maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!

İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!

JCB marka iş makinelerinin satış ve pazarlamasını yapan SİF İş Makinaları, kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makineleri, silindirler, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile hizmet sunuyor. Firma, planladığı yatırımlarla yüzde 20’lik pazar payı hedefliyor

 

JCB marka iş makinelerinin satış ve pazarlamasını yapan SİF İş Makinaları, kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makineleri, silindirler, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile hizmet sunuyor. Firma,  planladığı yatırımlarla yüzde 20'lik pazar payı hedefliyor.

SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, bir STFA ve Işıklar Holding kuruluşu olan ve 1956 yılında kurulan firmanın, İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Trabzon'daki satış noktaları ve 35 adet yetkili servisi ile tüm Türkiye'ye hizmet sunduğunu belirtti.SİF JCB Ankara Bölge Müdürlüğü binasının açılışını  nisan ayında gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getiren Cüneyt Divriş,  bu binanın JCB'nin ilk LEED Gold sertifikalı (uluslararası yeşil bina sertifika sistemi) distribütör binası olacağını açıkladı. Divriş, “Bu yatırım, şirketimizin önümüzdeki yıllarda yapacağı yatırımların bir başlangıcı niteliğindedir. Benzer bir yatırımı kısa bir süre içinde İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştirmeyi, ardından da İstanbul Anadolu yakasında genel merkezimizin yatırımını tamamlamayı hedefliyoruz. Bursa, Trabzon, Diyarbakır, Kayseri ve Sakarya illerindeki yatırımlarımız, önümüzdeki 10 yıllık yatırım planımız içinde ön plana çıkıyor.

Yetkili servis sayımızı da önümüzdeki 5 yıl içinde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Yeni merkezlerinde, servis binasına hizmet verecek deponun yanı sıra ilave bir depo da tasarladıklarını söyleyen Divriş, bu depo ile Türkiye'nin doğusunda bulunan servislere daha hızlı yedek parça tedariki yapılmasını hedeflediklerini ifade etti. Divriş, yüzde 13'e yakın olan tüm ürünlerdeki pazar paylarını 3 ile 5 yıl aralığında yüzde 20'ye çıkarma hedefinde olduklarını aktardı. Geçen yılın rakamsal hedeflerini tutturdukları başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Divriş, “Hedeflediğimiz gibi yüzde 13'e yakın bir pazar payı ile 230 milyon TL'lik bir ciro elde etmeyi başardık. Distribütörü olduğumuz JCB'nin yaratıcısı olduğu kazıcı-yükleyici ürün grubunda ise bin 100'ün üzerinde satış ile yüzde 27'lik bir pazar payı elde ettik” açıklamasını yaptı.

“JCB, bu yıl pazara birçok yeni ürün sundu”

JCB'nin bu yıl pazara birçok yeni ürün sunduğu bilgisini veren Cüneyt Divriş, lansmanını yaptıkları özel kabin ve yükleyici kolu tasarımına sahip PowerBoom isimli nokta dönüşlü mini yükleyici serisinin ve kompakt kazıcı-yükleyici modeli olan 1CX'in yeni versiyonunun bu ürünlerden bazıları olduğunu dile getirdi. Divriş şöyle konuştu: “1 Ocak tarihinden itibaren de JCB Vibromax yol silindirlerinin Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olarak hizmet veriyoruz. Ürünlerimize olduğu kadar satış sonrası hizmetlerimize de sürekli yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına hızlı ve etkin yedek parça sevkiyatı gerçekleştirmek adına geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz yedek parça tırımıza ek olarak bu yıl yeni bir tırı daha filomuza kattık.” ‘Usta Mobil' adını verdikleri 3 adet gezici servis aracını geçen yıl hizmete sunduklarını ifade eden Divriş, ayrıca mobil konkasör markası olan Rubblemaster'ın da 2006 yılından bu yana Türkiye pazarında olduğunu söyledi.

“İnşaat sektörü, lokomotif konumunda”

Türkiye'nin büyümesindeki lokomotif sektörlerin başında inşaat sektörünün geleceği yorumunu yapan Cüneyt Divriş, son dönemde şehircilik, konut, metro, demiryolu, yol, köprü, madencilik yatırımlarının gerçekleştirildiğini aktardı. İnşaat sektöründeki büyümenin iş ve inşaat makineleri sektörünü olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Divriş, “3 ila 5 yıl içinde sektörün büyüklüğü ikiye katlanacak. 2011 yılında sektörde 11 bin adet makine satıldı ve 2012'in ilk 6 ayında sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 büyüdü” dedi. Türkiye'nin hızla büyüdüğünü söyleyen Divriş,  inşaat ve tarım sektörlerindeki büyümenin gelecek 10 yıl boyunca ön plana çıkacağını, bu sektörlerin iş makineleri pazarının büyümesini de tetikleyeceğini kaydetti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyük projeler iş makineleri sektörünü hareketlendirdi!
  • 26.02.2015 09:58

Büyük projeler iş makineleri sektörünü hareketlendirdi!

Üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve otoyolları, Kanal İstanbul Projesi ve kentsel ...

Ascendum Makina iş makinaları sektöründe hedefini değiştirmedi
  • 11.02.2014 11:58

Ascendum Makina iş makinaları sektöründe hedefini değiştirmedi

İş makinaları sektörü büyüme trendinin devam ettiği bir yılı daha geride bıraktı ...

SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!
  • 22.05.2013 13:12

SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!

STFA ile Işıklar Holding kuruluşu olan SİF Otomativ, JCB marka iş makinalarının ...

İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!
  • 25.03.2013 15:58

İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!

JCB marka iş makinelerinin satış ve pazarlamasını yapan SİF İş Makinaları, kazıc ...

SİF İş Makineleri ve AKUT afetlere karşı eğitim verecek!
  • 15.02.2013 15:31

SİF İş Makineleri ve AKUT afetlere karşı eğitim verecek!

SİF İş Makinaları ve AKUT işbirliğiyle geliştirilen Umut Sarının İçinde projesiy ...

SİF İş Makinaları’na Maskinentreprenören Dergisi’nden teknoloji ödülü!
  • 05.02.2013 16:27

SİF İş Makinaları’na Maskinentreprenören Dergisi’nden teknoloji ödülü!

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye pazarına ...