maritbet girişmaritbet
İşte manzara farkıyla en pahalı 10 ev!

İşte manzara farkıyla en pahalı 10 ev!

İstanbul’da satışı devam eden gayrimenkul projelerindeki en pahalı evleri araştırdık...

Yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken daireler konum, manzara ve site özellikleriyle birbiriyle yarışıyor.

Gayrimenkul sektöründe firmaların yarışı, satışları artırmaktan dışında fiyat ve manzarasıyla ‘fark yaratan' projeler üretmeye kadar geldi. Her fırsatta ‘sadece bina inşa etmiyoruz' açıklaması yapan gayrimenkul geliştiricileri, artık projelerde sosyal alanlar başta olmak üzere, projenin konumuna, dairelerin güneyde ve manzarası olmasına da dikkat ediyor. Elbette ortaya çıkan projelerde lokasyon avantajı, mimari özellikleri, kullanılan malzeme derken bu özen fiyatlara da yansıyor. Bu özellikleri barındıran pek çok projeden 10 tanesini derledik. Daire ve villa tipindeki bu projelerden hem en pahalı, hem de manzarasıyla yarışan 10 ev şöyle:

Sea Pearl'de her ev deniz manzaralı

sea pearl

Ataköy sahilinde çalışmaları hızla süren Kuzu Grup'un Sea Pearl projesinde her bloğun kullanımına özel 150-200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları gibi pek çok sosyal alan bulunuyor. Dekorasyonda ise lüks ve tamamı A sınıf ürünlerden oluşan malzemeler kullanılacak. Örnek dairenin büyüklüğü 399.8 metrekare. Panoramik konumuyla tüm odaları deniz manzaralı olan bu özel dairenin fiyatı 3 milyon 730 bin dolar. Dairenin 80 metrekare kat bahçesi ve terası bulunuyor.

Açık denize uzanıyor

mesa çamlıca

Mesa Mesken tarafından Çamlıca'da hayata geçirilen Çamlıca Mesa projesinde net metrekaresi 700 olan havuzlu müstakil villa, Bodrum + 3 kattan oluşuyor. Villalarda büyüklük konum gibi özelliklerine göre ayrıca fiyatlandırma uygulansa da dairelerde en üst fiyat 2 milyon 350 bin dolar + KDV olarak uygulanıyor. Site Maslak-Sarıyer hattından tarihi yarımadaya kadar uzanan geniş bir İstanbul manzarasına hakim.

Tarihi yarımada ve Adalar'a bakıyor

Mimari tasarımı Sir Norman Foster'ın kurucusu olduğu Foster + Partners tarafından yapılan The Address İstanbul'un 30 ile 46 katlarında bulunan The Address Residence Sky View İstanbul'da 123 adet lüks rezidans daire, 1+1'den 5+1'e kadar değişen daire tipleriyle sunuluyor.   

http://www.emaarsquare.com.tr/images/tower02.jpg

30. katta yer alan daire, hem tarihi yarım adayı, hem de Marmara Denizi ve Adalar'ı görüyor. Emaar Square satış ofisi içerisinde örnek dairesi de bulunan bu lüks rezidans daire, 3+1, 220 metrekare brüt alana sahip. 3.10 metre tavan yüksekliği olan dairenin fiyat aralığı KDV hariç 1.5 milyon dolar ile lüks dekorasyon paketinin eklenmesiyle 1.8 milyon dolar arasında değişiyor.

Leed Neighborhood sertifikası alacak

siyah kalem köy

Siyahkalem tarafından Zekeriyaköy'de 467 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan toplam 1167 konut ve 15 bin metrekarelik bir çarşıdan oluşan Köy projesinin tasarımı İngiliz mimari grup Hopkins Architects'in imzasını taşıyor. Köy'de 5 ayrı konut tipi yer alıyor. 3+1 olarak konumlanan en pahalı apartman dairesi 1 milyon 125 bin lira değerinde. Projede yer alan büyük ikiz villaların maksimum fiyatı ise 4 milyon 19 bin lira. Köy Projesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Leed Neighborhood sertifikasını almak için başvurdu.

Ormana komşu manzara

Sinpaş GYO'nun Aydos Tepesi'ne komşu Sancaktepe'de yer alan projesi Aydos Country'de hem çam ormanlarıyla bir manzara sunuluyor hem de proje içinde göl, patika, su değirmeni, meyve ağaçları gibi ayrıntılara da yer veriliyor. 1+1, 71 metrekareden 4+1, 209 metrekareye uzanan çeşitlilikte daire tipleri bulunan projedeki en iyi dairenin fiyatı 885 bin liraya kadar çıkıyor.

Aydos Country

Ataşehir'e 10 dakikalık uzaklıkta bulunan Aydos Country'de ulaşım 2 ayrı metro hattı ve hızlı raylı sistemiyle sağlanacak.

2 Ödüllü projenin  akıllı ev sistemi var

Soyak'ın Zincirlikuyu'da yer alan butik ve karma projesi Leed Gold sertifikası sahibi Soyak Soho, aynı zamanda 2 ödülün de sahibi. 77 rezidans ve 4 bin 40 metrekarelik ofisten oluşan Soyak Soho, 2014 ‘Sign of the City Awards'ta En İyi Rezidans ödülünü kazandı. 2012'de de En Başarılı emlak Yatırımları yarışmasında Yeşil Bina Kategorisi'nde birinciliğe layık görülmüştü.

soyak soho

Akıllı ev teknolojisinin kullanıldığı projede buzlanmayı önlemek üzere ısıtmalı otopark rampası, elektrikli araçlar için şarj ünitesi gibi detaylar da mevcut. Projede fiyatı en yüksek 3+1 dubleks dairenin fiyatı 2 milyon 78 bin dolar olarak uygulanıyor.

Finans Merkezi'ne komşu bir proje

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun satışta olan My Towerland, My Home Maslak ve Andromeda Gold projeleri manzara ve lokasyonun yanında fiyat avantajı ve ödeme kolaylıklarına da sahip.

My Home Maslak

Maslak'ta ana arterlere yakınlığı ile ön plana çıkan My Home Maslak, özel olarak tasarlanmış 3 kulede toplam 786 daireden oluşuyor. Projedeki 4.5+1 dubleks dairenin fiyatı 2 milyon 411 bin lira. Teras evler bölümünde yer alan 2+1 dairenin fiyat ise 1 milyon 232 bin lira değerinde.

Alıcılara Finansman desteği de sunuyor

pega kartal

Ege Yapı Group'un finansman desteği de uyguladığı Pega Kartal projesinde, 3+1 daireler 735 bin - 829 bin TL arasında değişiyor. Ege Yapı Group finansman desteği 2 bin 313 TL - 2 bin 750 TL arası; 4+1 dairelerde fiyatlar 1 milyon 115 bin TL ile 1 milyon 393 bin TL arasında değişiyor. Finansman desteği 2 bin 938 TL - 3 bin 438 TL arasında uygulanıyor.

Tuzla'nın tepesinde eşsiz bir konumda

evora istanbul

Tuzla'nın en yüksek tepesinde konumlanan Evora İstanbul, Marmara denizi ve adalar manzarasına sahip. 4 bin 979 daire ve 100 ticari üniteden oluşan Evora İstanbul'da yaklaşık 4 bin 500 daire satıldı ve yaşam başladı.
Satışı devam eden 2+1 çift cepheli, her iki cephesinde balkonları mevcut daireye ait 17 metrekare kat bahçesi var. Daire net 95 metrekare. Fiyatı ise 496 bin lira.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte dünyadaki en pahalı evler...
  • 21.11.2014 10:25

İşte dünyadaki en pahalı evler...

Dünyanın farklı noktalarında farklı beğeni ve tarzda yapılan en pahalı evler, 1 ...

İşte manzara farkıyla en pahalı 10 ev!
  • 28.03.2015 11:24

İşte manzara farkıyla en pahalı 10 ev!

İstanbul’da satışı devam eden gayrimenkul projelerindeki en pahalı evleri araştı ...

Milyarderler nasıl evlerde yaşıyor?
  • 30.01.2015 12:10

Milyarderler nasıl evlerde yaşıyor?

Dünyaca ünlü haber blogu Business Insider, 25 ülkeden en pahalı 25 evi sıraladı. ...

Bu evleri almak herkesin harcı değil!
  • 21.11.2014 09:26

Bu evleri almak herkesin harcı değil!

Dünyadaki en pahalı evin değeri 1 milyar dolar olarak belirtiliyor. Peki dünyada ...