maritbet girişmaritbet
İstanbul'da konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul'da konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul'un konut fiyatlarında yaşanan önlenemez yükseliş her geçen gün devam ediyor.

Reidin-GYODER işbirliğinde yapılan araştırmaya göre satılık konut fiyatları bir önceki seneye göre en çok İstanbul'da artış gösterdi. Geleneği bozmayan ‘taşı toprağı altın' dediğimiz İstanbul, bu değere karşılık rakamsal yükselişlerle karşımıza çıkıyor.

İstanbul gibi metropol bir şehirde ‘başını sokacak' bir eve sahip olmak neredeyse herkesin hayali… Kimi zaman bankaların düşük faizle konut kredisi sunması kimi zaman Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapması ve önemli günlerin bankaların kıyasıya yarışması tüketicileri harekete geçiriyor. 

Peki İstanbul'da konut aidatları ne durumda? Tıklayınız!

Arsa stoğunun azalması ve fiyatların da aynı oranda artması da satılık konutlara doğrudan yansıyor. Reidin-GYODER'in hazırladığı emlak endekslerinin 2014 Kasım ayı raporuna göre Türkiye genelinde bir önceki aya göre yüzde 1,15, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,10 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 21,58 oranıyla en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti. Bursa'da ise bunun tam tersine yüzde 8,79 ile en düşük artış yaşandı. 

Sizin evinizin amortisman süresi ne kadar?

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirilen çalışmaya göre Kasım ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri incelendiğinde Türkiye genelinde bir apartman dairesinin fiyatı 17.6 yıllık (212 ay) kiraya eşit iken, İstanbul'da bu süre 17.6 yıl (211 ay) olarak ölçülülüyor. Diğer taraftan, bir apartman dairesinin fiyatı İzmir'de 18.4 yılda (221 ay); Ankara'da ise  18.1 yılda (217 ay) geri dönüş sağlıyor.

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz