maritbet girişmaritbet
İzmir'in şifresini çözdü, konutta satış rekoru kırdı!

İzmir'in şifresini çözdü, konutta satış rekoru kırdı!

İzmirli konut müşterisinin beklentilerini iyi okuyan Türkerler-Durmaz-İZKA ortaklığı, Park Yaşam Mavişehir'le zirveye çıktı.

Konut satışlarının yıllardır beklenin altında seyrettiği İzmir'in ve İzmirli'nin şifresini çözen Türkerler-Durmaz- İzka ortaklığı, hayata geçirdiği Park Yaşam Mavişehir projesiyle satış hızında İstanbul projelerini geride bıraktı. Park Yaşam Mavişehir, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen projeler arasında haziran ayının satış lideri oldu. Haziranda 101 direnin satıldığı projede nisandan bu yana 521 daireden 330'u satıldı. Park Yaşam Mavişehir, aynı zamanda 2008'den bu yana İzmirde hayata geçirilen en büyük proje olma özelliği de taşıyor. İzka Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, başarılarının sırrını, "Doğru proje ile yola çıktık. İzmirliler'in almak istediği büyüklükte daireler tasarladık. İzmirli balkon sever, geniş balkonlara yer verdik. Doğru fiyatlama yaparak, diğer projelere göre yüzde 5- 10 daha düşük fiyatla satışa çıktık. Nisanda 2.300-2.700 TL olan metrekare satış fiyatında bir değişiklik yapmadık" diye açıkladı.

METREKARESİ 2.300 TL

Proje'de satışı devam eden dairelerin fiyatları 195 bin 500 liradan başlarken, en yüksek fiyat ise 980 bin lira olarak belirtildi. Azad Yeşil, Park Yaşam Mavişehir'de 32 dönümlük arazi üzerinde toplam 7 blokta 521 yer aldığı bilgisini vererek, dairelerin benzer projelere göre daha geniş tutulduğunu ve tavan yüksekliklerinin 2.90 metre olarak tasarlandığına dikkat çekti. Projede 1+1'den başlayıp 5+1'e kadar uzanan ve dubleks seçeneklerinin yer aldığını anlatan Yeşil, projede kapalı otopark, kapalı havuz, geniş yeşil alanlar, sosyal tesisler, alışveriş merkezi ve geniş çocuk oyun alanları bulunduğunu vurguladı.

12.12.2012'DE TESLİM EDİLECEK

ParkYaşam Mavişehir'de kalan konutların bu yıl aralık sonuna kadar satışının tamamlanacağını öngördüklerini ifade ederek, projede teslim tarihinin ise 12.12.2012 olduğunu açıkladı. Yeşil, Halkbank ve Vakıfbank'ın müşterilerine piyasanın yaklaşık 10 puan altında kdedi verdiğini söyledi.

İZMİR'İN ANA GÜNDEMİ DÖNÜŞÜM

Yeşil, İzmir'in 2020 EXPO adayı olmasından dolayı kentin dönşümünün öncelik olarak ele alındığını kaydetti. Yeşil, EXPO 2020 adaylığı ile İzmir için olmazsa olmaz projelerin hayata geçirileceğini söyleyerek, "Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İzmir'e özel önem veriyor. İzmir'de havaalanı ile şehir arasında kentsel dönüşüm gerektiren alanlar var, burada kısa sürede dönüşüm yapılacak. Dönüşüm projeleri bir yandan konut açığını kapatacak, bir yandan da yeni arazilerin geliştirilmesini sağlayacak" dedi.

ULUSLARARASI MERKEZ OLMAYA ADAY

Uluslararasıbir şehir olma konusunda İzmir'in İstanbul ile eşdeğer olduğuna inandığını ifade eden Azad Yeşil, İzmir'i başarılı bir kentsel dönüşüm uygulamasıyla uluslararası bir merkez haline dönüşen Kanada'nın liman kenti Vancouver'a benzettiğini dile getirdi. Vancouver'ın eskiden İzmir gibi eski fabrikaların olduğu bir liman kenti olduğuna değinen Yeşil, "Bütün uluslararası şirketler merkezlerini Vancouver'e taşımışlar, liman kenti özelliği İzmir'e çok benziyor" dedi. İzmir'de kentsel dönüşüm tamamlandığında yurtdışı sermaye yatırımlarını çekecektir. Uluslararası şirket merkezleri buraya taşınacaktır. İzmir, Avrupa'ya, Ortadoğu'ya çok yakın. Hem liman hem havaalanı açısından lojistik imkanları geniş bir şehir" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...

Park Yaşam Mavişehir nasıl bir proje?
  • 17.01.2015 16:45

Park Yaşam Mavişehir nasıl bir proje?

İzmir'de inşa edilen ve konutların dışında ticari birimlerde bulunan Park Yaşam ...

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!
  • 26.11.2020 09:52

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem sonrası rezerv alan üzer ...

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''
  • 16.11.2020 17:38

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümde herhangi bir gecikme olma ...

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor
  • 29.07.2020 11:41

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor

Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi ve 3. büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, ayn ...

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!
  • 13.10.2018 12:09

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!

Folkart Yapı, İzmir’deki yeni projesi Folkart Vega’yı düzenlenen basın toplantıs ...