maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi inşaatında…

İstanbul Finans Merkezi inşaatında…

690 bin metrekare alana sahip olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezine ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi hızla devam ediyor

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi stratejisi ve eylem planı vizyonu çerçevesinde öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması için Bakanlar Kurulu Kararı ile Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırları içerisinde bulunan alanda çalışmalar devam ediyor.

Finans merkezi ilan edilen alan, dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, New York ve Hong Kong finans merkezlerinden daha büyük olacak ve Dubai Finans Merkezi ile eşdeğer bir alanı kapsayacak.

Tasarım el kitabında proje alanındaki mülkiyet sahibi olan kamu bankaları, kamu kurumları ve özel şirketlere ait yapılara ilişkin yapılaşma kriterleri belirlenmiş, sürdürülebilirlik ve mekanik konularında, tüm uluslararası standartlar ve yerel koşullar etüt edilerek, enerji, su ve malzemenin etkin olarak kullanımına odaklanılmış, LEED sertifikasına sahip bir merkez olacak.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 560 bin metrekare ofis binaları, 90 bin metrekare alışveriş, 60 bin metrekare rezidans, 2000 kişilik konferans merkezi olmak üzere yaklaşık 810 bin metrekare emsal inşaat alanı ile 1500 kişilik 2 adet cami, 1 adet ilköğretim okulu, Emniyet ve İtfaiye binaları, kreş ve sağlık tesisleri gibi sosyal donatı alanları ve metro bağlantısıyla Anadolu yakasının yeni bir yaşam alanı haline gelecek. Bakanlık denetiminde, alana ilişkin kazı işlerinin yüzde 88,84, iksa işlerinin ise yüzde 93,17 mertebelerinde tamamlandı.

Finans merkezi alanın içerisindeki imalatların bütünlüğünü sağlayacak şekilde eş zamanlı olarak yapılması gereken park parselleri, ortak altyapı, rüzgar tüneli testi ve sosyal donatılara ait uygulama projeleri ile ortak altyapı imalatları da Bakanlık tarafından yaptırılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Güllüce konuyla ilgili, “Finans merkezi alanına ulaşımın sekteye uğramaması, oluşacak trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için Ümraniye – Ataşehir – Göztepe Metro Hattı'nın, Göztepe İstasyonu ile Finans Merkezi İstasyonu arasında kalan ve 2.4 km.'lik kısmının imalatının projeyle eş zamanlı olarak tamamlanması için gerekli çalışmalara başladık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Finans Merkezi için birçok alanda faaliyet gösterdiğini söyleyen Bakan İdris Güllüce, “Finans merkezi içerisinde yer alacak ticari alanlara ilişkin, proje alanının tamamının ihtiyaçlarına hizmet edecek fonksiyonların ve bu fonksiyonların alandaki dağılımının belirlenmesine yönelik “Shopmix (Mağaza Karması) Analizi” ve buna bağlı olarak Mimari Avan Projesi Bakanlığımızca hazırlatılmıştır” şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce, sözlerini şöyle tamamladı: “Hak sahibi kurum ve kuruluşların projeleri hızla sonuçlandırılmakta ve ruhsat aşamasına geçilebilmektedir. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi uygulamasına ilişkin inşaatların başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenmiş olup, 2018 yılı içerisinde inşaatlar tamamlanarak İstanbul'da dünyanın en iyi finans merkezlerinden biri hayat bulacak ve yeni Türkiye'nin ön yüzü olacaktır.”

HaberTürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...