maritbet girişmaritbet
Kars'taki tarihi binalar restore edilecek

Kars'taki tarihi binalar restore edilecek

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan kentteki asırlık binalar, hibelerle restore edilerek koruma altına alınacak

Kars'ta tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan asırlık binalar restore edilerek, hem korunacak hem de turizme kazandırılacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli tarihi kentlerinden biri olan Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi.

Genelde Ruslar döneminde baltık mimari tarzıyla inşa edilen yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Doğanay, şöyle konuştu:

"Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında 2016 yılı için proje ve proje uygulama yardımları için duyuruda bulunduk. Yönetmelik gereğince yüzde 40 proje yardımı, yüzde 70 proje uygulama yardımı almak için daha önce başvuruda bulunan ve komisyon kararında belirtilen sebeplerle ya da bütçe imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle 2015'teki yardımdan yararlanamayanlarla ilk defa başvuracakların 2015 yılı başvuru dosyaları, 2016'da Kültür ve Turizm Bakanlığı komisyonunda değerlendirilecek. Bu kapsamda proje yardımları için 2 Ekim 2015, proje uygulama yardımları için ise 18 Aralık 2015 tarihine kadar başvuru dosyalarının güncelleştirerek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ulaştırılması gerekmektedir."

Kabul edilen projelere, 3 bin ila 30 bin lira arasında hibe desteği verdiklerini vurgulayan Doğanay, 2007 yılından bu yana başvurusu kabul edilen 38 projeye toplam 396 bin 153 lira destek sağlandığını kaydetti.

Doğanay, tarihi yapıların restorasyonunun yapılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini dile getirerek, "Tarihi yapıların korunması için restore edilmesi gerekiyor. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan asırlık binalarımız restore edilerek koruma altına alınacak. Aynı zamanda turizme de kazandırılacak" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kars'taki tarihi binalar restore edilecek
  • 11.07.2015 12:12

Kars'taki tarihi binalar restore edilecek

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan kentteki asırlı ...