maritbet girişmaritbet
İNTES: Gelin kalekolları birlikte yapalım!

İNTES: Gelin kalekolları birlikte yapalım!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, kalekolların yapımı için bedelli, bedelsiz üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi

 

Terör örgütünün 28 yılda yaptığı 93 baskında, 100'lerce şehit verdiğimiz karakolların perişan hali sivil toplumu harekete geçirdi.

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, kalekolların yapımı için bedelli, bedelsiz üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Tellioğlu, şöyle konuştu: “Oradaki tüm karakolların yenilenmesi elzem. Bölge şartlarını biliyorum. O karakollarla orada sınır güvenliği sağlanamaz. Hükümete yardımcı olma noktasında üstümüze düşen ne vazife olursa yaparız. Bu işin üstesinden çok rahat gelebiliriz. Sadece belki imalatla alakalı güvenlik sorunu olur. Bunu 2'nci askerlik vazifemiz olarak kabul edebiliriz. Süratle karakolların hem fiziki, hem lojistik yapısını değiştirmeliyiz. Taş atılsa çatısı çökecek karakol var. Bir kısım karakollar lojistik olarak doğru yerde değil. Maddi, manevi ne katkı yapmamız gerekirse hükümetin emrinde oluruz. Ülkenin milli birikimini harekete geçirmeye hazırız. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ise “İş makineleri feda olsun. 1000 makine gönderelim. Talep edilirse orada her şeyi yaparız” dedi. Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da, “Karakollarla tedbirleri alırız. Ancak siyasi kararlılığın da her konuda gösterilmesi gerekiyor” dedi.

Devlet zafiyeti var

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güner ise şöyle konuştu: “Dağa taşa TOKİ evleri yapılıyor. Bu bölgeye 200 tane karakol yapılamadı mı? Devletin zafiyeti var maalesef. Sınırlarda 30-40 metre alan açılsın, terör örgütünün geçişlerini tespit etmede kullanılabilecek tozlar dökülsün. Bu karakolları tepelere çıkaracaksınız. Roket işlemeyecek karakollar yapılsa bu kadar zafiyet olmazdı. Binlerce ocağa ateş düştü. Karakolların yapılması için seferber olunması gerekiyor.”

Erdinç Çelikkan/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İNTES: Gelin kalekolları birlikte yapalım!
  • 08.08.2012 06:50

İNTES: Gelin kalekolları birlikte yapalım!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, kalekolların yapım ...