maritbet girişmaritbet
Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya cevap!

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya cevap!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne açtığı tazminat davasını kazanmasına karşılık, belediyeden cevap geldi.

Kadıköy'deki bir arsaya Four Winds projesini inşa eden Taşyapı'nın, Kadıköy Belediyesine açtığı tazminat davasını bilirkişi raporuyla kazandığı bildirildi.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadıköy Belediyesine "İnşaatı hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle" durdurarak, kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle 5 milyon lira maddi, 1 milyon lira da manevi tazminat davası açan Taşyapı, İstanbul Anadolu 6.Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla davayı kazandı.

Bilirkişi raporuna göre 2007 ve 2010 yılları arasında 30 aylık süre içinde inşaatın tamamlanamamasından Kadıköy Belediye Başkanlığı sorumlu tutulurken, Taşyapı'nın imara aykırı plan değişikliklerini onaylamayan ve kamu adına dava açan Kadıköy Belediyesinin yaptırımları bilirkişi tarafından "zarara uğratmak" olarak nitelendi.

Aynı raporda Taşyapı'nın basında çıkan olumsuz yazılar nedeniyle satış yapamadığı da ifade edildi.

Bilirkişi raporuna itiraz eden ve yeni bir heyetten yeni rapor ya da ek rapor alınmasını talep eden Kadıköy Belediyesinin bu talebi de mahkemece reddedildi.

Davada Taşyapı'nın imara aykırı şekilde kaçak bina yaptığını belirten Kadıköy Belediyesi avukatları, karşı itirazların değerlendirilip ek rapor alınmadığını da hatırlatarak, açılan davanın görev ve esas yönünden reddini talep etti. Avukatların itirazlarını reddeden İstanbul Anadolu 6.Asliye Hukuk Mahkemesi, Kadıköy Belediyesinin 101 milyon 859 bin 43,16 lira maddi tazminat ödemesine karar verdi.

aykurt nuhoğlu

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Bu karar hukuk açısından içler acısı bir karardır. Kamu haklarının, kamu iradesinin yok sayıldığı bu kararı tanımamız mümkün değil. Hem kamuya ait olan yeşil alanı alacak ve buraya ayrıcalıklı imar kullanarak yapı yapacaksın. Hem bunda da tatmin olmayacak 9 bin metrekareye yakın fazla inşaat yapacaksın hem de seni kamu adına uyaran bir belediyeye tazminat davası açacaksın. Böyle bir şey kabul edilemez. Mahkemenin böyle bir karar vermesi akıl tutulmasından başka bir şey değil. Ayrıca mahkemece hükmedilen tazminat miktarı soruşturma sürecinde bilirkişi raporlarında belirtilmeyen bir miktar. Taşyapı duruşmadan üç gün önce tazminat tutarını biliyormuş gibi bu miktar üzerinden dava harcı yatırıyor. Firma mahkemenin belirlediği tazminat tutarını dava süreci tamamlanmadan nasıl bilebilir? Bu şaibeli bir durumdur. 

Bu karar kaçak inşaat maliyetini Kadıköy halkına misliyle yüklemektir. Firmaya yasal süreçler dışında hiçbir gecikme uygulamamıştır. Tazminat davası ile kamu çalışanlarını korkutmaya baskı altına almaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu ceza sadece Kadıköy Belediyesi'ne değil tüm Kadıköylülere verilmiş bir cezadır. Bizden kamu adına konuşmamamızı, kamunun haklarını savunmamamızı istiyorlar. Bizden susmamızı istiyorlar. Susmayacağız. Kadıköy için Kadıköylülerle birlikte mücadele edeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koşuyolu Koru Evleri reklam filmi yayında!
  • 03.11.2016 12:27

Koşuyolu Koru Evleri reklam filmi yayında!

Altunizade'de Taşyapı ile Selçuklu Turizm İnşaat ortaklığında hayata geçirilen K ...

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ
  • 15.12.2011 09:43

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile söyleşi... ...

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi
  • 26.06.2021 15:51

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Hayata Dönüy ...

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu
  • 25.05.2021 09:57

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu

Kuşadası'nda inşaat alanındaki sondajda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su keme ...

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!
  • 04.02.2021 11:37

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!

Beyaz Park Topkapı'da ''Şimdi Al, Hemen Taşın'' fırsatı. Üstelik yüzde 10 peşin, ...

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!
  • 11.11.2020 11:40

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!

Murat Şeker, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla hem Kadıköy Belediyes ...