maritbet girişmaritbet
Kaddafi'nin oğlu Rixos'ta HAMAM SEFASI YAPTI!

Kaddafi'nin oğlu Rixos'ta HAMAM SEFASI YAPTI!

Kaddafi'nin oğlu Saif El İslam Muammer Kaddafi, Rixos Oteller Grubu'nun Libya'nın başkenti Trablus'ta açtığı otelin ilk konuklarından biri oldu

Kaynak: Sibel Atik / Referans


Kaddafi'nin oğlu Saif El İslam Muammer Kaddafi, Rixos Oteller Grubu'nun Libya'nın başkenti Trablus'ta açtığı otelin ilk konuklarından biri oldu. Gecelik fiyatı 10 bin dolar olan "Kral Odası"nda kaldığı belirtilen Kaddafi'nin oğlu, otelin hamamını da kullandı. Arkadaşlarıyla hamam keyfi yapan Saif El İslam, otelde bir gece konakladı.
120 odasıyla bölgenin üçüncü 5 yıldızlı oteli olan Rixos'un daha resmi açılışı yapılmadan ağırladığı bir diğer üst düzey konuğu ise Eritre Cumhurbaşkanı oldu. Kapılarını ziyaretçilere 12 Mart'ta açan Rixos Al Nasr'ın resmi açılışının nisan ayının ikinci haftası yapılması planlanıyor.
 
Başbakan da davetli
Otelin inşaatının 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve ülkenin en lüks oteli olduğunu kaydeden Rixos Al Nasr Tripoli Müdür Yardımcısı Şükrü Koçak, henüz resmi açılışı yapılmadan otelin önemli misafirler ağırladığını belirtti. Otelin 2600 metrekarelik bir alanda kurulduğunu dile getiren Koçak, resmi açılışa Kaddafi ve Libya'nın önde gelen isimleriyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da davet edileceğini kaydetti. Koçak, otelin yatırım miktarı hakkında açıklama yapmadı.
 
Hedef iş otelciliği
Daha iki hafta önce açılan Rixos Al Nasr'da kalanların yüzde 40'ının Türk işadamları olduğuna işaret eden Koçak, hedeflerinin "business otelcilik" olduğunu kaydetti. Libya'da artan müteahhitlik hizmetlerinin de etkisiyle Türk işadamlarının müşteri portföyünde önemli bir payı olduğunu aktaran Koçak, bölgedeki yatırıma 1 yıl önce "catering" şirketiyle başladıklarını söyledi. "Catering" hizmetiyle bölgeyi yakından tanıdıklarını ve şimdi ise otel işletmeciliğini yaptıklarını kaydeden Koçak, "Kalite ve hizmetimizden ödün vermeden fiyatlarımızı da makul seviyede tutarak misafir portföyümüzü artıracağız. Bölgenin en lüks oteli olarak saray havası yaşatıyoruz konuklara. Türk mutfağı ve hamamıyla da birçok yeniliği bir araya getirdik" dedi.
 
Rixos Al Nasr'ın üç katlı olduğunu dile getiren Koçak, duvarları canlı bitkilerle örülü olan yapıyla bölgede bir yeşil vaha oluşturulduğunu kaydetti. Otelin dış çevresinde Türkiye'den getirdikleri 47 çeşit bitki ve 126 bin adet çiçeğin yer aldığını ifade eden Koçak, bitkilerle canlandırılan yapının çok özel bir konsepte sahip olduğunu belirtti.
 
Kaddafi'nin Yerini Alması Bekleniyor
Babası Muammer Kaddafi 40 yıldır Libya'nın lideri ve yerini oğlu 37 yaşındaki Saif El İslam'ın alması bekleniyor. Yaklaşık 6 yıl önce, ABD'den de gelen baskıların etkisi ile babasını Libya'nın kimyasal ve nükleer silah programını bırakmaya ikna eden Saif sayesinde Libya'nın Batı'dan izolasyonu da sona erdi. 2008'de ABD'nin 1972'den bu yana ilk kez Trablusgarp'a elçi atanması, ABD'li petrol devleri Chevron ve Exxon Mobil ile Avrupalı petrol devleri BP ve Royal Dutch Shell'in de aralarında bulunduğu 100 petrol şirketinin petrol rezervi için ülkeye gelmesi, Trablusgarp'ta inşa edilen apartmanlar ve ofis binaları, Batı'nın dev otel zincirlerinin yatırımları ve yeni havaalanı gibi önemli gelişmeler Saif El İslam'ın girişimi ile oldu. Ülkede daha fazla politik ve toplumsal değişim hedefleniyor. Son derece Avrupai bir tarza sahip olan Saif, son olarak geleneksel Viyana Devlet Opera Balosu'na smokinle katıldı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!
  • 17.06.2016 12:15

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Rixos Grubu, turizmin yoğun yaşandığı Antalya’da 4 milyar lirayı bulması beklene ...

Rixos dünyanın ilk 10’u arasına girdi
  • 24.07.2015 13:28

Rixos dünyanın ilk 10’u arasına girdi

Trip Advisor, 2014 Travelers Choice Ödülleri kapsamında “Rixos Sharm El Sheikh” ...

Polimeks ve Rixos Eskişehir'e 5 yıldızlı termal otel yaptılar
  • 22.04.2014 09:16

Polimeks ve Rixos Eskişehir'e 5 yıldızlı termal otel yaptılar

Polimeks ve Rixos’un işbirliğinde 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ...

Rixos Krasnaya Polyana Sochi ve Ariston Thermo A İletişim ile çalışacak
  • 29.01.2014 15:25

Rixos Krasnaya Polyana Sochi ve Ariston Thermo A İletişim ile çalışacak

Rixos Hotels’in Rusya’da açacağı ilk otel olan Rixos Krasnaya Polyana Sochi ile ...

Bomonti bölgesinin gayrimenkul geleceğini neler bekliyor?
  • 04.10.2013 17:08

Bomonti bölgesinin gayrimenkul geleceğini neler bekliyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Değerleme Uzmanı Doğuşcan Iğdır, Bomonti bölgesi ...

Haliç'e dünya markalarından beş yeni otel geliyor!
  • 26.08.2013 15:39

Haliç'e dünya markalarından beş yeni otel geliyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve geçmişte Altın Boynuz olar ...