maritbet girişmaritbet
İşadamları oturmak için Beyoğlu’ndan ev alıyor

İşadamları oturmak için Beyoğlu’ndan ev alıyor

Sanat-edebiyat ve medya dünyasından birçok ismin oturmak amacıyla ev satın aldığı Beyoğlu, işadamlarının da gözdesi oldu

Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak
 

İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Beyoğlu'na işadamlarının ilgisi büyük. Galata, Tünel, Tepebaşı, İstiklal Caddesi gibi Beyoğlu'nun birçok yerinde eski binaları yatırım amacıyla alıp otel, iş merkezi, müze ya da sanat merkezine dönüştüren birçok işadamı var. 

 Tarihi semtin büyüsüne kapılıp oturmak amacıyla bina satın alan işadamlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Öyle ki sanat, edebiyat ve medya dünyasından ünlülerin yanı sıra artık iş dünyasından da birçok isim oturmak amacıyla Beyoğlu ve civarını tercih ediyor. Hal böyle olunca da tarihi semtte, oyuncu, müzisyen, yazar-çizer takımının yanı sıra iş dünyasından birçok isme rastlamak mümkün.

Faruk Eczacıbaşı Galata'nın yerlisi oldu
Örneğin Galata'da tarihi bir binayı yedi yıl önce alıp restore ederek buraya yerleşen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı akla gelen ilk isim. Galata Kulesi'nin tam karşısındaki 100 yıllık bir binayı satın alan Eczacıbaşı, haftanın belirli günlerini buradaki binasında geçiyor; misafirlerini ağırlıyor. Toplam 960 metrekare büyüklükteki 6 katlı binayı satın alan Eczacıbaşı, tarihi binayı rezidans tarzında düzenlenmiş. Güvenlik önlemleri oldukça yoğun olan binanın etrafında deyim yerindeyse kuş uçurulmuyor.
Galata esnafı başlangıçta meraklı bakışlarla süzdükleri Eczacıbaşı'nı artık oldukça kanıksamış durumda.
Örneğin civardan konuştuğumuz bir büfe sahibi “Binaya gelen giden çok. Faruk bey yabancı konuklarıyla geliyor, bazen duyuyoruz müzik eşliğinde davetler falan veriyor. Başlangıçta pek alışık değildik ama şimdi alıştık bu duruma” diyor.

Ömer Koç İstiklal Caddesi'nde oturuyor
Sanatseverliğiyle tanınan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Ömer Koç da Beyoğlu'nun büyüsüne kapılanlardan. İstiklal Caddesi'nde korumaları eşliğinde gezen Koç'a sık sık rastlamak mümkün. Zira Beyoğlu'na yeni yerleşen işadamı, İstiklal Caddesi üzerinde tarihi bir binanın en üst katında kalıyor. 
Borusan Kültür Sanat Merkezi'nin hemen yanındaki binayı alıp restore ederek sergi sarayı açmaya hazırlanan Koç, üst katını ise kendisine ayırmış. Yaklaşık iki yıldır restorasyonu devam eden, giriş dahil altı katlı binanın en üst katını home-ofis haline getiren Koç, bazı günler burada kalıyor.

Başaran Ulusoy'un tercihi Cihangir
İşadamı Başaran Ulusoy ise Cihangir'de satın alıp restore ettiği tarihi bir binada zaman zaman kalıyor. Cihangir'de kiminle konuşsanız herkes işadamı Ulusoy'un oturduğu evi gösteriyor. Ulusoy'un ikamet ettiği ev göz alan beyaz ahşap cephesi ve güvenlik önlemleriyle hemen dikkat çekiyor. Ulusoy, İlyas Çelebi Sokak'ta konak şeklinde, önünde bahçesi olan dört katlı bir binada kalıyor. Oturum alanı 150 metrekare olan evin önündeki bahçesiyle birlikte büyüklüğü 350 metrekareyi buluyor. Ulusoy'un tarihi binayı 3-4 yıl önce yaklaşık 2 milyon dolara satın aldığı belirtiyor.
Öğrendiğimize göre, tadilatı yaklaşık bir buçuk yıl süren tarihi binayı ünlü mimar Kemal Tokgöz restore etmiş. Emlakçılar, binanın şimdiki değerinin 10 milyon dolardan aşağı olmadığını söylüyorlar.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz