maritbet girişmaritbet
Kadıköy Belediyesi dört aşamalı yenileme planını açıkladı

Kadıköy Belediyesi dört aşamalı yenileme planını açıkladı

Kadıköy Belediyesi, 30 bin bina stokunun yarısının riskli olduğu ilçede kentsel dönüşümü hızlandırmak için müteahhitlere cazip kılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliğine gittikleri yenileme planını açıkladı

 Kısım kısım ele alınacak Kadıköy'de şu anda 2.07 olan emsalin, 2.5'e çıkarılması gündemde. Burada amaç ev sahiplerinin ceplerinden para çıkmadan, sahibi bulundukları evlerin aynı metrekarelerinde dönüşümünü sağlamak.
Mahalle mahalle dönüşüm planı
Habertürk'ün haberine göre emsal artışıyla müteahhitlerin harcamalarının karşılanması planlanıyor. İşbirliği planını anlatan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, hazırladıkları planları bakanlığa yolladıklarını, onay beklediklerini söyledi. 4 aşamada hazırladıkları plana göre önce Ankara asfaltından denize kadar bölümü değerlendirmeye aldıklarını anlatan Öztürk, “Burada Feneryolu, Fenerbahçe, Sahrayıcedid, Kozyatağı, Suadiye, Bostancı, Caddebostan, Göztepe, Merdivenköy mahallelerini çözüm kapsamına aldık. Bunun ardından Hasanpaşa, Acıbadem, Koşuyolu için bir proje oluşturduk. Bu iki planı bakanlığı gönderdik, inceleyip onay verdiler” ifadelerini kullandı.
Selami Öztürk, Osmanağa, Caferağa, Rasimpaşa mahalleleri için çalışmaları geçen hafta bitirdiklerini belirterek, “Bunun yanında Moda ve Yeldeğirmeni'ne yönelik yaptığımız özel çalışmanın ardından onaya yollayacağız” dedi. Şu anda ilçede kentsel yenileme kapsamında 300 binanın yıkıldığını, 1300 tanesinin yenilenmesi için de ruhsat çalışmalarının tamamlandığını belirten Öztürk, emsal artışı onayının alınmasının dönüşümün hızını katlayacağını ifade etti.
Emekli insanlardan para çıkmayacak
Selami Öztürk, mevcut koşullarda 20 daireli bir apartmanın müteahhite verilerek yıkılamadığını belirterek, “Ancak binada yüzde 15-17'lik bir artışa imkân verecek imar artırma çalışmasından sonra 20 dairede 4 daire müteahhite kalacak. O zaman binanın yenileme imkânı doğuyor. Kadıköy'de oturan yurttaşların büyük bölümü emekli. Bunlar apartman giderlerini bile zor karşılıyorlar. Ceplerinden para koymadan dönüşüm mümkün olacak. Dolayısıyla burada ufak bir imar artışıyla teşvik etmek lazım“ ifadelerini kullandı.
Pazar günü inşaat yaşağı ile tazyikli suyu ruhata yazdı
Kadıköy'de şikâyetler doğrultusunda yenilemeye giren binalarla ilgili aldıkları yeni ruhsat kıstaslarını anlatan Selami Öztürk, bunları şöyle sıraladı: “Binanın etrafına perdeler olmadan yıkıma izin vermiyoruz. Kentin temizliği için yıkım esnasında sulama, inşaata girişte molozu taşıyan kamyonun gireceği kadar alanda çamur yaratmaması için mıcır döşeme ve çıkışta da tazyikli suyla tekerleklerin yıkanmasını zorunlu hale getirdik. Pazar günü ise çalışmayı tamamen yasakladık.”
Yapi.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi
  • 26.06.2021 15:51

Caddebostan sahilinde uçurtma festivali düzenlendi

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Hayata Dönüy ...

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu
  • 25.05.2021 09:57

Kuşadası'nda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su kemeri bulundu

Kuşadası'nda inşaat alanındaki sondajda Milattan Önce 1'inci yüzyıla ait su keme ...

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!
  • 04.02.2021 11:37

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!

Beyaz Park Topkapı'da ''Şimdi Al, Hemen Taşın'' fırsatı. Üstelik yüzde 10 peşin, ...

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!
  • 11.11.2020 11:40

Ünlü yönetmen Murat Şeker’den İBB’ye isyan!

Murat Şeker, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla hem Kadıköy Belediyes ...

Tülin Şahin Suadiye'deki evinin kapılarını açtı
  • 12.10.2018 14:09

Tülin Şahin Suadiye'deki evinin kapılarını açtı

Ünlü topmodel Tülin Şahin Suadiye’de yaşadığı palmiye ağaçları arasına gizlenmiş ...

Kadıköy'deki gökdelenlerle ilgili Yargıtay'dan karar!
  • 06.06.2018 10:44

Kadıköy'deki gökdelenlerle ilgili Yargıtay'dan karar!

Kadıköy'de yeşil alana yapılan 4 gökdelenle ilgili firmanın Kadıköy Belediyesi' ...