maritbet girişmaritbet
İstanbul gayrimenkulün merkezi olacak!

İstanbul gayrimenkulün merkezi olacak!

Gayrimenkul sektörü, 2011 yılında yakaladığı büyüme trendini 2012 yılında da sürdürecek. Avrupa’da krizin oluşturduğu durgunluk, talebi Türkiye’ye yönlendiriyor

Gayrimenkul sektörü, 2011 yılında yakaladığı büyüme trendini 2012 yılında da sürdürecek. Avrupa'da krizin oluşturduğu durgunluk, talebi Türkiye'ye yönlendiriyor. İstanbul ise bu tabloda yıldızı parlayan şehir olarak dikkat çekiyor. 2012 yılı İstanbul başta olmak üzere Türkiye için gayrimenkulün yılı olacak…

Ekonomik krizin etkisiyle gayrimenkul piyasası tüm dünyada olumsuz yönde bir seyir izliyor. Durgunluktan en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Avrupa'da geride bıraktığımız yıl gayrimenkul sektörü için verimli bir yıl olmazken, uzmanlar 2012'den de umutsuz. Avrupa için durum böyleyken, Türkiye'nin ve İstanbul'un yükselişi sürüyor. Gayrimenkul sektörünün 2011 yılını değerlendiren ve 2012 yılına yönelik beklentilerini aktaran TAB Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Avrupa'da sektör küçülürken Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da 2012'nin gayrimenkulün yılı olacağını açıkladı.

Gayrimenkul yatırımı açısından İstanbul'un diğer ülkelerden daha iyi fırsatlar sunacağını belirten Temeltaş, Avrupa ekonomisine yönelik endişelerin sürmesi nedeniyle, yabancı yatırımcının yönünü Türkiye'ye çevirdiğini söyledi.

Ulaşım alt yapısının gelişmesi, küresel şirketlerin Türkiye'yi bölgesel lojistik merkezi olarak tanımlamaları gibi etkenler de ülkemizi yabancı yatırımcılar için cazip hale getiriyor. 2012 yılında da gerek bireysel gerek kurumsal yatırımların ağırlıklı olarak ticari gayrimenkule yönelik olacağı düşünülüyor. Böylece ticari gayrimenkul piyasasında değer artışı konuta oranla çok daha hızlı olacak.

2012'de ofis pazarı daha da büyüyecek…

Perakende sektörünün güçlü bir büyüme grafiği gösterdiği 2011 yılı süresince, bu durum şirketlerin ofis değiştirme eğilimlerini de olumlu yönde etkiledi ve ofis pazarına olan talep yükseldi. Geçtiğimiz yıl İstanbul gayrimenkul piyasasında gerçekleşen önemli ofis projelerinin, diğer büyükşehirlerde de kurumsal yatırımcıya yönelik ofis projelerinin geliştirilmesi için potansiyel oluşturduğuna dikkat çeken Temeltaş, bu potansiyeli değerlendiren dünyaca ünlü yatırımcıların, Türkiye'de gelir getiren gayrimenkul alımı için harekete geçtiğini ifade etti.

İstanbul ofis pazarında özellikle Ataşehir ve çevresi dikkat çekici yükselişini sürdürüyor. On yıl içinde dünyanın önde gelen finans merkezleri arasında yer alması beklenen Ataşehir, ayrıca kamu binalarının bu bölgeye taşınmasının gündemde olması sebebi ile de ofis yatırımı konusunda cazibesini her geçen gün arttırıyor.

İstanbul'un yıldızı daha da parlayacak…

Birçok uluslararası araştırma şirketinin ortaya koyduğu analizlerde, gayrimenkul alanında yatırım yapılabilir kentler sıralamasında en üst noktada yer alan İstanbul'un, önemini 2012 yılında da sürdüreceğini açıklayan Ahmet Temeltaş, bu ilginin metre kare birim fiyatlarını da artırmasını beklediklerini söyledi.

TAB Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, son olarak afet hazırlık kanun tasarısı ve kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması, mütekabiliyet yasasının değişmesi ile yabancı uyruklu vatandaşların mülk satın alabilmesi gibi değişikliklerin Türkiye gayrimenkul pazarına 2012 yılında pozitif olarak yansıyacağını dile getirdi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor
  • 08.05.2021 10:27

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor

Gayrimenkul sektörü, tam kapanmanın ardından yabancıya gayrimenkul satışında rek ...

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"
  • 11.01.2021 10:17

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 2020 yılını rekorlarla kapatan g ...