maritbet girişmaritbet
Isparta'ya yeni imar uygulamalarıyla 5 bin konut!

Isparta'ya yeni imar uygulamalarıyla 5 bin konut!

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'da yeni imar uygulamalarıyla, bölgede 3-5 bin konut yapılabileceğine dikkat çekti.

Çünür Yenişehir'de sürdürülen doğalgaz hattı yapım işlerini yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehrin eski mahallelerinde 3-5 bin konut yapılabileceğini belirtti.

Başkan Günaydın, Çünür Yenişehir'e bugüne kadar belediye olarak 20 km pissu, 12 km temiz su ve 20 km'de yağmur suyu hattının çekildiğini yine şu anda da Yenişehir'e 13 km uzunluğunda doğalgaz hattı döşenmesi çalışmalarına başlandığını, bunun 3 km'lik bir bölümünün de tamamlandığını söyledi. Başkan Günaydın, tüm bu çalışmaların tamamının şehir yapılaşması gerçekleşmeden hayata geçirildiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR YERLEŞİM ALANI

Çünür Yenişehir'in konut alanına kavuşmasıyla birlikte bölgede ilk günden buyana 40 bin kamyon dolgu, 15 bin kamyon stabilize ile yolların tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine bölgede 20 km uzunluğunda pissu, 12 km temiz su ve 20 km'likte yağmur suyu hattının yapım işlerinin bittiğini aktardı. Çünür Yenişehir'de tüm şehircilik kurallarının uygulandığını ve altyapısı önce biten Türkiye'ye örnek bir yerleşim alanı olduğunu ifade etti.

Tüm bu çalışmaların yanında doğalgaz döşenmesi işlerinde biraz geç kalındığını ancak bu çalışmaların da Çünür Yenişehir'de başladığını söyleyen Başkan Günaydın, “Bu yerleşim yerimize toplam 13 km uzunluğunda doğalgaz hattı çekilecek. Bu çalışmalar başladı ve şu ana kadar burada 3 km'lik bir hattın çekim işi bitirildi. Tüm çalışmalar en kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

ŞEHRİMİZDE YENİ VE SÜRPRİZ YATIRIMLARA BAŞLAYACAĞIZ

Şu ana kadar Çünür Yenişehir'e yapılan çalışmaların tamamının Isparta Belediyesi tarafından ciddi rakamlar harcanarak gerçekleştirildiğini belirten Başkan Günaydın, “Daha büyük yatırımlarımız var. Bu yatırımlar için gerekli mali kaynaklarımızda hazır. Yakında şehrimizde yeni ve sürpriz yatırımlara başlayacağız. Isparta'mız güzel bir şehir olacak” şeklinde konuştu.

ESKİ MAHALLELERDEKİ DÜZENLEME İLE 3-5 BİN KONUT YAPILABİLİR

Buradaki arazilerin yüzde 99'a yakınının Çünür halkına ait olduğunu ancak Ispartalıların oturacağını söyleyen Günaydın, çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu. Günaydın, bazı çevrelerin ‘Isparta'da arazi, inşaat alanı yok' şeklinde konuşmalar ve beyanlarının bulunduğunu hatırlatarak, şehrin eski mahallelerinde yapılan yeni imar uygulamalarıyla bu mahallelerde 3-5 bin konut yapılabileceğine dikkat çekti.

Bu mahallelere örnekler de veren Günaydın, bunlar arasında Emre, Gülcü, Sülübey gibi mahallelerin de bulunduğuna işaret etti. Tüm bu konut alanlarında inşaat çalışması yapılabileceğini yine bunun ardından da Isparta'da yeni bir yerin daha konut alanına açılabileceğinin sinyalini veren Günaydın, ‘arsa, yer yok' demenin anlamsız olduğunu dile getirerek, “Buralar bittikten sonra bir yer daha açacağız” görüşlerinde bulundu.

Yorum Yaz