maritbet girişmaritbet
"İnşaat sektörü yaz kış devam ediyor"

"İnşaat sektörü yaz kış devam ediyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, inşaat sektörünün yaz kış demeden devam ettiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1 milyon emekli adına bir projeyi turizmcilerle görüşüyoruz. Nasıl bir kolaylık ve destek sağlayabileceğimizi değerlendireceğiz." dedi. 

Müezzinoğlu, ekonomi muhabirleriyle düzenlenen sohbet toplantısında, 2017 yılı için hedefledikleri 1,5 milyon ilave istihdamın, işsizlik oranını düşürmesinin yanında ülkenin üretimini de artıracağını ifade etti. 

Türkiye'yi yeniden yüzde 5'in üzerinden büyüyen bir ülke haline getirmek gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Her yıl nüfusumuz 1 milyon artıyor. Bu potansiyeli üretim, iş gücü ve dünya ile rekabete dönüştüremezsek ciddi bir soruna döner. O nedenle büyüyen bir Türkiye için elimizdeki en önemli sihirli kelime, istikrar ve güven. İnşallah bu referandum sonrasında istikrar ve güvenin arttığı süreç Türkiye'nin dinamizmine büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu. 

Müezzinoğlu, en çok istihdam artışı kaydedilen inşaat sektöründeki bu yükselişin kalıcı olup olmadığına ilişkin soruya, "İnşaat sektörünün sezonluğu falan kalmadı, yaz kış devam ediyor. Bizi burada en çok ilgilendiren şey, her yıl 1 milyon insanımıza istihdam sağlıyor muyuz, ekonomiyi yüzde 5'in üzerinde büyütebiliyor muyuz? Bu ikisini başarabildiğimiz sürece sektörler arası kaymalar devam eder." yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İnşaat sektörü yaz kış devam ediyor"
  • 31.03.2017 16:40

"İnşaat sektörü yaz kış devam ediyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, inşaat sektörünün yaz kış ...