maritbet girişmaritbet
İzmir metrosu ihaleye çıktı

İzmir metrosu ihaleye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir metrosunun Ege Üniversite-Evka 3 hattı ile ilgili yeniden ihaleye çıktı

Kaynak: ERTAN GÜRCANER / Yeni Asır
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen İzmir metrosunun Ege Üniversite-Evka 3 hattı ile ilgili yeniden ihaleye çıktı.
 
13 firmanın dosya satın aldığı ihalede 5 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif 43 milyon 259 bin 7 kuruşla Yapı Proje Merkezi-Moskovskiy Metrosroy Acçık A.Ş. ortak konsorsiyumundan gelirken İlci İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Emreray ortak konsorsiyumu ise 49 milyon 474 bin 836 lira ile en yüksek teklifi verdi.
 
Üçyol-Üçkuyular Metrosu'nun 3 istasyondan oluşan ikinci etap ihalesini alan Borege firması inşaatı yarım kalan Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 Metro İnşaatı ihalesine de talip oldu. Borege Sigma ortak girişimi, ihalede 43 milyon 823 bin 879 lira teklif sundu. Aynı ihalede Yertaş İnşaat-Hiperbol ortak girişimi ise 44 milyon 594 bin 741 lira teklif sundu. Çelikler-Ermit Ortak Konsorsiyumu ise 46 milyon 741 bin 269 lira teklif verdi. İhale sonucunun açıklanmasının ardından yasal süresi içinde eğer herhangi bir itiraz olmazsa inşaatı yarım kalan metro hattının yapımı 12 ay sürecek.
 
İhale kapsamında Ege Üniversitesi Kampüsü ve Evka 3 İstasyonları ile yarım kalan tünel inşaatları ve hattın elektromekanik işleri yapılacak. KİK'in iptal ettiği ihalede olduğu gibi bu ihalede de Evka 3 ile Bornova Merkez arasındaki yaklaşık 800 metrelik bölüm ihaleye dahil edilmedi.
 
2. ihale iptal edilmişti
Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez metro hattının ihalesini alan Bozoğlu İnşaat işi süresinde tamamlayamayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedip yarım kalan işlerin tamamlanması için Ekim 2009'da ikinci kez ihaleye çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ihaleyi Ataç inşaat-EM Elektrik ortak konsorsiyumu kazanmıştı. İhalede en düşük teklifi veren fakat ihale komisyonu tarafından değerlendirme dışı bırakılan Ünüvar firması önce Büyükşehir Belediyesi'ne ardından da kamu ihale kurumuna itiraz etmişti. Kamu İhale Kurumu firmanın yaptığı itirazı haklı bularak ihaleyi iptal etmişti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz