maritbet girişmaritbet
İstihdamın geleceği inşaat sektöründe!

İstihdamın geleceği inşaat sektöründe!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, inşaat sektöründe 2023'e kadar 114 bin yeni çalışanın istihdam edilmesinin beklendiğine işaret etti.

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan kalemler incelendiğinde 2017'de inşaat sektörünün katma değeri %18,7 artış gösterdi. Büyümesini istikrarlı şekilde sürdüren sektörün istihdam kapasitesi her geçen yıl daha da artıyor. Sektörde 2023'e kadar 114 bin yeni çalışanın istihdam edilmesi bekleniyor.

Hızla büyüyen Türkiye'de inşaat sektörünün, özellikle metropollerde diğer sektörlerden ayrılarak ekonominin yürütücü gücü haline geldiğini belirten Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ‘'100'ün üzerinde sektörün ana müşterisi olan inşaat sektörü bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin temelini oluşturur. Ama Türkiye'de durum biraz daha farklı. Biz sektörde dünyanın da lider ülkelerindeyiz. Dolayısıyla geçtiğimiz yıl, ekonomide ve siyasette yaşanan belirsizlikler durgunluk yaratsa da, büyüme yüzdesinde sektörün pastadan aldığı pay bu görüşü destekliyor'' dedi.

 ‘'Yabancı işçi transferi gerçekleşecek” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB üyelerine artı 2 istihdam çağrısını değerlendiren Bezci, ek istihdama verilecek teşvikler sayesinde sektörde nitelikli istihdam sıkıntısının birkaç yıl içerisinde giderebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

‘'Öncelikle bu bir süreç. Türk eğitim sisteminde yapılan iyileştirmelerle özellikle fen bilimleri mezunlarının daha donanımlı yetişmesi adına güzel adımlar atılıyor. Yurt dışında yaygınlaşan STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) çalışmaları ülkemizde de hız kazandı. Bu yatırımların meyvesini önümüzdeki yıllarda alacağımız kanaatindeyim. İnşaat sektörü STEM alanlarından istihdama ihtiyaç duyan sektörler arasında. Sektörün, 2023 yılına kadar 114 bin kişiye istihdam kapısı açması öngörülüyor. Ben bu arada özellikle niteliksiz işçi anlamında Orta Asya, Orta Doğu, hatta kuzey Afrika ülkelerinden işçi transfer edeceğimiz kanısındayım, hatta büyüyen sektör nitelikli eleman ihtiyacını da yurt dışından sağlayabilir. Eskiden beyin göçü ülkenin kanayan yarasıydı. Türkiye, artık beyin göçü veren değil alan ülke konumuna gelecek ve inşaat sektörü ekonomimizin amiral gemisi olmaya devam edecek.''

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...