maritbet girişmaritbet
Kastamonu havaalanı yılsonuna açılıyor

Kastamonu havaalanı yılsonuna açılıyor

Kastamonu Valisi Mustafa Kara şehre havaalanı açmanın bundan sonraki en önemli görevi olduğunu belirtti

Kastamonu Valisi Mustafa Kara şehre havaalanı açmanın bundan sonraki en önemli görevi olduğunu belirtti. Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Uzunyazı Havaalanı'nı kasımda ulaşıma açmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.
Uzunyazı Havaalanı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü (DHMİ) uzmanlarının incelemelerinin ardından VOR cihazının yeri tespit edildi.

Havaalanındaki eksiklerin belirlenmesinden sonra Vali Mustafa Kara, Kastamonu İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan ile basın mensuplarına bilgi verdi.
İncelemede olumsuz bir duruma rastlanmadığını bildiren Vali Kara, "Sorun yok. Havaalanı açmak bundan sonraki en önemli görevimdir. Çünkü hangi işe el atıyorsak ağırlığı oraya veriyoruz. Şu andan itibaren en önemli işimiz havaalanı açmak. İnşallah bunu kasım ayında başaracağız" dedi.

Havaalanında bundan sonraki süreçte yapılacaklarla ilgili de bilgi veren Vali Kara, şunları kaydetti:
"Terminal binasını ihale ediyoruz. İl Özel İdaresi ise yol çalışmalarına ve meydanı genişletme çalışmalarına bir ay içinde başlayacak. Benim kanaatim terminal binasının ihalesinde sorun çıkmazsa bu kasım ayının başına Kastamonu Havaalanı'nı hazır hale getireceğiz. DHMİ'nin yapacağı şey maliyet olarak bizden çok yüksek ama yapımı kolay olan işler. Cihazların getirilmesi, ışıklandırmanın konulması, zor olan ve zaman alan bizim işimizdir. Kısa sürede hizmete açacağız."
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz