maritbet girişmaritbet
'İnşaat sektöründe çoğu firma enerjinin bir ucundan tutuyor'

'İnşaat sektöründe çoğu firma enerjinin bir ucundan tutuyor'

Besa Grup’un yeni nesil temsilcisi, TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı 27 yaşındaki Efe Bezci, Türkiye’nin geleceğinin enerjide olduğunu belirtti.

İnşaat sektörünün öncü kuruluşları, yan sektör olarak genellikle enerji sektörüne adım atarken, bu alandaki aktif rolü ise yeni kuşağa bırakıyor.

Enerji sektörü, hızla büyüyen ve dünya ekonomisinde her geçen yılı payını artıran Türkiye'de, geleceğin yatırımı, dalgalanmalarda “emniyet subabı” olarak görülüyor. Bu nedenle enerjiye kendini daha yakın gören inşaat sektöründe büyük firmaların tamamına yakınının enerjinin bir ucundan tutmaya başladıkları görülüyor. Kimi güneş, kimi rüzgar gibi alternatif enerji alanlarına yönelirken, akaryakıt sektörüne adım atan inşaat firmalarının sayısı hızla çoğalıyor.
 
Ankara'da 50 yıldan beri inşaat sektöründe alt yapı ve üst yapı çalışmalarına imza atan Besa Grup'un yeni nesil temsilcisi, TÜGİAD (Türkiye Genç İşadamları Derneği) Genel Başkan Yardımcısı 27 yaşındaki Efe Bezci, kendisi gibi inşaat sektöründe yeni kuşağın mesaisinin büyük bölümünü enerji başta olmak üzere bilişim, telekomünikasyon gibi yatırımlara verdiğini kaydetti.
 
Efe Bezci, inşaat sektöründe dünya devi olan Türkiye'nin geleceğinin enerjide olduğunun artık herkes tarafından bilindiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
“Örneğin benim günümün büyük bölümü inşaat sahalarında geçse de ağırlıklı olarak güneş enerji santralleri ile ilgileniyorum. Çünkü her geçen yıl enerjiye daha fazla ihtiyaç duyuyoruz ve alternatif enerji kaynaklarını kullanmada bu zamana kadar neredeyse hiç yol kat edemedik ve alacağımız fersah fersah yollar var. Kendi yaş grubuma baktığımda da ana iş kolları inşaat olan çok sayıda arkadaşımın enerjiye yoğunlaştığını gözlemliyorum. Ayrıca bizim kuşağın söz konusu enerji olunca daha heyecanlı oldukları da tespitlerim arasında yer alıyor.”
 
Efe Bezci, özellikle güneş enerjisinde Avrupa ülkelerine göre değer üretim oranında en düşük ülkelerden biri olduğumuzu dile getirerek, “Enerji belki babalarımızın dedelerimizin çok ilgi alanında değildi. Bu yüzden yatırımlar noktasında geri kalındı. Ancak yeni jenerasyon yeniliklere ve gelişime daha açık. Büyüklerimizin de yeni hamleler açısından destekleri ile enerji başta olmak üzere yeni iş kollarında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı
  • 20.03.2023 11:58

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı

Deprem sonrası 11 ilde TEİAŞ'a ait elektrik iletim tesislerinde 717 milyon lira, ...

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!
  • 26.03.2022 11:42

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!

Alman Konrad Adenauer Vakfı, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye'nin st ...

Türk müteahhitler için yeni hedef Kırgızistan!
  • 01.05.2021 11:01

Türk müteahhitler için yeni hedef Kırgızistan!

TÜGİAD yöneticileri, enerji, tekstil ve inşaat sektörlerinde iş birliği imkanlar ...

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!
  • 16.02.2021 07:30

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!

Yabancılar, koronaya rağmen Türkiye’den vazgeçmiyor. TÜİK verilerine göre Ocak a ...