maritbet girişmaritbet
İnsanlara özel binalar geliyor!

İnsanlara özel binalar geliyor!

İnovatif ürünleri ve sürekli yenilediği üretim teknolojileriyle dikkat çeken Vefa Holding, gayrimenkulde insanlara özel binalar geliştirecek.

Ön üretimli yapılar, yapı malzemeleri, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Vefa Holding, geliştirdiği inovatif ürünlerle sektörde dikkatleri üzerine çekiyor. İnovasyonu kurum kültürünün en önemli parçası haline getiren Vefa, gayrimenkul alanında yepyeni bir teknolojiye imza atmaya hazırlanıyor. İnsanlara özel binalar geliştirmek için kolları sıvayan Vefa, konuyla ilgili AR-GE çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. 

İnsanlara özel binalar

Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, Vefa'nın merkezine konumlandırdıkları İnovasyon ve Teknoloji Geliştirme biriminde bilinenlerin ötesinde farklı malzemeler üretmek için AR-GE çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti. Güner, “Yeni geliştirdiğimiz ürünler son yıllarda toplam cirolarımızın neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyor. Ürettiğimiz katma değerli çözümler hem sektörün standardını ve müşterilerimizin konforunu yükseltiyor hem de büyümemizin, rekabet üstünlüğümüzün lokomotifi oluyor” dedi. 

Nano teknoloji yapı sistemlerine de uygulanacak

“Sektörümüz için dünyada ses getireceğini düşündüğümüz ürünlerle ilgili çalışmalarımız mevcut” diyen Orhan Güner, gelecekte nano teknolojilerin yapı sistemlerinde de uygulanacağını söyledi. İnsanlara özel binalar yapılacağını ifade eden Güner, “Örneğin bir yaşlının ya da hastanın evi farklı dizayn edilebilecek. Bu sayede akıllı evler ve akıllı yaşam alanları üretilecek ve sonrasında akıllı şehirler planlanabilir olacak” diye konuştu. 

İnsanlara özel binalar

İnşaat ve bina teknolojisinin global ölçekte hızla gelişim kaydettiğini söyleyen Orhan Güner, yüzlerce yıl benzer özellikler gösteren ve standart kurallar çerçevesinde inşa edilen binaların son dönemde yeni tekniklerin ortaya çıkmasıyla değişim gösterdiğini belirtti. Güner, dolayısıyla yapı elemanlarının da özelleşmeye başladığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu da beraberinde akıllı ya da ileri malzemeler dediğimiz ürünlerin ortaya çıkmasını sağladı. Akıllı malzemelerin önümüzdeki dönemlerde daha çok yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. Bugün geliştirilmeye ve üretilmeye başlanan akıllı malzemelerin önümüzdeki süreçte üretken bir şehrin bütünleştirici bir parçası haline geleceği ön görülüyor. Yeni nesil akıllı malzemeler kullanılan parçalara ekstra işlevler yükleyebiliyor. Böylece hem yaşam alanlarında hem ede maliyetler de tasarruf sağlanabiliyor. Aynı zamanda daha etkin binaların üretimine imkan tanınıyor. Akıllı malzemelerin kullanıldığı akıllı sistemler insan hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda güvenlik, sağlık, konfor ve eğlence için fırsatlar sunabiliyor.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye-Gana İş Forumu Antalya’da yapıldı
  • 11.09.2018 17:21

Türkiye-Gana İş Forumu Antalya’da yapıldı

Boğaziçi Fuarcılık tarafından düzenlenen Antalya İş ve İnşaat Makinaları Fuarı, ...

Ekobord, yenilikçi ürünleriyle 41. Yapı Fuarı’nda!
  • 11.05.2018 16:11

Ekobord, yenilikçi ürünleriyle 41. Yapı Fuarı’nda!

Ekobord Flat ürünü ile sektörde fark sunan Ekobord, 41. Yapı Fuarı’nda ürünleri ...

Umman, Türk yatırımcısını bekliyor
  • 05.03.2018 15:50

Umman, Türk yatırımcısını bekliyor

DEİK/Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı ve Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orh ...

Vefa Holding, Sultanbeyli fabrikasını Dilovası'na taşıdı!
  • 04.12.2017 11:28

Vefa Holding, Sultanbeyli fabrikasını Dilovası'na taşıdı!

Prefabrik markasıyla alanında Türkiye'nin lider kurumlarından olan Vefa, Sultanb ...

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!
  • 24.05.2017 11:39

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!

Vefa Holding bu sene Ekobord ve Vekon markaları ile Yapı Fuarı’nda yerini aldı. ...

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek
  • 15.03.2017 09:55

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek

Prefabrike yapı, yaşam konteyneri, hafif çelik yapılar inşa edem Vekon, 12 milyo ...