maritbet girişmaritbet
Kamunun atıl bina ve arazileri sanayiciye 30 yıl vadeyle...

Kamunun atıl bina ve arazileri sanayiciye 30 yıl vadeyle...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık atıl durumdaki kamu arazi ve binalarının sanayiciye 30 yıl vadeyle satılabileceğini söyledi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Özel Meclis Toplantısı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, atıl durumdaki kamu arazi ve binalarının, sanayiciye 30 yıl vadeli mortgage sistemi üzerinden satılabileceğini söyledi. Işık, “İzmir, İstanbul, Bursa gibi merkezlerde metrekaresine 500 dolar maliyeti göze alıp sanayicimiz yatırım yapıyor. Sanayicimizin elindeki sermaye işletmeye, makine ve teçhizata kalsın. Sanayicimiz banka kredisine çok ihtiyaç duymadan ihtiyaçlarını karşılasın istiyoruz. Bunun için de arsayı nasıl sağlayabiliriz diye planlamamız sürüyor” dedi.

İzmir'in nitelikli insan kaynağını harekete geçirecek bir adım atacaklarını belirten Işık, İzmir'de işsizliği azaltacak bir paradigma değişikliğine gideceklerini söyledi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, “Bize üretimi istihdamı artıracak yeni bir hikaye lazım. Siz bize bu heyecanı vereceksiniz, romanı biz yazacağız” dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Özel Meclis Toplantısı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, atıl durumdakikamu arazi ve binalarını sanayiciye 30 yıl vadeli mortgage sistemi üzerinden satılabileceğini söyledi.

Bakan Işık, “İzmir, İstanbul, Bursa gibi merkezlerde metrekaresine 500 dolar maliyeti göze alıp sanayicimiz yatırım yapmayı göze alıyor. Biz özel çözümler üretmeliyiz. Sanayicimizin elindeki sermaye işletmeye, makine ve teçhizata kalsın. Sanayicimiz banka kredisine çok ihtiyaç duymadan ihtiyaçlarını karşılasın istiyoruz. Bunun için de arsayı nasıl sağlayabiliriz diye planlamamız sürüyor” dedi. İzmir'in nitelikli insan kaynağını harekete geçirecek bir adıma hazırlandıklarını da belirten Işık, “Nitelikli insan kaynağı 5'nci ve 6'ncı Bölge teşviklerinin verildiği illerde bulunamıyor. İzmir ise bu açıdan çok zengin. Kentteki işsizliği azaltacak bir paradigma değişikliğine gidiyoruz” dedi.

Yüksek teknolojili ürün üreten her sanayiciye her girişimciye Türkiye'nin neresinde üretirse üretsin 5'nci Bölge teşviği vereceklerini anlatan Işık, “Bunu hayata geçirdiğimizde İzmir'in bize 'komşu il teşviği ver' demeye ihtiyacı olmayacak. Stratejik yatırım olmasına gerek yok. 500 bin dolarlık yatırıma da teşvik vereceğiz. Bu yatırımlar OSB'de yapılırsa bir üst destekten yararlanacak. Ben inanıyorum ki bu İzmir'in derdine çare olacak” diye konuştu.

"Siz heyecanı vereceksiniz romanı biz yazacağız"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da “Bize üretimi istihdamı artıracak yeni bir hikaye lazım. Siz bize bu heyecanı vereceksiniz, romanı biz yazacağız. Elektrik parasından TRT'ye pay verilmesini anlayamıyorum. İşadamlarına yeşil pasaport lazım. Teşvik sistemini çözmeniz lazım. İzmir'deki fabrikaların büyük bir kısmı Manisa'ya taşınıyor. Sizden istediğimiz komşu ilimizin OSB'sine ne veriyorsanız bizim OSB'lerimiz dolana kadar bize de verin” dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamunun atıl bina ve arazileri sanayiciye 30 yıl vadeyle...
  • 22.11.2014 11:42

Kamunun atıl bina ve arazileri sanayiciye 30 yıl vadeyle...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık atıl durumdaki kamu arazi ve binala ...

Fikri Işık, Yapı Fuarı’nda Ytong standını ziyaret etti
  • 08.05.2014 15:48

Fikri Işık, Yapı Fuarı’nda Ytong standını ziyaret etti

Yapı malzemesi sektörünün çevreci kuruluşu Türk Ytong, sektöründe fark sağlayan ...

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin yeni binası hizmete girdi
  • 26.01.2014 10:22

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin yeni binası hizmete girdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilim Sanayi ve Tekn ...

Recep Altepe ‘Bursa, yerli üretimde Türkiye’ye örnek oldu’
  • 25.01.2014 13:17

Recep Altepe ‘Bursa, yerli üretimde Türkiye’ye örnek oldu’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa temasları kapsamında Büyükşeh ...