maritbet girişmaritbet
'Kaliteli ve erişilebilir konut öncelikli hedef'

'Kaliteli ve erişilebilir konut öncelikli hedef'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlenen İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, şehirleri tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında teknoloji, sermaye yönetimi, modern altyapı, güvenlik ve konut potansiyeline yapılan yatırımların daha yaşanabilir hale getirdiğini söyledi. 

Şahin, Valiliğin Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlediği İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda konuştu.

İstanbul'un gündemindeki konut sorununun aynı zamanda Türkiye'nin sorunu olduğunu dile getiren Şahin, "Buradaki kurultay aynı zamanda Türkiye'nin konut konusundaki geleceğine ve sorunlarına parmak basacağına ve çözüm üreteceğine inanıyorum. Kurultaydaki çalışmalarla ileriye dönük stratejilerin belirlenmesini amaçlıyoruz. 4 ana başlık altında yapılacak sunumlarda, kadim medeniyetlerin beşiği olan şehrimizdeki yaşam kalitesini daha da artırmayı ve kentin görünürlüğünün güzelleştirilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Vasip Şahin, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 93'ünün şehirlerde yaşadığını anımsatarak, şehirlerin temel amacının insan hayatını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek olduğunu söyledi.

Bulunulan çağda her alanda hızlı bir değişim yaşandığına dikkati çeken Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Şehirlerin potansiyellerini sadece tarihi ve doğal güzellikleri oluşturmamaktadır. Teknoloji, sermaye yönetimi, modern altyapı, güvenlik ve konut potansiyeline yapılan yatırımlar şehirleri daha da yaşanılabilir hale getiriyor. Sahip olduğu benzersiz topoğrafisiyle yüzyıllardır farklı kültür, toplum ve fertlerin yaşam alanı bulunduğu İstanbul, mozaik bir yapıya sahiptir. Konumu, tarihi ve doğal güzellikleri, ulaşım imkanlarının fazlalığıyla çekici bir hale gelen şehir, yoğun göç alıyor."

Şahin, nüfus hareketleri sonrasında kentin güvenliği ve konutların erişilebilir olması konusunun önem arz ettiğini belirterek, kaliteli ve erişilebilir konutun öncelikli hedefleri olduğunu kaydetti.

Şehirlerin yarışının söz konusu olduğu bir dönemde olduklarına vurgu yapan Şahin, kentsel yatırımlara ve yeniliklere önem vermenin kaçınılmaz olduğu tespitinde bulundu.

"Üniversite olarak her zaman insanı önceledik"

YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin ise İstanbul için düzenlenen kurultayın diğer şehirler için de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Üniversite olarak her zaman insanı öncelediklerini belirten Şahin, "Eğitim, öğretim, Ar-Ge dışında sanatsal ve kültürel faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Üniversitemiz sadece teknik çalışmalarda değil, göç, barınma, toplumsal sürdürülebilirlik, yaşam kalitesi gibi insanların sosyal problemlerine de eğiliyor. Üniversitemiz Ar-Ge, ticarileştirme gibi faaliyetlerde de bulunuyor. Yerleşim alanı en büyük teknopark üniversitemizde bulunuyor." dedi. 

Kurultayın açılışında YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent ve Çevre Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş de konuşma yaptı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın da açılışına katıldığı kurultay, 4 ayrı salonda düzenlenecek panellerle yarın sona erecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sancak Köşkü restore edildi
  • 28.02.2024 15:43

Sancak Köşkü restore edildi

Osmanlı sancağının muhafaza edilmesi amacıyla 16. yüzyılda inşa edilen Sanc ...

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"İstanbul'da Deprem ve Tsunami Tehlikesi" sempozyumu düzenlendi
  • 23.06.2022 14:28

"İstanbul'da Deprem ve Tsunami Tehlikesi" sempozyumu düzenlendi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araşt ...

'2018 yılında tatbikatlarımıza devam ediyoruz'
  • 02.03.2018 13:29

'2018 yılında tatbikatlarımıza devam ediyoruz'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şahin, Deprem Haftası dolayısıyla önemli açıklamala ...

Vasip Şahin, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu.
  • 16.08.2017 11:50

Vasip Şahin, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ayasofya Mü ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...