maritbet girişmaritbet
İrfan Bozok ‘Mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerek'

İrfan Bozok ‘Mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerek'

Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun 15.si düzenlendi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin her yıl düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nun 15.sinde Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü İrfan Bozok ‘Yeşil Kalite' başlıklı panele başkanlık yaptı. Bozok, “Yeni yapılan binaları yeşil bina olarak yapmak yetmiyor mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerekiyor” mesajını verdi. 

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin 1999 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nun 15.cisi 03-05  Haziran 2014 tarihleri arasında  ‘Mükemmel Hatalar' ana temasıyla  İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. 

Sempozyumda destek veren Soyak Holding'in İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü İrfan Bozok ‘Yeşil Kalite' başlıklı panele başkanlık yaptı. Bozok, küresel ısınma ve temiz su arzı gibi çevresel sorunların giderek ciddi boyutlara ulaştığı günümüzde sürdürülebilir bir yaşam adına herkesin
•    Enerji tüketimini azaltmasının
•    Ekolojik çeşitliliği korumanın
•    Sera gazı emisyonlarını azaltmanın
•    Yenilenebilir ve temiz enerjilere yönelmenin
•    Geri dönüşümlü malzeme kullanmanın
•    Su tüketimini azaltmak ve genel anlamda kaynakları verimli kullanmasının 
çok önem taşıdığını belirtti. Bozok başkanlığını yaptığı Yeşil Kalite panelinin açış konuşmasında “Yapılan araştırmalara göre binalar tüketilen enerji ve sera gazı emisyonlarının %40'ının sorumlusu olarak iklim değişikliğine neden olan unsurların başında geliyor. Bu bilinçle SOYAK olarak, geliştirdiğimiz projeleri yeşil bina kriterlerine göre tasarlayarak %30 oranında enerji tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca binanın çevresel etkilerini de azaltıyoruz” dedi. 

Bozok yeni yapılan binaları yeşil bina olarak yapmak yetmediğini,  mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerektiğini belirterek çok çarpıcı bir rakamla konuşmasını sonlandırdı: “Enerji tasarrufu sağlamak için mevcut binaları yeşile dönüştürmek, yeni bir HES yapmaktan 6 kat daha ucuz. Bu nedenle mevcut binaların yeşil dönüşümünü çok önemsiyoruz. Soyak Holding Merkez Binamıza da 2011 yılında LEED yeşil bina sertifikası alarak, varolan binalar kategorisinde Türkiye'nin ilk yeşil binası olmasını sağladık.”

Mükemmelliği Arayış Sempozyumu, 1999 yılından bu yana Ege Bölgesi'nin sanayi, hizmet, kamu sektörlerinin üst ve orta kademe yöneticilerini, akademisyenleri, öğrencileri ve kaliteye gönül verenleri bir araya Sempozyum, gerek konuşmacıları gerekse yaklaşık 1000 kişilik seçkin katılımcı kitlesi ile konusunda Ege'nin en büyük organizasyonu olarak kabul ediliyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İrfan Bozok ‘Mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerek'
  • 12.06.2014 14:21

İrfan Bozok ‘Mevcut binaları da yeşil binalara dönüştürmek gerek'

Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun 15.si düzenlendi ...

Soyak CEO’su Emre Çamlıbel Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda oturum başkanlığı yaptı!
  • 14.06.2012 15:03

Soyak CEO’su Emre Çamlıbel Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda oturum başkanlığı yaptı!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nin 1999 yılından bu yana gelenekse ...