maritbet girişmaritbet
İnşaat sektöründe bu hafta neler yaşandı?

İnşaat sektöründe bu hafta neler yaşandı?

Hafta içinde inşaat dünyasında yaşananları derlediğimiz Emlak Bülteni yayında!

1- Başkentte tapu bilgilerinin çalındığı haberi sektörde geniş yankı buldu. 1 milyon 568 bin kişinin tapu bilgilerini çalıp, emlakçılara para karşılığı satan kişiler gözaltına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de konuyla ilgili "Vatandaş için bir sorun olmaz" açıklamasında bulundu.

Ankara'da 1 milyon 568 bin kişinin tapu bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Organize polisi, vatandaşın tapu bilgilerini çalarak başta emlakçılar olmak üzere isteyen herkese 500 lira karşılığında satan 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuyla ilgili basın bildirisi yayınlayarak ihbarı polise, kendilerinin yaptığını ve vatandaş için bir sorunun olmadığını belirtti. 

2- Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları belirlendi. Tüketiciye, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde konut satış sözleşmesinden cayma hakkı geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik'i yayımlandı. Buna göre, ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi.

Satıcı, geçerli sözleşme yapılmadan tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini istemeyecek. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacak.

Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Sözleşmeye konu konutun yer aldığı projede değişiklik yapılması durumunda, değişikliğin tüketiciye yazılı veya kalıcı veri saklayıcısıyla bildirilecek.

3- Türkiye Müteahhitler Birliği 10 maddelik bir bildiri yayınlayarak imar planlarının çok sık değişmesini eleştirdi. Müteahhitler, 140 kez değişen ihale kanununun baştan yazılmasının istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği, 10 maddelik bir bildiri yayınlayarak imar planlarının çok sık değişmesine tepki gösterdi. 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de çok sık değişen imar düzeninin sorun olduğunu vurguladı. 

140 kez değişen ihale kanununun baştan yazılmasının istendiği bildirgede, ‘yap-sat sektörünün denetimsiz işleyişinden kurtarılması', ‘denetimsizliğe son verilmesi', ‘ayıplı iş yapanların sektörden ayıklanması gerektiği' dile getirildi. 

4- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, yoğun ilgi gördü. Pek çok inşaat firmasının da yer aldığı fuar, geçtiğimiz haftasonu sona erdi. 

26 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan 15'inci Uluslararası MÜSİAD Fuarı, 5 gün sürerek 30 Kasım'da son buldu. Önemli ziyaretçilere ev sahipliği yapan fuar, 2. gününde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ağırladı. 

Ulusal ve uluslararası bir çok inşaat şirketinin katıldığı fuarda Kiler GYO, üç yeni projesini tanıttı. Orta Doğu'nun dev yatırımcısı MRESCO, Suudi Arabistanlı Maknoon Gayrimenkul ve Sakarya'da Taraklı Termal'i hayata geçiren ASKON Grup, fuarda müşterileri ile buluştu.

5- REIDIN konut projeleri aidat değerleri analizi yayınlandı. Konut aidatlarında Türkiye rekoru, metrekaresi 13.16 TL ile İstanbul Avrupa yakasının!

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı.

Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 13.16 TL/m2 ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.13TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor.

6- Kasım ayı ile birlikte 2014 yılının sonuna yaklaştığımız aşikar. Emlak sektörü de bu sona yeni bir başlangıç ekledi ve tam 17 proje satışa sunuldu. Buna Kasım'da proje başkadır da diyebiliriz. 

Kasım'ın ilk yarısında; Avrupa Konutları Kale, İncek Green, Karşıyaka Rezidans, Endpoint, Nidapark Seyrantepe, Siyahkalem Köy, Marka Rezidans, Dekar Asmalı Bahçeler projeleri satışa sunulurken, ikinci yarıda Canan Business, Tarlabaşı 360, Antplato, AB Yaşam Evleri, Aydos Country, G Yoo Inspired by Starck, Seba Office Bulvar, Evvel İstanbul ve Bulvar 216 projelerinin basın lansmanı yapıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!
  • 13.03.2017 15:35

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile geçen hafta inşaat ...

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!
  • 06.03.2017 15:57

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile gayrimenkul sektörü ...

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!
  • 27.02.2017 15:41

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün g ...