.000 kişilik kongre merkezi, 5.000 metrekare kapalı çocuk oyun ve meşguliyet alanı 20 bin metrekare eğlence parkı bulunuyor. 

BİN YAT KAPASİTELİ 

Marina alanında 130 bin metrekare deniz sahası, 1000 yat kapasitesi, 30 tonluk lift, Denizcilik Müzesi ve Yatçılar Kitaplığının yanı sıra su sporları ve rüzgâr sörfü yapma imkânı sunuluyor. Yaklaşık 3 bin metrekaresi açık 1.750 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 4 bin 750 metrekare alan üzerine konumlanacak yat kulübü ve 1000 yat kapasitesine sahip. İki yarı olimpik yüzme havuzu, ücretsiz otopark imkânının sunulduğu marinada 750 metrekarelik mağaza bölümü yat sahiplerinin ve deniz sevdalılarının hizmetine sunulacak. Ayrıca, günde 10 bin yolcu hedefi olan İDO iskelesi de yer alacak. 

Otel bölümü ise, marina etrafındaki mendirek üzerinde yani deniz üzerinde inşa ediliyor. İki kat üzerine 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik olmak üzere toplamda 152 odaya sahip olan otel, 150 kişilik güneşlenme terası 400 kişi kapasiteli plajı ve restoranları ile misafirlerine hizmet verecek. 

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASININ ÖNEMİ

İstanbul'un son yıllarda Ortadoğu ülkelerinden gördüğü talep, Büyükçekmece'de son yıllarda yapılan müstakil büyük ölçekli bahçeli villa projeleri, bölgenin kendi dinamikleri, 3. havalimanı yatırımı ile fizibilitesi çalışılan proje, İstanbul'un büyük marinalarından biri olması iddasını taşıyor. 

BU YIL İÇİNDE HİZMETE GİRİYOR 

Tüm bu fonksiyonları ve hizmetleri içeren dünyanın sayılı kulüpleri arasında yer alacak olan İstanbul kıyılarının korunaklı bölgelerinden biri olan Büyükçekmece koyunda inşa edilen marinanın 2017 yılının 3. çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?
  • 02.11.2022 16:37

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?

Büyükçekmece’de şantiyede bulunan cesetler hangi inşaat firmasının, Büyükçekmece ...

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!
  • 26.10.2022 16:15

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!

Akyapı imzasıyla hayata geçirilen Big Country Büyükçekmece villa projesi basına ...

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!
  • 26.10.2022 16:14

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, Big Country Büyükçekmece villa pro ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...