maritbet girişmaritbet
Kılıçoğlu Kiremit, çatı için yetkili servis kuruyor

Kılıçoğlu Kiremit, çatı için yetkili servis kuruyor

Kılıçoğlu Kiremit, çatı uygulamasında yetkili servis sistemine geçiyor. Hedef; kaliteli ürünü, uygun fiyata, doğru servisle tüketiciye ulaştırabilmek

İnşaat sektöründe bir ilki deneyecek Kılıçoğlu Kiremit, binanın komple çatı uygulaması ve cephe tasarımını kendi markasının güvencesi altında, yetkili servisleri ile sektöre sunacak. “Kılıçoğlu Yetkili Servisi” adıyla hizmet verecek olan yetkili servisler, başlangıçta büyük kentlerde hizmet verecek, daha sonra da tüm kentlere yaygınlaştırılacak. 

Tüketiciler için en önemli hizmet ise Kılıçoğlu Yetkili Servisleri'nin 3 yıl uygulama güvencesi vermesi olacak. Kılıçoğlu'nun Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Özaydemir, “Bizim ürünümüz çok karışık bir ürün, çok çeşidi var. Müşteri baktığında hangi kiremidi hangi çatıda uygulayacağını, kiremidi uygularken, hangi çatı ürünlerini alacağını bilemiyor. Çatıyı yapacak ustası ne öneriyorsa onu alıyor. Bu da her zaman sağlıklı sonuçlar vermiyor” dedi. 

Bina giydirme işini ve yalıtımı paket verecek 

“Biz sattığımız ürünlerin uygulamasında yaşanan sorunları gördüğümüzde, yetkili servisler kurma fikrini geliştirdik ve bunun denemelerine başladık” diyen Özaydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürettiğimiz ürünlerin mutlaka bir danışman ve uygulayıcıyla birlikte yapıldığında daha iyi sonuçların ortaya çıktığını görüyoruz. Çok sık değiştirilmesi mümkün olmayan ve uzun yıllar sorunsuz kullanılması gereken çatı malzemelerinin, bilgi düzeyi yüksek ve bir sistem içinde satılması, aynı zamanda uzman uygulayıcılar tarafından uygulanması gerekiyor. Günümüzdeki endüstri sistemi vakti olmayan bir sisteme dönüştü. Her şey ayağa, güvenli gelsin ve garantili olsun isteniyor. Ama diğer taraftan ucuz olsun diye bir beklenti de var. Biz bütün bunları ürün gamımızda paketleyip, müşterimize bir servis sunalım istiyoruz. Bunun temelleri oluşturulmuştu ama kurumsal çizgisini tamamlayıp müşterimizin karşısına öyle çıkmak istiyoruz.”

Yetkili Servis projesinin ürüne göre daha iddialı bir proje olduğunun altını çizen Ali Osman Özaydemir, “Müşteri ürünü çok iyi bilmeyebilir ama servis kalitesinde bir düşüş gördüğü anda sizi eleştirecektir. Örneğin kiremitte müşteri neresinde ne olduğunu bilmez, alır ve uygular, su akıtmadığı sürece bir sorun görmez. Ama servis verdiğin anda müşteriye sıkıntı çektiriyorsan o zaman sorun olur. Türkiye'de çok az sayıda firma bunu yapıyor. Çok pahalı fiyatlara yapılıyor. Biz daha ulaşılır fiyatlara vermek istiyoruz" dedi. Aynı kalitedeki ürünleri daha makul bir fiyata, daha yaygın verebilecekleri bir sistem planladıklarını anlatan Özaydemir, "Bizim farkımız bu olacak. Kılıçoğlu'nun kontrol ettiği bayiler olacak. Binanın kabuğu, yalıtım cephe giydirme sistemleri biz hepsini birden bir paket olarak vereceğiz. Baktığımız zaman bu şekilde çalışan firma yok. Üründen ürüne fiyatlar değişecek, garantiler vereceğiz. Servis garantisi makul seviyede olacak. Fiyatı da, bireysel çalışan usta fiyatının üstünde ama mimari ofislerin lüks uygulamalarının da altında bir fiyat aralığında olacak” diye konuştu. 

Çatı karışık bir ürün ve biz onu teke indirip sunacağız 

Çatı uygulamasının aslında karışık bir uygulama olduğunu bazen ustaların bile uygulama hataları yapabildiğini söyleyen Özaydemir, yetkili servisler aracılığıyla çatı uygulamasını teke indirip, basitleştirerek müşteriye sunacaklarını belirtti. Bu pakete kurumsal kimliği ve güvenliği de ekleyerek sunacaklarını anlatan Özaydemir, şöyle devam etti: “Bugünkü sistemde ürünü satıyoruz ama nasıl uygulandığını takip etmiyoruz, yetkili servisler aracılığıyla artık ürünü sattıktan sonra uygulamasını ve devam eden garanti süresince oluşabilecek sıkıntıları da gidereceğiz. Müşteri grupları segment segment, en düşük fiyatları isteyen de var, kalite isteyen pahalı olmasına bakmayan da var. Bizim verdiğimiz bu hizmetten çatısını yenilemek isteyen bireysel müşterilerin daha çok ilgileneceğini düşünüyoruz. Büyükşehirlere yönelik başlayacağız, sonra yaygınlaştıracağız. Çünkü, usta ve müşteri büyükşehirlerde birbirlerinden uzaklaşıyor. Usta yapıp gidince bir daha onu bulmak çok zor olabiliyor. Bizim servislerimiz tamamen bireysel müşteriye yönelik olacak. Güven arayan, çözüm odaklı bir sistem olacak.”

Bireysel müşterinin çatıda kullanacağı malzeme konusunda bilinçsiz olduğunu, yetkili servisler aracılığıyla bu bilincin sağlanacağını da anlatan Özaydemir, “Müşteri çözüm noktasına geldiği zaman hangi ürünün çatısına uygulanacağı konusunda bilgi verilecek. Bireysel müşteri bilinçli olarak çatı kaplaması almıyor, ustası neyi öneriyorsa onu alıyor, çoğu ucuz diye yanıcı malzeme kullanıyor. Çoğu çatılarda bir varil petrol eşdeğeri yanıcı malzeme var. Kağıt, reçine ve petrol ürünlerinden oluşan çatı malzemeleri kullanılıyor. Bu malzemeler mevzuat açısından da yasak. Hem tehlikeli hem yasak ama müşteri bunu kullanıyor. Bunlar anlatılarak müşteri bilgilendirilecek. Yetkili servislerin en önemli getirisi müşteriyi ve kullanıcıyı da bilinçlendirmek olacak” dedi. Yetkili servisleri oluştururken, kendi bünyelerinde birim kuracaklarını belirten Özaydemir, ağırlıklı olarak uygulayıcı bayilerin yetkili servis olacağını belirtti. Özaydemir, şunları söyledi: 

Bireysel tüketiciye yakınlaşmayı sağlayacak

 “Yeni piyasaya çıkaracağımız Megaron kiremit ile yetkili servis uygulamasına da geçeceğiz. Renkli kiremidin eksikliği yetkili servis uygulamamızı ciddi anlamda engelliyordu. Bireysel tüketicide renk çeşitliliği çok önemli ve biz renk çeşitliliği sunamıyorduk. Yeni ürünümüz ile birlikte renk alternatifi de olacağı için bireysele daha çok yakınlaşmış olacağız. Yalıtım alternatifl erimiz de gelişecek. Portföy genişlemiş olacak.” 

Bugün artık ürün değil, deneyim satma dönemi 

Yeni çıkardıkları her ürünün bayiler aracılığıyla satışa verildiğini anlatan Ali Osman Özaydemir, “Yeni çıkardığınız nitelikli ürünlerin satışı için bu sistem bir araç olacak” diye konuştu. Özaydemir, “Yetkili servis hem malzemeden hem işçilikten kazanacak. Talep eden bayilerimiz de yetkili servisimiz olabilecek, gerekli eğitimleri alacak, sadece yetkili servis olarak satış ve uygulama yapacak. Bunun en önemli getirisi marka değeri oluşturmaya yönelik olacak. Fabrikamıza telefonla veya web sitemizden bizlere ulaşan müşterilerimiz var. Onları yetkili servislerimize yönlendireceğiz, böylelikle cirolarına da katkı sağlamış olacağız. Ürünü ve müşteriyi de bizim markamız bulacak, o satacak ve uygulayarak para kazanacak” dedi. “Artık günümüzde ürün satmak değil, deneyim satmak önemli hale gelmiştir” diyen Özaydemir, Kılıçoğlu'nun da deneyim satacağını ifade etti.
Tülay Taşkın/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rotterdam'da açık çatı günleri
  • 27.05.2022 11:23

Rotterdam'da açık çatı günleri

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaklaşık 35 binanın düz olarak inşa edilen çatıl ...

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!
  • 04.03.2022 10:35

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!

Haziran ayında Rotterdam Mimarlık Ayı Festivali için hazırlıklara başlayan MVRDV ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Çatılarda gelecek yıl 600 milyon dolarlık güneş doğacak
  • 25.06.2021 15:09

Çatılarda gelecek yıl 600 milyon dolarlık güneş doğacak

Solarçatı Kurucusu Utku Korkmaz, çatı tipi güneş santrali kurulumlarında yaklaşı ...

Tavan ve çatı pencereleri ile gün ışığını evinize alın!
  • 02.04.2021 14:44

Tavan ve çatı pencereleri ile gün ışığını evinize alın!

Tavan ve çatılarda uygulanan pencereler hem gün ışığını evinize alıyor, hem de e ...