maritbet girişmaritbet
JCR’den yatırım yapılabilir değeri

JCR’den yatırım yapılabilir değeri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Varyap’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘BBB-(Trk)’ görünümünü ise ‘Stabil’ (yatırım yapılabilir) olarak belirledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Varyap'ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB-(Trk)' görünümünü ise ‘Stabil' (yatırım yapılabilir) olarak belirledi.

Kurumsallaşmada ve şeffaflıkta sektöründe bir adım daha öne geçen Varyap, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından yapılan değerlendirme sürecini başarı ile tamamladı ve olumlu kredi notu almaya değer görüldü. Varyap'ı, yatırım yapılabilir seviyede değerlendiren JCR,  Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB-(Trk)', görünümünü ise ‘Stabil', diğer bir ifadeyle ‘yatırım yapılabilir' olarak belirledi. JCR, şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notlarını ise, aynı zamanda Türkiye'nin ülke notu olan ‘BB‘ olarak değerlendirdi.  

Varyap'ın sermaye piyasaları ile entegrasyon hedefi

JCR Eurasia Rating, değerlendirmesinde Varyap'ı, yerel düzeyde yaygın marka bilinirliliği, ticari etkinliği ve çokuluslu firmalarla geliştirdiği işbirliklerinin yanı sıra, çeşitlendirilmiş gayrimenkul projelerinden beklenen yüksek düzeyli nakit akımlarının sağladığı destekler ile Türk inşa ve gayrimenkult sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olarak nitelendirdi.

Değerlendirmede;  akredite kuruluşlardan;  kalite yönetim sistemleri, çevre yönetim sistemleri, iş sağlığı ve güvenliği sistemlerine yönelik birçok kalite belgesine sahip olan Varyap'ın, sermaye piyasalarında yer almayı hedeflediği vurgulandı. Bugüne kadar birçok projeyi tamamlayan şirketin, 2015 yılına kadar da bitirilmek üzere büyük ölçekli birden fazla proje ve taahhüt işlerinin devam ettiği kaydedildi.

Grubun gelir akımları, büyümesine yapısal destek sunmaya devam edecek

Yönetsel ılımlı risk ve girişim iştahının da etkisiyle, inşaat sektöründe sahip olduğu yüksek pazar payıyla desteklenen gelir akımlarının, Grubun büyümesine, önümüzdeki yıllarda da yapısal destek sunmaya devam edeceğinin ifade edildiği değerlendirmede, şu görüşlere yer verildi:

“Firmanın mevcut sermaye yapısı, makro-ihtiyati tedbirler ya da makroekonomik göstergelerdeki dalgalanmalarla ortaya çıkabilecek arızi zararları karşılama kapasitesine dayanak oluşturmaktadır. Varyap, bilanço kompozisyonu, likidite ve çalışma sermayesi ihtiyacı dikkate alındığında uzun vadeli uluslararası yerel para notu ve uzun vadeli uluslararası yabancı para notu, Türkiye'nin ülke notu olan (BB) kategorisinde değerlendirilmiştir.”  

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşuJCR, “mevcut ortakların finansal güçlülük düzeyleri, Varyap'a fon temin etme yönündeki istekliliklerinin yanı sıra,  Grubun, yarattığı istihdam olanakları ile de, genel ekonomi için önemini ‘Desteklenme Notu' kategorisinde, yeterli seviyeyi işaret eden (2)ile” değerlendirdi.  Mevcut üst yönetimi, üstlenilen riskleri yönetme kabiliyeti ve içsel öz kaynak üretimi ile mevcut sermayeleşme düzeyi dikkate alındığında da Varyap,‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu' kategorisinde, JCR-ERnotasyon sistemi içinde, ekonomik koşullara bağlı (BC)notuna karşılık gelecek şekilde değerlendirildi.

Varlıbaş: “Varyap, sektörünün kredi notu alan ilk şirketlerinden biri.”

Varyap'ın, inşaat sektöründe uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu tarafından incelenen ilk şirketlerinden birisi olduğunu belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “JCR'den aldığımız bu olumlu kredi notundan büyük memnuniyet duymakla birlikte, bizler için bunun anlamı, kurumsallaşmada ve şeffaflıkta Varyap'ı, sektöründe bir adım daha ileri taşıyarak pozitif yönde ayrıştırmasıdır.Bu uluslararası düzeydeki kurumsal değerlendirme, firmamızın kurumsallaşma sürecini taçlandırmış, Varyap'ı ve paydaşlarını geleceğe güvenle taşıyacağımızın ve yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğimizin bir teyididir.”

JCR Eurasia Rating'in, Varyap'ı değerlendirme notları:

Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para:        BB/(Stabil Outlook)

Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu:    BB/(Stabil Outlook)

Uzun Vadeli Ulusal Notu:                               BBB-(Trk)/(Stabil Outlook)

Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para:          B/(Stabil Outlook)

Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu:     B/(Stabil Outlook)

Kısa Vadeli Ulusal Notu:                                A-3+(Trk)/(Stabil Outlook) 

Desteklenme Notu:                                          2

Ortaklardan Bağımsızlık Notu:                       BC

Yorum Yaz