maritbet girişmaritbet
İstanbul'un emlak cazibesi, Avrupalının gözünde azaldı!

İstanbul'un emlak cazibesi, Avrupalının gözünde azaldı!

Avrupalı yatırımcıların gözünden gayrimenkul merkezlerini değerlendiren sıralamaya göre, İstanbul 2017 beklentilerinde 20 sıra birden düştü

İstanbul'un yatırım beklenti seviyesi 7 yılın ardından ilk kez 'zayıf' notu alırken, gerilemede terör saldırıları ve darbe girişiminin etkili olduğu vurgulandı.

İstanbul, terör saldırıları ve darbe girişimi nedeniyle Avrupalı yatırımcının gözünde yüksek cazibesini yitirdi ve gayrimenkul gelişme öngörüleri bakımından 27'nciliğe geriledi. Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararları hakkındaki araştırması Gayrimenkul'de Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu'nda; yatırımcılar, geliştiriciler, kredi verenler, aracılar ve danışmanlardan oluşan, uluslararası tanınmış 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüşüne göre şehirler sıralandı. 

2016 yılında Avrupalı yatırımcılar tarafından gelişme öngörüleri bakımından en iyi 20 Avrupa şehri arasında yedinci sırada gösterilen İstanbul, 2017'de 20 sıra birden gerileyerek 27'inci sırada yer aldı. 2016'da mevcut emlak yatırımları bakımından 14'üncü sırada bulunan İstanbul, 2017 yılında 14 sıra birden geriliyerek 20 Avrupa şehri arasında 28'inci sırada yer aldı. Raporda, artan terör saldırıları ve darbe girişiminin İstanbul'u kısa vadede yatırımcılar için öncelikli tercih olmaktan çıkardığı vurgulandı. 

İSTİKRAR BEKLİYORLAR 

Marttaki terör saldırıları ve hazirandaki Atatürk Havalimanı saldırıları sonrası toparlanmaya başlayan sektörün, darbe girişiminin ardından negatif etkilendiği belirtildi. Bir yatırımcı da Türkiye'de yaşanan gelişmelerin uluslararası yatırımcının cesaretini kırdığını belirterek, "Yıl sonu beklentilerimiz şimdiye göre daha kötü durumda. İstikrar Türkiye'ye dönene kadar, uluslararası yatırımcılar İstanbul'dan uzak duracaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un emlak cazibesi, Avrupalının gözünde azaldı!
  • 01.12.2016 10:10

İstanbul'un emlak cazibesi, Avrupalının gözünde azaldı!

Avrupalı yatırımcıların gözünden gayrimenkul merkezlerini değerlendiren sıralama ...