maritbet girişmaritbet
Kaçak emlakçılara suç duyurusu!

Kaçak emlakçılara suç duyurusu!

Yabancılara en fazla emlak satışının yapıldığı Muğla'da, kaçak olarak emlakçılık yapan üç kişi için suç duyurusunda bulunuldu.

Dalyan, Köyceğiz ve Fethiye'de kaçak emlakçılık yaptığı tespit edilen üç İngiliz hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ve Emlak Müşavirleri Federasyonu ikinci Başkanı Ziya Ercan, 81 il ve ilçelerinde Emlak Müşavirleri Derneği'nin temsilcisi bulunduğunu belirtirken, hem evlerde (Home Ofis) hem de internet üzerinden kaçak emlakçılık yapanlara karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

Köyceğiz, Fethiye ve Dalyan'da kaçak olarak emlakçılık yapan üç kişi ile ilgili yasal yollara başvurduklarını anlatan Ercan, şöyle konuştu:

"Kaymakamlık, Vergi Dairesi ve Emniyet Müdürlüğü'ne bu kişilerle ilgili bilgi verildi yasal tahkikat başlatıldı. Daha önce de kaçak olarak emlakçılık yapan İngiliz vatandaşı David Knigt ile birlikte yine bir başka İngiliz vatandaşı sınır dışı edildi. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, yabancıların Türkiye'de emlakçılık yapması yasak. Fakat emlakçılık yapan birisinin gayri resmi ortağı gibi çalışıyorlar. Bununla ilgili yasal başvurumuzu yaptık."

Marmaris, Bodrum, Dalaman, Ortaca, Fethiye ve beldelerine yerleşen bazı yabancı uyrukluların, evlerinde kaçak emlakçılık yaptığını anlatan Ercan, şunları söyledi:

"Bunlar genellikle yurt dışı satışlar yapıyor. Bunlarla ilgili her türlü yasal başvurularımızı yaptık. İnternet ortamında da kaçak emlakçılık yapanlar üyelerimiz tarafından tek tek tespit ediliyor. Stephen B., Norman B. ve Clifford isimli üç İngiliz İngiliz vatandaşı internet ortamında ve www.turkeypropertyforsale.siz adı altında dört ayrı internet sayfası üzerinde emlak satış sayfası açmış. Bu sitelerle ilgili yasal başvurumuzu yaptık."

Yabancıların yanında Türklerin de kaçak emlakçılık yaptığını belirten Ercan, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık herkes emlakçılığa yöneldi. Profesör, işçi, memur emlakçılık yapmaya başladı. İnternet üzerinden emlakçılık yapanlar hakkında emniyete başvurduk. Bilişim suçları kapsamında bu tür faaliyetlerde bulunanlar hakkında yeni bir düzenleme var. Emlakçılık sertifikası olmayanların internet üzerinden kaçak oluşturdukları emlak siteleri bilişim suçları kapsamında kapatılacak. Bu tür yayınlar hakkında da suç duyurusunda bulunduk."

KAYNAK: SABAH

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaçak emlakçılara suç duyurusu!
  • 29.07.2010 10:38

Kaçak emlakçılara suç duyurusu!

Yabancılara en fazla emlak satışının yapıldığı Muğla'da, kaçak olarak emlakçılık ...