maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş ‘Boğaziçi’nin imar sorunu çözülecek’

Kadir Topbaş ‘Boğaziçi’nin imar sorunu çözülecek’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Programa AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ve belediye meclis üyeleri ve adayları da katıldı. İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde Beykoz sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, öngörünümün imar sorununun çözümü için Başbakan Erdoğan ile Boğaziçi İmar Kanunu'nun koruma kullanma dengesi çerçevesinde değişmesi için görüştüklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz'da sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve spor kulübü yöneticileriyle buluştu. İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, ülkelerin yerelden kalkındığını belirterek, sadece Beykoz'a 1 milyar 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. İstanbul metro ağlarıyla örülen bir kent haline geliyor. 2019'da şehrin 430 kilometre raylı sisteme kavuşacağını vurgulayan Kadir Topbaş, “Biz asla sözümüzü yerde bırakmadık. Geçmişte sadece gemilerle ulaşılabilen Beykoz'da metrodan bahsedilebilir miydi? Üsküdar'dan Beykoz'a ve Beşiktaş'tan Sarıyer'e metro getirmek için çalışıyoruz. Planlarımıza işledik. Beykoz'un tepelerinden insanlarımızı sahil metrosuna veya deniz ulaşımına nasıl ulaştıracağımızın çalışmasını da yaptık” diye konuştu. 

Boğaziçi'nin imar sorunu kanunla çözülecek

Hükümet ile görüşerek 2B arazilerinin satışını Beykoz Belediyesi'ne bıraktıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “Kim ne söylerse söylesin, Boğaziçi İmar Kanunu değişmedikçe Beykoz'da imarla ilgili sorunlar çözülmez. Beykoz'un da en çok etkilendiği bu konuyla ilgili Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Koruma kullanma dengesini içeren bir yasal düzenleme yapılacak” diye konuştu.

Geçmişte İstanbul'un önemli mesire alanlarından biri olan Küçüksu Çayırı'nı ihya etmek için Marmara Üniversitesi'ne verilmiş bölümü almanın yollarını aradıklarını dile getiren Topbaş, Beykoz'daki dereleri ıslah ettiklerini, dev çevre yatırımlarıyla atıksuların deniz ve derelere akmasını önlediklerini anlattı.

Küçüksu Çayırı tarihi günlerine geri dönecek

Topbaş, “İstanbul Boğazı'nın iki yakasında atıksuları kolektörler vasıtasıyla toplayarak arıtmalara taşıdık. Biyolojik arıtmaları köylere kadar götürdük. Yakın bir tarihte İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'ne denize bir gram atıksu gitmeyecek. Yerel seçimler siyasetin üstünde görülmeli ve kimden hizmet alınabileceği, hangi adaya güvenebileceği ön plana çıkmalıdır. Tarihin çeyiz sandığı İstanbul'da belediye başkanlığı yapmak her kula nasip olmuyor. Bu benim aday olarak karşınıza son gelişim. 3. dönemden sonra siyaseti bırakacağım. İstanbul'da öyle bir sistem kurmak için uğraşıyoruz ki, bizden sonra belediyede kimseye özel muamele olmasın ve hizmetler aksamadan devam etsin. Dünyanın nasıl geliştiğini görmeyenler tutuculukla hizmet yapılmasını engellemek isteseler de biz engelli koşuya alıştık, engel tanımıyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Çelikbilek: Beykoz yeni dönemde de hizmete doyacak 

Programda konuşan Başkan Çelikbilek, “Sayın Başkanımız Kadir Topbaş, Beykoz'a yatırımların gelmesine her zaman destek oldu. Kısa bir süre önce yaklaşık 1 Milyar TL'lik yatırımlarla ilgili açılış gerçekleştirmiştik. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı Beykozlular adına kendilerine ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. Beykoz'da artık yağmur yağdığında sel olmuyor, çünkü bütün dereler ıslah edildi. Boğaz suyunu Beykoz Deresi'nin kundura fabrikası girişinden Tokatköy'e kadar çıkartacak bir çalışmaya da imza atılıyor. Bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi arazilerinin devrinden dolayı Kadir Topbaş başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için 10 bin bina yıkacaklar diyorlardı. Biz bugüne kadar bir tane bile bina yıkmadık, yıkmayacağız. Bilakis büyükşehirden devredilen araziler ve 2B arazileriyle birlikte toplamda 120 bin insanımızın mülkiyet sorununu çözdük, tapu sahibi yapıyoruz. Beykozlular Beykoz'da kalacak. Beykoz yeni dönemde de hizmete doyacak.” dedi. 

Programın ardından Başkan Topbaş ve Başkan Çelikbilek, Tokatköy Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Buradan hareketle kısa bir Beykoz turu yapan heyet, otobüsten vatandaşları selamladı. Beykozlular da Başkan Topbaş ve Başkan Çelikbilek'i sevgi ve ilgiyle karşıladılar. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor
  • 10.03.2023 09:45

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda; imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için ge ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"
  • 09.05.2021 13:26

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da yapımı devam eden Atatürk Kült ...

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı
  • 09.11.2020 11:53

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, binalarının depreme dayan ...

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”
  • 10.07.2019 10:48

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşma ile mücadelede k ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...