maritbet girişmaritbet
'Katar'ın en çok yatırım yaptığı 4. ülke Türkiye'

'Katar'ın en çok yatırım yaptığı 4. ülke Türkiye'

Emlak Konut GYO, Expo Turkey by Qatar fuarında Türkiye’deki yatırım fırsatlarını yabancı yatırımcılara anlattı.

Türkiye ve Katar arasındaki iş ortaklığını daha hacimli hale getirebilmek için 19-21 Nisan tarih aralığında Katar'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katılan Emlak Konut GYO, Körfez ve Orta Doğu Bölgesinden birçok yatırımcı ile bir araya geldi. 

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, iki ülkenin Körfez Bölgesindeki diğer ülkelere yatırım ve işbirliği fırsatlarını da kuvvetlendiren fuarda, son dönemde yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışının önünü açıp kolaylaştıran yasal düzenlemeler kapsamının genişletilmesi sonrası Türkiye'deki artan yatırım fırsatlarına dikkat çekti.

Kişi başına düşen milli gelirde dünyanın en zengin ülkesi olan Katar ile ülkemizin ticaret ağının artması yönünde çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getiren Ertan Yetim; “son zamanlarda ülkemizde artan Katar kaynaklı yatırımlarla ve diplomatik yakınlıkla beraber Expo Turkey by Qatar fuarı hem Emlak Konut olarak bizler için hem de diğer Türk yatırımcı firmalarımız için ayrı bir önem teşkil ediyor. Özellikle Katar'ın en çok yatırım yaptığı dördüncü ülkenin Türkiye olduğu gerçeğini düşününce iki ülke arasındaki ilişkiler farklı bir boyut kazanıyor.” dedi

Fuar süresince Körfez ve Ortadoğu ülkeleri yatırımcılarıyla yaptığımız görüşmelerde mütekabiliyet gerekmeksizin yabancı yatırımcıların gayrimenkul yatırımı yapmasının önünü açan yasalarımızı, devlet teşvikleriyle hazırlanan KDV indirimlerimizi ve yabancı yatırımcıya vatandaşlık yolunun açılması gibi hayata geçen devlet destekli düzenlemeleri anlatma fırsatı bulduk. 

Türkiye yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi

Türkiye'nin dünyadaki önemine de değinen Ertan Yetim; “özellikle Körfez ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yabancı yatırımcılar için, tarih boyunca birçok medeniyete heyecan veren, iki kıtayı birleştiren, stratejik konumu ve günümüz mega kentleşmesiyle Türkiye ekonomisinin de can damarını oluşturan İstanbul her geçen gün cazibesini artıran bir vizyon ortaya koyuyor. Bizlerde bu cazibeyle Global arenada rekabet gücü yüksek olan İstanbul'un, marka değerini daha da artırmak için çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz. Bu bağlamda projelerimizi hayata geçirirken sosyal hayat, ulaşım ve ekonomik sürdürülebilirlik felsefesini göz önünde bulundururken hem kültürel kimliğimizi korumaya ve hem de teknolojik gelişmeleri projelerimize kanalize etmeye özen gösteriyoruz.

Emlak Konut olarak dışa açılmanın hem sektörümüz hem de ülkemizin birçok birimi için çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda kendimizi ve ülkemizi temsil edebileceğimiz platformalarda yer almaya gayret gösteriyoruz. Expo Turkey by Qatar Fuarı da bunlardan biriydi. Tüm katılımcı firmalarımızın çok verimli bir fuar dönemi geçirdiğini düşünüyorum. İnşallah rakamlara da olumlu yansıyacak şekilde gerek sektörümüzde gerekse turizm, sağlık, mobilya, teknoloji gibi alanlarda da çok hızlı geri dönüşler alacağımıza inanıyoruz. Bundan sonrada böyle platformalarda yer almaya devam edip her zaman olduğu gibi milli bilincimiz ve sorumluluğumuz ile çıtamızı daha da yukarıya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...