maritbet girişmaritbet
Kırsal kesim de DASK kapsamına ALINSIN!

Kırsal kesim de DASK kapsamına ALINSIN!

TÜRKİYE’DE konutların sadece yüzde 26’sının zorunlu deprem sigortası olduğunu belirten ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, kırsal kesimdeki konutların da DASK kapsamına alınması gerektiğini söyledi

ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) çerçevesinde konutlara getirilen zorunlu deprem sigortasında, bugüne kadar Türkiye genelindeki konutların sadece yaklaşık olarak yüzde 26'sının kapsam altına alınabildiğini söyledi. Kırsal kesimde deprem sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmadığını söyleyen Baron, bu konuda çok sayıda yasal düzenlemenin hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Haiti, Japonya ve Şili'den sonra ülkemizde Elazığ'da yaşanan deprem, deprem sigortalarının önemini bir kez daha hatırlattı. Zorunlu deprem sigortasındaki penetrasyonun yaklaşık yüzde 26 seviyesinde kaldığını belirten ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, İstanbul gibi deprem riski yüksek bir şehirde bile sigorta oranının yüzde 35'ler civarında olduğunu söyledi. İstanbul'daki konutların yüzde 65'e yakın bölümünde zorunlu deprem sigortasının olmadığını ifade eden Baron, büyük şehirlerin dışında kırsal kesimdeki konut sahiplerinin de deprem sigortasından yararlanmasına imkan tanınması gerektiğinin altını çizdi.
 
Elazığ'da meydana gelen depremi hatırlatan Thomas Baron, “Zorunlu deprem sigortası, köy ve kırsal kesimlerdeki konutları kapsam haricinde tutmaktadır. Fakat Elazığ'da yaşadığımız deprem, DASK'ın köylerde de bir ihtiyaç olduğunu göstermiştir. En azından bu bölgelerde yaşayan bireylerin gönüllü olarak DASK havuzuna dahil olabilmelerinin önü açılabilir. Bu konuda belli teşvikler verilerek kırsal kesimde yaşayanların depreme karşı güvence altına almaları sağlanabilir” dedi.

“Müşteri memnuniyeti merkezli çalışıyoruz”
Sİgorta sektörünün sağlam temeller üzerinde yükseldiğini söyleyen Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı, Bursa'da gerçekleşen “Güneş Ekonomi Buluşmaları” toplantısında Türkiye'nin vizyonunun değiştiğini ve bunu algılayan kurumların ilerleyebileceklerinin altını çizdi. Türkiye'nin bölgesinde güçlü ülke olma başarısını yakalayabildiği gibi Türk şirketlerin de bölgede lider olabileceklerini söyleyen Aycı sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Sigorta sektöründe hizmet veren şirketler bu başarının destekçisi ve takipçisidirler. Türk Sigorta şirketleri de gelecekte Avrupa bölgesinin lider şirketleri arasında olacak potansiyele sahiptir. Sanayi ve ticarette yaşanan gelişmeleri sigortacılar olarak yakından takip ederek beraber büyümeyi hedefliyoruz. 2008'de başlayan dünya finansal krizine Türkiye temkinli girdi ve doğru adımlar attı. Atılan bu doğru adımlar sonucunda Aralık sonunda ihracatta, sanayide ve sigortacıları da çok yakından ilgilendiren tüketici güven endeksinde ortaya çıkan veriler sevindirici olmuştur. Müşteri memnuniyetini merkezili bir sektör olarak kriz döneminde de sigortalılarımızın risklerini güvenle teminat altına almaya devam ettik ve edeceğiz.”
 
‘Hekim Sorumluluk Sigortası zorunlu olsun, sorunlu olmasın'

Mapfre Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, doktorlarla ilgili Tam Gün Yasası'yla birlikte gündeme gelen ‘Zorunlu Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası' konusunda bir değerlendirme yaptı. Tam Gün Yasası'nın Temmuz sonu itibariyle yürürlüğe girmesiyle birlikte hekimlerin sorumluluk sigortası yaptırmalarının da zorunlu hale geleceğini ifade eden Gül, sorumluluk sigortalarında hukuksal altyapının büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye'de mesleki sorumluluk sigortaları açısından hukuki altyapının yetersiz olduğunu vurgulayan Gül, “Bu konuda geleneksel ürünlerde bile sorun var. Doktorların durumu ise daha karmaşık. Gerekli hukuki altyapı sağlanmazsa ileride sigorta şirketleri, hekimler ve mağdurlar karşı karşıya gelir” dedi.
 
Mapfre Genel Sigorta olarak son yıllarda sorumluluk sigortaları alanında insan kaynağı ve eğitime önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Serdar Gül, “Türkiye'de sorumluluk sigortalarıyla ilgili departman kuran ilk şirketlerden birisiyiz. Hekim mesleki sorumluluk sigortaları konusunda da piyasanın en önemli oyuncularından biriyiz. Ama tüm çabamıza karşın bu alanda beklediğimiz gelişme olmadı.. Türkiye'de bu sigortayı çoğunlukla jinekologlar ve cerrahlar alıyor. Riski az olan hekimler sigorta yaptırmıyor. Böyle olunca da ürünün fiyatı pahalı oluyor” diye konuştu.
Kaynak: Vatan
  • Etiketler:

Yorum Yaz