maritbet girişmaritbet
Ispartakule’de satışları durduran davanın geçmişi!

Ispartakule’de satışları durduran davanın geçmişi!

İstanbul Avcılar ilçesine bağlı Ispartakule'de mahkeme kararı ile konut ve ticari alanların satışları durduruldu.

Avcılar Tapu Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre Ispartakule bölgesinin neredeyse tamamına yakınında satış ve ipotek işlemleri durdu. Ticari ilişkiden kaynaklanan tazminat davası nedeniyle Ispartakule Çiftliği'nde satılmış olan taşınmazların dava sonuçlanıncaya kadar satış ve devrinin önlenmesi kararı verildi. Bölgede şu an için satış gerçekleştirilemez iken dava sürecinin ne kadar süreceği belli değil. 

Soma Maden'in patronu da davalılar arasında!

İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2014/293E sayılı kararına göre, tapu devir (satış) işlemlerinin bir süreliğine durdurulmasına yönelik mahkeme dosyasındaki dikkat çekici ayrıntı davacı-davalı isimler oldu. Davacının “Banker Kastelli" lakaplı Abidin Cevher Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır'ın olduğu davada davalılar arasında Soma faciasının yaşandığı maden ocağının sahibi olan Alp Gürkan da bulunuyor. 

Daha önce suç işlemek amacı ile oluşturulan örgüte üye olma, hileli iflas ve nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile açılan davada adı geçen Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan Alp Gürkan bu davada da davalılar arasında yer alıyor. 

İşte davalılar arasındaki isimler!

Diğer davalılar arasında Can Gürkan, Yusuf Araz, Fuat Araz, Tevfik Gür, Hulusi Turanlı, Mehmet Duru, Haluk Kaya, Zeki Üçdoğan, Aytaç Erkaya, Ethel Valid, Lemi Gülman, Metin Aşık, Sema Cıngıllıoğlu, Ömer Saçaklıoğlu, Kahraman Yiğit, Mert Yiğit, Mehmet Erdoğan, Kemal Kömür, Kemal Gürman, Sibel Yıldız, Can Ekşioğlu, Tanca Mermerci Ekşioğlu, Ömer Berkol, Ayhan Yılmaz, Gürbüz Yiğit yer alıyor. 

Bilindiği üzere Kahraman Yiğit ve Mert Yiğit, daha önceleri suç örgütü kurmak", "hileli iflas" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan yargılanan iş adamı Korkmaz Yiğit'in oğulları... Gürbüz Yiğit ise Kahraman Yiğit ve Mert Yiğit'in amcaları... 

Ispartakule'de dava sürecinin devam ettiği konuyla ilgili Emlaktasondakika.com olarak ulaştığımız davacı Kastelli'nin oğlu Süleyman Cemil Bahadır dava hakkında şu an açıklama yapmak istemedi ve sessizliğini korudu. 

Ispartakule

Arsalar jet hızı ile satılmıştı

Daha önce de benzer davanın yaşandığı konu ile ilgili olarak sanıkların büyük bir bölümünü Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği iddia edilen kişiler oluşturmuştu. Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan da benzer suçlama ile karşı karşıya kalmıştı. Gürkan'a yönelik suçlama, Yiğit'in adamı olduğu iddia edilen sanık Mehmet Erdoğan'dan çeşitli tarihlerde arsa satın alması olmuştu. İddianameye göre F.A.'ya ait 13431 metrekarelik arsa 1 Kasım 2005'te Erdoğan'a satılmıştı. Erdoğan da bu arsayı 2 ay sonra Gürkan'a satmıştı. Yine F.Y.'ye ait 32186 metrekarelik arazi 27 Ocak 2005'te Erdoğan'a satıldı. Erdoğan da bu araziyi bir gün sonra Gürkan'a satmıştı.

'Babama olan borcunu ödemedi' demişti

Davanın mağdurları arasındaki iki isim; Haziran 2008'de intihar ederek yaşamına son veren Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır ve TMSF'nin harekete geçmesini sağlayan Doğan Kasadolu idi. 

Bahadır, 12 Şubat 2012'de Mali Şube Polisi'ne verdiği ifadede, babasının piyasaya olan borçları nedeni ile intihar ettiğini söylemişti. Bahadır, Korkmaz Yiğit'in babasına 7.5 milyon lira borcu olduğunu, bu borcun ödenmediğini öne sürmüştü. Bahadır, Yiğit'in mal kaçırdığına dair TMSF dâhil birçok ilgili kuruma başvuruda bulunduğunu anlatmıştı. 

Ispartakule'deki satışları durduran mahkeme kararında hemen hemen aynı davacı ve davalı isimlerin bulunması konunun öncesinde yaşananları akıllara getirdi. Çok hızlı bir şekilde el değiştiren ve davaya konu olan Ispartakule'deki taşınmazlar hakkında davacıların şu an için sessizliğini koruması ve henüz bir açıklama yapmaması merak konusu...      

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz