maritbet girişmaritbet
'Karaköy çok daha fazla canlanacak'

'Karaköy çok daha fazla canlanacak'

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan Karaköy gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Hayata geçirilen yenilenme projeleriyle hareketli günler yaşayan Karaköy ve çevresi son yıllarda yüzde 100 oranında değer kazandı. Beşiktaş, Taksim ve Eminönü hattı arasında eski yapı stoku ile gayrimenkul yatırımcısının ilgisini çeken semt yerli ve yabancı turistlerin de yeni gözbebeği konumunda. Bölgenin gelişip değerleneceğine inanan vizyoner yatırımcıların son 5 yılda yüzde 60 oranında kazanç sağladığına dikkat çeken Emre Erol; “Hali hazırda bölgede birçok butik otelin işletildiğini biliyoruz fakat yakın zamanda yerli ve yabancı turist için yeniden çekim merkezi haline dönüşecek bölgede büyük otel zincirlerinin de varlığını da göreceğiz. Bugün bile bölgede bulunan otellerde doluluk oranı yüzde 85 civarında. Hayata geçirilecek yeni projeler ile bölge turizmi üst sıralara taşınacak ve Karaköy çok daha fazla canlanacak. Gündemde ise Galataport projesi kapsamında yer alacak olan Hong Konglu lüks otel zinciri Peninsula, Kemankeş Caddesi üzerinde Novotel başta olmak üzere bir çok proje yapım aşamasında” dedi.

Fındıklı ve Tophane'nin yıldızı parlayacak

Salıpazarı projesinin belirli bir alana sıkışmış bir proje olmayacağına vurgu yapan Emre Erol; “Özellikle mahalle dokusunun korunacağı bu proje ile Karaköy civarında yer alan Fındıklı ve Tophane de değer kazanacak. Ayrıca Karaköy'ün sahip olduğu toplu ulaşım çeşitliliği bölgenin çevresinde de rahatlamaya yol açacak. Dolayısıyla yavaş yavaş fark edilmeye başlayan Fındıklı ve Tophane de yatırımcıların yoğun ilgisini çeken bölgeler arasında yerini alacak. Dolayısıyla bu lokasyonlarda büyük değer artışı yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Karaköy'de ofis sayısı artacak

Kısıtlı gayrimenkul stoku ve süregelen talep fazlalığı mal sahiplerinin beklentilerini de yükseltirken bölgede yeni bina yatırımlarından ziyade mevcut binalar el değiştiriyor. Galataport projesi kapsamında yer alacak ofis alanlarının metrekare fiyatlarının plazaların yer aldığı MIA bölgelerinin üzerinde olmasının beklendiğini belirten Emre Erol; “Marmaray, tramvay hattı, Karaköy iskelesi, metre ağı ve otobüs hattı gibi ulaşım ağlarındaki çeşitlilik bölgeye olan talebi arttırıyor. Karaköy ve çevresinde yeni inşa edilecek veya restore edilecek iş yerlerinde metrekare fiyatlarının 50 doların üzerinde olması öngörülmektedir. Önümüzdeki yıllarda Karaköy'ün de 50-60 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip, yılda 60 milyon ziyaretçinin ağırlandığı İstiklal Caddesi gibi bir çekim merkezi haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Otel projelerinin yanı sıra Karaköy'de ofis sayılarının da artacağını, son dönemde otel yatırımlarına olan talebe ofis yatırımlarının da ekleneceğini düşünüyorum” dedi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

Yeraltı Camii'nin ilginç hikayesini bizden dinleyin!
  • 23.06.2016 14:25

Yeraltı Camii'nin ilginç hikayesini bizden dinleyin!

Karaköy'de bulunan Yeraltı Camii'nin hem kendisi hem hikayesi oldukça farklı. On ...

Galataport Projesi’nde sona yaklaşıldı
  • 10.06.2020 09:12

Galataport Projesi’nde sona yaklaşıldı

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport Projesi’nde incelemelerde ...

Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, yeni yerine getirildi
  • 24.05.2018 09:54

Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, yeni yerine getirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan Karaköy'ün yeni yüzer ...

Galataport'ta yıkım işlemleri büyük ölçüde tamamlandı
  • 26.06.2017 10:59

Galataport'ta yıkım işlemleri büyük ölçüde tamamlandı

Galataport adıyla binilen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinde eski binaların ...

Rusların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor
  • 24.06.2016 16:27

Rusların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor

Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’ ...