maritbet girişmaritbet
İzmir'in Manhattan'ı yeni kent merkezi olacak!

İzmir'in Manhattan'ı yeni kent merkezi olacak!

Yeni Kent Merkezi' adıyla gökdelenler bölgesi olarak projelendirilen Salhane-Turan arasındaki 550 hektarlık alanda yatırım bedelleri 100 ila 200 milyon TL arasında değişen çok sayıda yapı projesi hayata geçiyor

 

İzmir'de, Yeni Kent Merkezi' adı ile gökdelenler bölgesi olarak projelendirilen Salhane-Turan arasındaki 550 hektarlık alanda her birinin yatırım bedeli 100 ila 200 milyon TL arasında değişen çok sayıda yapı projesi hayata geçiyor. Bu projelerden bazıları 2012'de inşaata başladı. Bunların biri olan Folkart'ın inşa edeceği Folkart Towers, Avrupa'nın beşinci büyük ikiz kulesi olacak. 
 
Megapol firması da 50 katlı kulenin inşa sürecini hızlandırdı. Bayraklı'da başlayan bir başka projeyi de Kavuklar-Miray ortaklığı yürütüyor. Bayraklı Tower isimli proje 27 kat ile 100 metre yüksekliğe ulaşacak. İzmir'de yüksek bina yoğunluğuna izin veren imar değişikliğinin somutlaşması üzerine burada arsaları bulunan İş GYO da 150 milyon dolara tamamlanacak projenin inşaatına başladı. Tariş, Sabancı Grubu, Altınbaşak, Kula Mensucat, Küçükbay Grubu, Tekfen, Torunlar Gıda, Petrol Ofisi, Sur Yapı ve Hayat Kimya'nın da bu bölgede yatırım planlan bulunuyor. Bu bölgede Tariş'in pamuk, üzüm, incir ve zeytinyağı birlikleri, sahip oldukları 31 bin 276 metrekare büyüklüğündeki arsayı değerlendirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı buraya konut, ev-ofis ve alışveriş merkezini içeren karma fonksiyonlu Ege Perla projesinin inşaatına başladı. 2015'te tamamlanacak olan Ege Perla, 150 milyon dolarlık maliyede tamamlanacak. Megapol Grubu, 100 bin metrekare inşaat alanında 50 kat yükselecek bir kule dikecek. İzmir'in en yüksek binası olması planlanan projede AVM, rezidans, otel ve ofisler yer alacak. 
 
Folkart Towers, 200'er metre yükseklikte 40'ar katlı iki kulesiyle Avrupa'nın beşinci en yüksek ikiz kulesi olacak. Projenin yatırım bedeli 150 milyon dolar. Temmuz'da inşaatına başlanan, 50 milyon dolara mal olacak Bayraklı Tower, 27 kattan oluşuyor. Sur Yapı, Torunlar ve Hayat Kimya'nm eski Henkel arazisine yapmayı planladığı, 'İzmir Kompleksi'nde son aşamaya gelindi. 550 milyon dolara mal olacak proje AVM, rezidans ve marinadan oluşacak. 
 
Tekfen Emlak Geliştirme Grubu ve Rönesans Alışveriş Merkezleri ortaklığıyla yapılacak olan rezidans, AVM ve home-ofis fonksiyonlarından oluşan 'İzmir Karma Kullanım Projesi' de 456 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip. Rönesans Holding de, 2013'te Turan ve Bayraklı'da AVM, konut ve iş merkezinden oluşan toplam 400 milyon dolara mal olacak iki ayrı projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...