maritbet girişmaritbet
Keyshead International fuarlarla yabancıları Türkiye’ye çekiyor

Keyshead International fuarlarla yabancıları Türkiye’ye çekiyor

12 yıldan beri İngilizler, İrlandalılar ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancılara gayrimenkul satan Keyshead International de bu dönemi değerlendirerek yurtdışındaki fuarlarla yatırımcıların ayağına gidiyor

Türkiye'deki dövizin yükselişi ile yabancılar birikimlerini gayrimenkule dönüştürmekte acele ediyor. Bu konuda uzmanlaşan ve 12 yıldan beri İngilizler, İrlandalılar ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancılara gayrimenkul satan Keyshead International de bu dönemi değerlendirerek yurtdışındaki fuarlarla yatırımcıların ayağına gidiyor. Aralık 2013'te Kuveyt'te yapılan ve Türk inşaat firmalarının boy gösterdiği fuarda iyi satışlar yapan şirket, şimdi de rotasını Nisan ayı başında Dubai'deki fuara çevirdi. Yabancıya satışın sadece gayrimenkule değil, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Keyshead International Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Özgüler, iç pazarın yavaşladığı dönemlerde dış piyasanın alımlarına devam ettiğini ifade etti.  Yabancıların seçim gibi durumlara takılmadığının altını çizen Özgüler, “Yabancılar kendi şartlarına uygun olduğu sürece alımlarına devam ediyorlar. Türkiye gözde bir market ve burada olmak istiyorlar. Bizde bu konuda elimizden geleni yaparak doğru ve düzgün satış hizmeti veriyoruz” diye konuştu. Dövizdeki dalgalanmanın yabancıya satışı olumlu etkilediğini dile getiren Özgüler, “Lira bazında satış yapanlar dövize karşı yüzde 30 gibi bir yüksek getiri sağlıyor. Bu durumda da Türkiye'deki gelişmeleri takip eden yabancılar daha az döviz ile alım yapıyorlar. Paralarının değerlenmesi hoşlarına gidiyor. Dövizle satış yapan inşaatçıların da eli güçlendi. Kazandıklarını da inşaata ve sektöre yatırım yapıyorlar zaten” dedi.

12 yıldır yabancılara satış yapıyor
2002 yılında Didim Altınkum'da kurulduktan sonra işlerini hızla büyüterek İngiltere Newcastle, Londra ve İrlanda Dublin'de ofisler açan Keyshead International, bu ülkelerin vatandaşlarına ve Araplar'a Ege'de gayrimenkul satışı yaptı. Avrupa pazarı daraldıktan sonra Körfez ülkelerine rotalarını çevirdiklerini söyleyen Özgüler, “Son bir yıldan bu yana Araplar'a gayrimenkul satışı yapıyoruz. Bu zamana kadar 1500 civarında konut ve yazlık satışı gerçekleştirdik. Ayrıca Ege Bölgesi'nde 12 butik proje gerçekleştirerek satışını yaptık” şeklinde konuştu.
 
Her ülke vatandaşının isteği farklı
Yabancılar satın alma sırasında farklı özellikler sergilediklerini söyleyen Özgüler, İngilizler güneşe dikkat ederken Araplar'ın havanın serin olmasını istediğini belirtti. Araplar'ın İstanbul'da satın alma yaparken projenin Taksim'e uzaklığına da önem verdiğini belirten Özgüler, “İlginçtir, Araplar Taksim'i çok seviyor ve projenin uzaklığını soruyorlar, daha sonra da havalimanının uzaklığını. Bu iki konuda ikna olurlarsa projenin fiyatı, özellikleri gibi ayrıntılara geçiyorlar. Kendileri kullanmak için alım yaptıklarında büyük ve 2-3 banyolu konutları tercih ediyorlar. Yatırım için aldıklarında da küçük 1+1'lere bakıyorlar” diye konuştu.
 
Fuarlar satışlara can katıyor
Pazarlama konusunda yurt dışında fuarlara katılmanın kendileri için önem arz ettiğini söyleyen Özgüler, fuarları sıkı takip ettiklerini belirtiyor. Kuveyt'te bir fuara katıldıklarını söyleyen Özgüler, nisan ayında Şeyh El-Maktum'un açılışını yapacağı Dubai'deki fuara dünyadan 350 firmanın katılacağına dikkat çekiyor. Fuarlarda yabancı alıcılara Türkiye'yi ve projeleri tanıtarak sıcak satış yaptıklarını altını çizen Özgüler, “Fuarlarda umduğumuzu buluyoruz. Dubai'de İstanbul'dan 2-3 projenin yanı sıra Bursa, Trabzon, Kuşadası ve Bodrum olmak üzere 7-8 proje ile hareket edeceğiz. Gelen ziyaretçilere ihtiyaçlarını karşılayacak farklı bölgelerden farklı nitelikteki projelerle seslenmeye çalışacağız” diyor. Kuveytliler'in Türkiye'yi iyi tanıdıklarından örnek veren Özgüler, “Tedavi amaçlı, alışveriş ve hafta sonlarını değerlendirmek için sık sık Türkiye'ye geliyorlar. Burası bildikleri bir pazar, Türkiye'yi tanıtmak gibi bir durum olmuyor. Onlara gayrimenkul pazarlamada zorlanmıyoruz. Sadece projenin bölgelerini tanıtıyoruz. İstanbul, Sapancı, Bursa ve Yalova'dan alım yapmak istiyorlar.  Trabzon gündemlerinde. Ege'de de Didim, Kuşadası ve Bodrum'la ilgileniyorlar” diye konuşuyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...