maritbet girişmaritbet
İş kazalarının yüzde 34’ü inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş kazalarının yüzde 34’ü inşaat sektöründe yaşanıyor!

İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, inşaat ve el aletleri sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Kullanılan el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğini belirten Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın ürünlerin kaynağında önlem prensiplerine uygun olmasının önemini vurguladı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de inşaat sektörü en tehlikeli iş kollarından biri olarak öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre; Türkiye'de bir yılda gerçekleşen iş kazalarının yüzde 10'u, sürekli iş göremezliklerin yüzde 25'i ve ölümlü iş kazalarının yüzde 34'ü inşaat işlerinde gerçekleşiyor. İnşaat sektöründeki kazaların yaklaşık yüzde 30'u ise el aletlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkıyor. Bu durum da inşaat el aletleri sektörünün önemini gözler önüne seriyor.

İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti'nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında şu açıklamalarda bulundu; “İnşaat el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerekiyor. Ayrıca el aletlerinin çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması çok önemli.”

İş kazalarının nedenleri

Sebastian Barth, inşaat el aletlerini kullanırken yaşanan iş kazalarının temel nedenlerini; iş güvenliği eğitimlerinin eksikliği, kaynağında tedbirsizlik, toplu koruma önlemi eksikliği, dikkatsizlik, kontrolsüz çalışma, malzeme ve ekipman güvensizliği, kişisel koruyucu donanım eksikliği, kontrol ve denetim eksikliği olarak açıkladı. Barth ayrıca, el aletlerinden kaynaklı iş kazaları ve meslek hastalıklarının; uzuv kayıpları, el ve parmak yaralanmaları, malzeme sıçramaları, göze veya cilde cisim batması, gürültü, titreşim ve toz maruziyeti olduğunu söyledi. 

Patentli ve ödüllü sistemler

Ürünleri 1 ila 30 kilo ağırlıklarında değişen ve el aletleri sektörüne yüzlerce çeşit ürün sunan global marka Hilti, ekstra güvenlik ve kullanıcının daha uzun süre konforlu bir şekilde çalışmasını sağlayan çok sayıda patentli sistem geliştirirken, her yıl aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor. 

Delici uç sıkıştığında motoru durduran teknoloji

Hilti'nin kırıcı-delici ürünleri için kullandığı Aktif Tork Kontrol teknolojisi, makinenin delici ucunun işlem sırasında demir donatıya denk gelmesi gibi nedenlerle sıkışması durumunda anında gücü keserek motoru durduruyor. Bu sayede kırıcı-delicinin gövdesinin kendi ekseni etrafında dönme riskini ortadan kaldırıyor. Saniyeler içerisinde gerçekleşen bu güç kesme teknolojisi sayesinde çalışmaya en güvenli şekilde devam edilebiliyor.

Titreşimi yüzde 70 azaltıyor, tozun yüzde 99'unu emiyor

Bir diğer patentli özellik olan Aktif Titreşim Azaltma özelliği, kırıcı-delicilerin çalışma sırasındaki titreşimini yüzde 70'e varan oranlarda azaltarak çalışanları yoğun titreşime maruz kalma sonucu ortaya çıkabilecek mesleki hastalıklardan koruyor. Yine kırıcı-delicilerde bulunan toz toplama sistemleri ise işlem sırasında oluşan tozun yüzde 99'a varan oranda emilmesini sağlıyor.

Kablosuz ürünler kaza riskini azaltıyor

Hilti'nin ürün gamında önemli bir paya sahip olan kablosuz akülü ürünler kablo kopması, kabloya basma ya da takılma gibi kaza olasılıklarını minimuma indiriyor. Çelik, metal ve taş malzemelerin yüzeyini taşlamak, düzeltmek ve kesmek için kullanılan Hilti kesme ve taşlama makinaları ise zenginleştirilmiş teknolojisiyle iş sağlığı ve güvenliği konusunda artı değer yaratırken kullanışlı tasarımıyla günlük çalışma performansını artırıyor. 

İnovatif ve ileri teknoloji ürünleriyle dikkat çeken Hilti, iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan ve insana değer veren bir marka olarak farklılaşıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hilti’den geleceğin sürdürülebilir şehirleri için ileri teknoloji çözümler
  • 12.11.2022 10:03

Hilti’den geleceğin sürdürülebilir şehirleri için ileri teknoloji çözümler

Hilti, ileri yapı teknolojileriyle sürdürülebilir şehirleşme için inşaat profesy ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

Hilti'den şantiyelerdeki en karmaşık süreçler için mühendislik çözümleri
  • 20.05.2022 11:40

Hilti'den şantiyelerdeki en karmaşık süreçler için mühendislik çözümleri

İnşaat projelerinde mühendislik çözümleri; verimlilik, zaman, kârlılık ve projel ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...