maritbet girişmaritbet
'İzmir Emlak Fuarı ekonomiye ivme kazandıracak'

'İzmir Emlak Fuarı ekonomiye ivme kazandıracak'

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi 27 Eylül’de başlayacak olan İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı ile ilgili bilgiler verdi

İzmir'in emlak ve gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının, sektörün ileri gelen temsilcilerinin, yatırımların, ulusal ve uluslararası yatırımcıların bir araya geleceği, yeniliklerin ve gelişmelerin sergileneceği İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için geri sayım başladı. Elit Fuarcılık tarafından organize edilen Ege'nin prestijli fuarı sektör temsilcilerini buluşturacak. 

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, 27 Eylül'de kapılarını açacak ve 30 Eylül'e kadar sürecek olan İzmir Emlak Fuarı ile ilgili bilgiler verdi. Fuarın hem şehir ve ülke ekonomisine hem de vizyonuna büyük katkılar olacağını belirtti. 

"EGE'NİN EN PRESTİJLİ EMLAK FUARI'NI YAPACAĞIZ"

Kudret Çiçekçi "Ege'nin en prestijli emlak fuarını yapacağız. Emlak, inşaat sektörü önemli bir sektör. Arkasında yüzlerce sektörü ve ürünü sürükleyen, ekonomiye ciddi anlamda can katan, hem şehirlerin hem ülkenin gelişimine ekonomik ve vizyon anlamında çok değer katan önemli unsurlardan bir tanesi inşaat ve emlak sektörü. 

İzmir son yıllarda hem İstanbul özelinde hem de Türkiye'nin birçok şehrinden birçok noktasından insanların İzmir'e yerleşmek, yaşamak için seçtiği bir şehir. Hem İzmir hem İzmir'in çevresi, Ege'nin tamamı bu kategoriye giriyor. Bunun birçok nedeni var. Bunların başında İzmir'in iklimsel, aynı zamanda artık insanlar sağlıklı beslenme konusunu da çok önemsiyor. İzmir ve çevresi tarımsal anlamda da çok ciddi ve önemli yere sahip. Hem ürünleri hem onun işlenmesi anlamında da. Yarım saatlik mesafede denize girebileceğiniz birçok noktaya ulaşıyorsunuz. Doğası, iklimi, yetişmiş insan gücü, insan kalitesi, okulları, üniversiteleri, sanayisi, birçok özelliği itibariyle baktığınız zaman hem Ege, Ege'nin incisi de İzmir ön plana çıkıyor. bunun birçok nedeni de var. Havalimanının oluşu, deniz limanının oluşu, ihracattaki olanakları , son zamanlarda yapılan çok nitelikli kaliteli binaların ve rezidans tarzındaki konutların gelişmesi… Bunların hepsi bir araya geldiği zaman İzmir, tercih edilmede ön sıraya çıkmaya başladı. Bu da bir ihtiyacı doğurdu" dedi. 

Emlak fuarı için İzmir'i tercih etmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kudret Çiçekçi, "Bu projeleri üreten, bu projeleri çizen, uygulayan birçok firmamız ve kurumumuzla doğru alıcıyı buluşturacak, birbirleriyle iyi sinerji oluşturabilecek bir ortamın oluşturulması gerekiyordu. Türkiye'nin de en büyük fuar alanına sahip İzmir'deki yeni fuar alanımız en modern ve en büyük fuar alanına sahip. Ulaşım açısından da çok önemli ve güzel bir noktada. O alanda İzmir Emlak Fuarı'nı gerçekleştiriyoruz. Biz bu konuda çok iddialıyız. En prestijli emlak fuarını ortaya koyuyoruz" açıklamasında bulundu. 

AMACIMIZ EKONOMİYE İVME KAZANDIRMAK 

İzmir'de gerçekleştirilecek olan fuar için birçok kurumun destek verdiğini ifade eden Çiçekçi, fuarı ziyaret edecek olan ziyaretçilerin yol masraflarını ve otel ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.  

"Burada birlikte hareket ettiğimiz kurumlarımız var. Bunların başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Emlakçılar Odası geliyor. Hem biz Elit Fuarcılık olarak hem İzmir Ticaret Odası ekonomik olarak katkı ve desteklerde bulunuyor. Birçok il ve ilçenin ticaret odalarından, sanayi odalarından ve borsalarından fuarımıza iştirak edecek ziyaretçilerin uçak ve otobüs ücretlerini İTO olarak karşılıyoruz.

Yurt dışından gelen kimi misafirlerin uçak ve transfer bedellerini, Elit Fuarcılık olarak bizler de onların 3 gece konaklamalarını karşılıyoruz. Hem İzmir merkezinde hem de Çeşme'de otellerimizde 4 ve 5 yıldızlı otellerimizde onları ağırlayacağız. Amacımız ekonomiye bir nebze de olsa ivme kazandırmak. Doğru alcıyı ve alıcıyı da buluşturan aracıyı da oraya getirerek projeyi üreten insanlarımızı masaya oturtmak, ikili görüşmeler yaptırmak arzusundayız. O yüzden 27-30 Eylül önemli" dedi. 

NEDEN İZMİR?

İzmir'in hayata geçirilen projeler sayesinde daha da ulaşılabilir olacağını belirten Kudret Çiçekçi, İzmir'deki imkanları anlattı. 

"İzmir, İstanbul'a 3 saatte ulaşılabilir hale gelecek. Ankara'ya hızlı tren projesi ile 3-3,5 saatte ulaşılabilecek. Antalya ile ulaşım da trenle ve otoban ile de 2,5 saate düşecek. Böyle olunca İzmir, hem Avrupa'ya açılan kapı anlamında hem deniz yolları hem havaalanı anlamında İstanbul ile de Ankara ile de Antalya ile de daha fazla entegre olmuş bir noktaya gelecek.

İzmir'de şuan 6-7 tane üniversitemiz var. Ciddi bir üniversite kenti, öğrenci kenti haline geldi. Metropol bir şehir olmasına karşın daha dingin daha sakin bir şehir olması yaşanılabilirliğini ortaya koyuyor. Mevsimsel anlamda yazını, baharını, kışını da çok farklı yaşayabildiğiniz bir şehir. Denizi seven insanlar yarım saatte Çeşme'ye ulaşabilirler, 30 dakikada da Bozdağ'da kayak yapabilirler. Böyle de bir imkana sahip bir şehrimiz. En merkezi metropolden arabanıza binseniz 20-25 dakikada en yakın köyden doğal sütünüzü alabileceğiniz bir metropol. Doğal yaşama da bu kadar yakın bir metropol. Bu yüzden bu organizasyonu İzmir'de yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

"YURT DIŞINDAN CİDDİ ALICILARI GETİRİYORUZ"

İzmir'de yapılacak olan İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nın sadece İzmir fuarı olmadığını belirten Kudret Çiçekçi, Ege bölgesinin emlağının daha çok ön plana çıktığını söyledi. "Türkiye'nin emlağının tanıtıldığı bir organizasyon haline gelecek" dedi. 

"İzmir fuarlar kenti. Mümkün olduğu kadar daha çok fuarların İzmir'de yapılması için hem yerel yönetimlerin hem diğer kamu kurumları, dernek ve birliklerin, odaların da bu konuda ciddi bir kararlı duruşu var. Bu açıdan İzmir'de yapmak doğru bir hareketti, ulaşım açısından da önemli olduğu için. Tabi fuar sadece İzmir fuarı değil, Ege bölgesinin emlağının daha çok ön plana çıktığı, Türkiye'nin emlağının tanıtıldığı bir organizasyon haline gelecek. Tabi ki Denizli, Kuşadası, Antalya, Didim, Marmaris gibi kıyı emlağının olduğu gibi İstanbul'daki yatırımların da gün yüzüne çıkabileceği, lansman yapabileceği bir platform oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten yurt dışından ciddi alıcıları ve aracıları bu organizasyonumuzla getiriyoruz. 

Türkiye'de uluslar arası boyutta birçok emlak sektöründe ciddi, nitelikli, uluslar arası boyutta, emlak sektöründe kendi ismini belli bir yere getirmiş emlak kuruluşları da var. Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki partnerleri ile de bir araya gelerek birlikte sinerji oluşturmalarını, beraber proje üretmeleri, projeyi birlikte satmaları gibi ortaklıklar kurmaları açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. 

KARAR VERİP YATIRIM YAPMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR

Birçok firmanın projelerinin fuarda yer alacağını ifade eden Çiçekçi, fuarın yatırımcı açısından büyük avantaj olduğunu söyledi. 

Çiçekçi "Düşünün bir mimarlık öğrencisi açısından da bu fuar önemli bir fuar. Çok zaman harcayarak tek tek gezemeyeceği projelerin maketlerini, nasıl yapıldığını, çizimlerini ev onların yetkilileri ile oturup konuşabilme, birtakım bilgileri anlamında onlar açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. 

Öğrencisinden profesyoneline, ev almak isteyen, yatırım yapmak isteyen insanların en kıymetli şey; zaman… Zaman kazanmak önemli bir unsur. Cebinizde paranız var, yatırım yapmak istiyorsunuz ama bütün projeleri gezmenize imkan yok. Hepsinin bir arada olduğu bir ortamda hem ekonomik durumlarına bakarak, projenin diğer detaylarını yüz yüze görüşüp karar verip yatırım yapmak açısından da alıcı açısından da çok önemli bir proje ve fuar olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Adres: Ankara Caddesi No:97 Kat:1 Bayraklı/İzmir

www.izmiremlakfuari.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'İzmir Emlak Fuarı ekonomiye ivme kazandıracak'
  • 14.04.2018 15:54

'İzmir Emlak Fuarı ekonomiye ivme kazandıracak'

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi 27 Eylül’de başlayacak olan ...

İzmir Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı başlıyor
  • 03.04.2018 13:06

İzmir Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı başlıyor

Elit Fuarcılık Hizmetleri, emlak ve gayrimenkul sektörünün önderlerini İzmir’de ...

İzmir, konut fiyatı en çok artan ikinci il oldu
  • 19.04.2016 15:59

İzmir, konut fiyatı en çok artan ikinci il oldu

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyat ...

Point Bornova Rezidans’ta yaşam, yaz sonunda başlıyor
  • 18.04.2016 11:23

Point Bornova Rezidans’ta yaşam, yaz sonunda başlıyor

İzmir’in en büyük karma yaşam Point Bornova Rezidans projesinde sona gelindi. ...