maritbet girişmaritbet
İşte Erdoğan'ın çılgın projesinin konsepti!

İşte Erdoğan'ın çılgın projesinin konsepti!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çılgın Projesi, Kanal İstanbul ile ilgili gelinen son noktayı aktardı

“Bizde proje bitmez” diyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Konsept V şeklinde olacak. Kanal üzerinde 5-6 köprü var. Yine demiryolları da bu köprülerle bağlanmış olacak” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul ile ilgili son gelişmeleri Habertürk'e anlattı:

"Güzergâhlarla ilgili çalışma artık son aşamaya geldi. Doğrusu çok şey söylenebilir ama kamuoyuna deklare edecek hale getirmemiz lazım. Konsepti 'V' şeklinde olacak. Doğu-batı aksında şu an olan ve yeni yollarla birlikte ihtiyaç duyulan yerlere köprü olacak. Görsel olarak ilave köprü diye bir şey yok. O güzergâhta 5 veya 6 köprü var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Halkalı'dan sonra bir de Kınalı'ya uzatılması var. O kapsamda bir köprü daha gelecek. Yine Yavuz Sultan Selim üzerinden geçen demiryolu da batı aksında bağlanmış olacak. Mesela onun için de bir köprü olacak. Projeyle yakından ilgilenen firmalar var."

Bakan Arslan, İstanbul'un trafiği ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Gerek Avrasya Tüneli, gerekse Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken, Marmaray'la ilgili daha önce yapılmıştı. Bunların Büyükşehir Belediyesi ve bizim yaptığımız metrolarla birlikte trafik yükünü ne kadar alacağı, etütlerle belirlenmişti. Başbakan'ımızın kullandığı yüzde 25 ifadesi, gerek Avrasya Tüneli'nin gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları, gerekse bizim ve belediyenin yaptığı metrolar var. Başbakan'ımızın yine bir ifadesi vardı: Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir eylem planı çalışması var. Onu da inşallah belli bir noktaya getirdiğimizde açıklanabilir hale gelecek. "

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...