maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul ile kurulacak Yenişehir dünyanın merkezi olacak

Kanal İstanbul ile kurulacak Yenişehir dünyanın merkezi olacak

İstanbul’da 2.4 milyon kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinin master planları tamamlandı

İstanbul'da, 2.4 milyon kişinin yaşayacağı, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp, ve Küçükçekmece sınırları içerisinde kurulacak Yenişehir projesinin master planları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü proje kapsamında rezerv alan olarak ayrılan bölgede 800 bin konutta 2.4 milyon kişi yaşayacak. Bu şekilde İstanbul'un nüfusu kalabalık bölgelerinde yoğunluk azalacak. Enerji ihtiyacının yüzde 30'unun geri dönüşümle sağlanacağı yenişehirde katı atıklardan enerji üretme istasyonları yer alacak. Binalarda kullanılan suların yüzde 40'ının da geri kazanılması için sistemlerin oluşturulacağı yenişehirde 4 bin 800 hektar sosyal donate alanı ile 5 bin hektar yeşil alan bulunacak. İstanbul'un ulaşımını da rahatlatacak şehir, toplu taşımanın ulaşım sistemindeki payını yüzde 50 ila 60'lara çekecek. Yenişehirde yaklaşık 200 kilometrelik raylı system hattı planlanıyor. Toplu taşımanın planlamasını yaparken Seattle, Minneapolis ve Canberra gibi şehirlerden esinlenen Bakanlık, oluşturulacak raylı sistemin bir kısmını metro bir kısmını da tramvay olarak planlıyor. Projede, Temapark, üniversiteler ve botanik parkların yanı sıra havaalanı etrafında 200-400 hektarlık fuar alanı yapılacak. Yenişehir'in kurulacağı alandaki doğal su havzaları ve su kaynaklarının korunması için Bakanlık, Türkiye Elektrik İletim AŞ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Devlet Su İşleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kanal İstanbul ile kurulacak Yenişehir dünyanın merkezi olacak
Çalışmaları hızla devam eden Kanal İstanbul ve Yenişehir projesi ile hat üzerinde oluşturulacak yapılar İstanbul'u dünya merkezi haline getirecek. Ticaret merkezi haline gelecek İstanbul'un bu projeleri dünyada örnek niteliği taşıyor.

Bölgedeki konut projeleri değer kazanıyor
Yenişehir projesi kapsamına giren bölgelerde inşa edilen markalı konut projelerine son aylarda talep artış gösteriyor. Bu projelerin başında KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'de inşasına devam ettiği Vaditepe projesi, İhlas Yapı A.Ş'nin Ispartakule'de hayata geçirdiği Bizim Evler markalı projeleri,  Mesa – Mesken,Artaş Grubu – Öztaş ve Kantur – Akdaş ortaklığıyla Atakent'te inşası devam eden Tema İstanbul yer alıyor. Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp, ve Küçükçekmece sınırları kapsamında kalan Yenişehir projesi şimdiden bölgedeki emlaklara değer kazandırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlaması tamamlanan projenin detaylarının yakın bir dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.
Necmi Çiçekçi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Grubu, Milpa Pendik arsasını 99 milyon dolara satın aldı!
  • 02.09.2022 13:29

Artaş Grubu, Milpa Pendik arsasını 99 milyon dolara satın aldı!

Pendik’teki MİLPA Arazisi 99 milyon 893 bin 084 ABD Doları karşılığında (KDV har ...

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...