maritbet girişmaritbet
İyi devremülk kısa sürede parasını çıkarıyor

İyi devremülk kısa sürede parasını çıkarıyor

İyi planlanan ve işletilen devremülklerde yatırım 10 yılda geri dönüş sağlıyor.

“Yılın belli dönemlerinde tatilini yada kısa süreli konaklama ihtiyacını bir tesiste geçirmek isteyenlerin 15 günden az olmamak kaydıyla her türlü altyapı düşünülerek inşa edilen tatil sitesi” olarak tarif edilen devremülkler, iyi planlandığı takdirde yatırımcılarına para kazandırıyor. Tapuyla satışı gerçekleştirilen, arsa payına ortak olunan sistemin kazanç sağlaması için özelikle sağlık turizminin yapıldığı bölgelerde geliştirilmesi ve iyi işletilmesi gerekiyor. 

Son yılda yeniden yükseliş trendine giren devremülkler, karlı bir yatırım aracı olarak görülüyor. Eğer işletme sağlıklı işletiliyorsa ve örneğin Yalova'da yaz dönemi gibi devre dönemi uygunsa kendini 10 yılda amorte edebiliyor.

Doğru yatırım para bile kazandırır

Devremülklerde kazanç sağlamak için doğru firmanın doğru yatırımı ile hareket edilmesini tavsiye eden ERA Gayrimenkul'ün CEO'su Mustafa Baygan “Nasıl bir gayrimenkulü aldığınız firma ile kazancınız doğru orantılı ile doğru firmadan alınan devremülk yatırımı değer kaybettirmez hatta primde yapar. Devremülkün diğer yatırımlardan farkı ‘paranızı daha kısa sürede amorti etmesi' olarak biliniyor. Devremülk yatırımı yapan alıcılar tatil, kira, satış ve miras gibi avantajları da bulunuyor” diyor.

Devre tatille karışmasın

Devremülklerin devre tatil ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Altın Emlak Genel MüdürüHakan Erilkun da devremülkte tapu durumu söz konusu iken devre tatillerin sadece bir sözleşme olduğuna dikkat çekiyor. Yani tatillerde belli bir süre tatil yapılıyor ama devre mülklerde alım satım yapılıp kiraya verilebiliyor.

Belli bir kesim tercih ediyor

Erilkun devremülkleri daha çok ağırlıklı olarak dinlenme amacıyla belli, sabit bir tesisi isteyenlerin, tatilleri belli olan ve sınırlı bir bütçe ile hareket edenlerin, emeklilerin, sağlık nedeniyle bu tarz bir tatile ihtiyacı olanların ve belli sürelerde memleketinde konaklamak isteyenlerin tercihi olarak sınıflıyor.

Devremülkler yeniden altın dönemini yaşıyor

Türkiye'de özellikle son 10 yıldan beri devremüklerin yeniden yoğun talep gördüğünü belirten Erilkun, “Bu nedenle Sivas, Sandıklı, Yalova, Adapazarı Taraklı, Afyon Gazlıgöl ve Bolu Mudurnu'da yeni tesisler inşa ediliyor. Sistemin çalışması için satın alma bedeli ve yıllık aidat ödeniyor. Tapunuzu aldıktan sonra her yıl, size ait olan dönemde kullanabiliyorsunuz. Çıkışta da elektrik ve su bedelini kullandığınız kadar ödüyorsunuz” diyerek sistemin çerçevesini çiziyor.

Bilen birisi ile hareket edilmeli

Devre mülklerin iyi işletilmesini bir takım şartlara bağlayan Baygan'da art niyetle hareket edilmemesi gerektiğini savunuyor. “Doğru işleyen bir sistemde hem kooperatifler hem de devremülk sistemi zayıf bir yapı olmaz” diyen Baygan, “Bugün nasıl maketten daire satanların bazıları ceza aldılarsa, devremülk ve kooperatiflerde de bu tarz firmalar olabilir. Önemli olan tüm gayrimenkul işlerinizde profesyonel bir gayrimenkul danışmanlığı hizmeti almanızdır. Sizin için firmayı araştıracak, size yön verecek bir danışman ile ilerlerseniz, zarar görmeden tüm işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz” diyerek doğru yol haritasını çiziyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 1. oturumu yayında
  • 08.12.2012 17:44

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 1. oturumu yayında

6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler Fuarı'nda kentsel dönüşümun ele alındığı ...

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 2. oturumu yayında
  • 08.12.2012 17:24

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 2. oturumu yayında

6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler Fuarı'nda ele alınan kentsel dönüşüm kon ...

"Giresun'da şu an kapalı yolumuz yok"
  • 25.08.2020 17:05

"Giresun'da şu an kapalı yolumuz yok"

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İnşallah bundan sonra bu afet ...

"Devre mülk şirketleri artık ayaklarını denk almalı"
  • 25.10.2018 11:03

"Devre mülk şirketleri artık ayaklarını denk almalı"

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Yalova'nın devre mülk satışı sorunlarıyla anıl ...

Devre mülk sektörünün büyüklüğü 2,5 milyar dolar!
  • 05.05.2018 17:05

Devre mülk sektörünün büyüklüğü 2,5 milyar dolar!

Başkanı Doğan, ülkemizde devre mülk, devre tatil sektörünün ekonomik büyüklüğünü ...