maritbet girişmaritbet
'Katar, Türkiye gayrimenkulü için önemli bir pazar'

'Katar, Türkiye gayrimenkulü için önemli bir pazar'

Artaş İnşaat Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Burak Selvi, Katar'da vitrine çıkardıkları projeleri anlatarak fuarı değerlendirdi.

Expo Turkey by Qatar'a katılma nedenlerini anlatan Selvi, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin çok önemli lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek, “Gayrimenkul sektörünün devamlılığının sağlanması için yurt dışı pazarlar önem arz ediyor. Yurt dışı pazarlarda hem müşteriyi çeşitlendirmek hem rekabette olduğumuz; Londra, Newyork ve Dubai gibi şehirlerden İstanbul'un avantajlarını ortaya koymamız gerekiyor. Fuarlar bunlar için önemli bir mecra. Biz Artaş İnşaat olarak sayısız uluslararası organizasyonlara katıldık, bu aktivitelerin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkiye değinen Selvi, “Katar'la gelişen bir ilişkimiz var. Katarlılar, İstanbul'da kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar keza biz de buraya geldiğimizde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz; kültürel olarak yadırgamıyoruz. Çünkü Katar, çok modern bir ülke. Bir yandan da üstelik Körfez'in lideri olmaya soyunmuş bir ülke” ifadelerini kullandı.

Katarlı yatırımcı Türkiye'nin faydalı olduğunun bilincinde

Bir yandan Katar'ın çok büyük bir kapasite ve potansiyele sahip olması sebebiyle Katar önemli bizim için, dolayısıyla Katar, Türkiye gayrimenkul sektörü için çok önemli bir pazar; çünkü Katarlılar İstanbul'u seviyor. Katarlı bireysel yatırımcılar İstanbul'un ya da Türkiye'nin faydalı olduğunun bilincinde. Bizde bu bilinci artırmak üzere bugün buradayız” açıklamasında bulundu.

Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katıldıkları projeler hakkında bilgiler veren Burak Selvi, fuarda iyi tepkiler aldıklarını belirterek Katar'da bulunma nedenlerini anlattı. 

"Emlak Konut ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Başakşehir'i Katarlı yatırımcının dikkatine sunduk. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Vadistanbul'a çok yoğun bir ilgi gördük. Topkapı'da geliştirdiğimiz Kale projemizi sunduk. Ataköy'deki Ataköy Office&Residence projemizi sunduk. Avrupa Konutları Atakent 4 projemizi sunduk. Yamanevler projemizi bilgilerine sunduk ve ortağı olduğumuz Tema İstanbul projemizi Katarlıların dikkatine sunduk ve iyi tepkiler aldık. Bireysel yatırımcılar da geldi. Gerek yatırım maksadıyla gerek hayatlarını İstanbulda da idame ettirmek maksadıyla geldiler. Öte yandan büyük gruplar, fonlar da geldi. Çünkü onlar da Türkiye'nin bereketinin, karlılığının farkındalar. Şimdiye kadar memnun kaldık, inşallah daha da memnun kalacağız" dedi. 

Bu tür fuarların önemine değinen Burak Selvi, "Fuarlar bizim için önemli mecralar. Biz burada yerli pazarın, bulunduğumuz fuarın hitap ettiği pazarın dinamiklerini öğrenmek, o pazarın iskeleti olan müşterinin taleplerini öğrenmek gibi fırsatlarını öğrenmek gibi fırsatımız da oluyor. Körfez insanı daha büyük metrekareler tercih ediyor. Ama Avrupa insanı daha küçük metrekarelerde daireler tercih ediyor. Biz de bu pazarlara da hitap edebilmek için bu geri dönüşleri almak maksadıyla da buraya geliyoruz. Yatırımlarımızı ve stratejilerimiz buna göre de şekillendiriyoruz" dedi. Fuarların müşterinin taleplerini öğrenmek amacıyla önemli olduğunu ifade etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!
  • 19.07.2022 11:22

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!

Anadolu Yakası’ndaki ikinci projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ markasıyla Kar ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...