maritbet girişmaritbet
İzmir Aliağa-Menderes Banliyö hattı 30 kilometre daha uzayacak!

İzmir Aliağa-Menderes Banliyö hattı 30 kilometre daha uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı'ya kadar uzatılması için arka arkaya somut adımlar atılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı'ya kadar uzatılması için arka arkaya somut adımlar atılıyor. Bu konuda TCDD ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 adet karayolu alt-üst geçit için projeleri tamamlayarak yapım ihalelerine çıkmaya başladı. 5 istasyon ile 7 adet karayolu alt- üst geçidi, bir adet yaya üst geçidi, 30 kilometrelik hattın fiber optik kablolarının çekilmesi ve istasyonlar için haberleşme ile zayıf akım işlemlerinin yapılması işleri toplam 8 paket halinde ihale edilecek. İhalelerin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, istasyon ve karayolu üst geçitleri 16 ayda tamamlanacak.

30 KİLOMETRELİK HATTA NELER VAR

Kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmez toplu ulaşım hattı haline gelen Aliağa-Menderes Banliyö sistemi-İZBAN'a yapılacak ilave hat kapsamında Cumaovası İstasyonu'ndan sonra Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy'de olmak üzere toplam 5 istasyon yapılacak. Menderes Gölcükler'de karayolu üst geçidi, Cumaovası Kısmi alt Geçidi, Develi'de karayolu üst geçidi, Tekeli'de karayolu üst geçidi, Pancar'da karayolu üst geçidi, Torbalı Kuşcuburnu'nda karayolu üst geçidi, Torbalı'da karayolu üst geçidi ve Tepeköy'de karayolu üst geçidi inşa edilecek. Yine Tepeköy'de vatandaşların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak üzere asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidi yapımı gerçekleştirilecek.

İŞ BÖLÜMÜ YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılması yine TCDD tarafından gerçekleştirilecek. İlave hattın devreye girmesi ile Aliağa'dan ve kent merkezinden binen yolcular Torbalı'ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk olanağına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı'dan itibaren İzmir merkezine ve oradan da Aliağa'ya kadar raylı sistem ile yolculuk yapabilecek. Hattın devreye girmesiyle Torbalı Tepeköy'den Cumaovası'na kadar olan yaklaşık 30 kilometrelik mesafenin 25-26 dakikada katedilmesi öngörülüyor.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Aliağa-Menderes Banliyö hattı 30 kilometre daha uzayacak!
  • 04.07.2012 12:19

İzmir Aliağa-Menderes Banliyö hattı 30 kilometre daha uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Mender ...