maritbet girişmaritbet
İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörünün 2023 vizyonunu açıkladı!

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörünün 2023 vizyonunu açıkladı!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, gayrimenkul sektörü için ihtisas bankası kurulması gerektiğini açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu'nu açıkladı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, sektörün önemli oyuncuları ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Birbirimizi desteklemeliyiz

Yeni oluşumun sektör açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren İbrahim Çağlar “Burada ortak çalışma grubunun kurulması çok önemli. Bugün hiçbir şeyi devletten ayrı düşünemeyiz. Bizim vurguladığımızı özel sektörün birbiriyle olan iletişimi. Yurtdışında yapılacak projelerde firmaların birbirine destek vermesi ve mevzuatın kolaylaştırılması gerçekten çok önemli. Sayın Başbakanımızın bu konuda önemli açıklamaları var” diye konuştu.

Çin örneği

Çin'in bu alandaki liderliğine de değinen Çağlar “Devlet destekli kredilere ulaşım, özellikle yurtdışı projelerinde çok önemli. Çin'in bugün lider olmasında en büyük etken, gittiği ülkelerde devlet desteğiyle iş yapabiliyor olması. Bizde de burada Eximbank devreye girecek. Eximbank'ın yapısında da bir değişiklik gerekiyor. Mevzuatın kolaylaştırılmasıyla birlikte, yurtdışında yatırım yapacak firmalarımıza kredi desteğinin verilmesi çok önemli. Çünkü gerçekten imkanlar çok fazla. Sektörümüzün çok büyük bir tecrübesi var. Bu tecrübeyle dünyanın her yerine iş yapabiliriz. Taleplerimize karşılık bulursak sektörü ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Hükümet ve Bakanlık raporu beğendi

Devletin projeyi önemsediğini dile getiren İbrahim Çağlar “Hükümet'le görüşmelerimiz devam ediyor. Raporun tamamı Hükümet ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aktarıldı. Yeni bakanımız raporu beğendi ve takdir etti. Artık raporun bundan sonraki süreçte eyleme geçirilmesini sağlayacağız. Bu raporda herkesin görüşü var. Sadece İTO'nun görüşü yok burada. Burada 30'a yakın proje var hayata geçirilmesi gereken. Bizim dinamik hareket etmemiz gerekiyor çünkü şartlar her an değişebiliyor. Hükümetle senkronize olarak planların hayata geçirilmesi için görüşüyoruz. İTO'nun 400 bin üyesinin 50 bini bu sektörden” dedi.

İhtisas bankası kurulmalı

İhtisas bankasının önemine değinen İbrahim Çağlar “Bu sektörün büyüme trendi çok fazla. O nedenle bu sektörü destekleyecek bir ihtisas bankası olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sektörü destekleyecek, projeleri okuyabilecek ekiplerden oluşabilecek bir banka gerekli. Hem yurtiçi hem yurtdışı projelerini destekleyecek. Çin bugün devletin finansman desteğiyle bu kadar proje alabiliyor. Eximbank işin içerisinde olmalı ancak bir ihtisas bankası kurulabilir. Bu öneri de sunuldu. Kısa sürede olabilecek bir şey değil ancak büyük destek var” açıklamalarında bulundu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi
  • 05.07.2022 16:04

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi

İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’un 2021'de dünya kongre şehirleri sı ...

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!
  • 02.06.2022 10:11

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarındaki yüksek a ...

Ocak ayında en çok elektrik fiyatları arttı
  • 02.02.2022 17:33

Ocak ayında en çok elektrik fiyatları arttı

İstanbul Ticaret Odasınca (İTO), kentte ocakta önceki aya göre fiyatı en çok art ...

Mehmet Özhaseki ve İbrahim Çağlar protokol imza töreni!
  • 14.03.2017 13:50

Mehmet Özhaseki ve İbrahim Çağlar protokol imza töreni!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve Çevre ve Şehircilik Bakan ...

İbrahim Çağlar, MIPIM 2017'den beklentileri anlattı
  • 14.03.2017 11:52

İbrahim Çağlar, MIPIM 2017'den beklentileri anlattı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2017 Fuarı'nda Emlaktasonda ...