maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü 2015 rotasını 'işbirliği' ile belirledi!

İnşaat sektörü 2015 rotasını 'işbirliği' ile belirledi!

Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasını çizdiği zirvenin bu yılki ana teması ‘işbirliği ve güç birliği’ olarak seçildi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğini belirterek “Sistemli işbirliğine giderek, güçlerimizi birleştirelim” dedi.

Türkiye'nin önde gelen 80 inşaat malzemesi sanayi firması ve 29 derneği ile sektörün çatı örgütü Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Sektörün üç sacayağını oluşturan ‘Mimarlar-Mühendisler- Müşavirler ile Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticileri'nin Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasını çizdiği zirvenin bu yılki ana teması ‘işbirliği ve güç birliği' olarak seçildi. 

Zirvede Türkiye'nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güçbirliği yöntemleri tartışıldı. Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener'in açılış konuşmasını yaptığı zirvede, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Karakullukçu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Demir İnözü, Türk Serbest Mimarlar Başkanı Yeşim Hatırlı ile TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar ve TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin de kürsüye çıktı. Zirveye iş dünyasının önde gelen 500'ün üzerinde temsilcisi katıldı. İMSAD Başkanı Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğini belirterek, "İşte bunun için de kara kıtaya kadar birlikte koşmamız lazım. Dikkatinizi çekerim; yurt dışında müteahhitlerimizin yaptığı projelerde kullanılan inşaat malzemelerinin sadece yüzde 18'i Türkiye'den gidiyor. Sistemli işbirliğine giderek, güçlerimizi birleştirelim” dedi. 

Bakanlıktan işbirliği-güç birliğine destek 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, zirvenin açılışındaki konuşmasında, Mimar- Mühendis-Müşavir- Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticileri ile birlikte, bakanlık desteği ve işbirliğinde bir çalıştay yapılabileceğini, bu konuda her türlü desteği verebileceklerini belirtti. Güllüce, "Önüne gelen malzemeyi kullanırsan, dışarıdan malzeme getirirsen, o teşvikten istifade edeceğin şekilde düşünmüyoruz. Yüzde 100 yerli malzeme kullanırsan, o yeşil ve eko binalarda, biz senin yanında oluruz" dedi. Cahit Karakullukçu da konuşmasında, gerek Türk mühendislik-müşavirlik firmalarının gerekse Türk müteahhitleri ve yerli inşaat malzemesi üreticilerinin, uluslararası pazarlarda işbirliği içerisinde olmalarının ekonomiye sağlayacağı katkılara dikkati çekti. Zirvede DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın modatörlüğünü yaptığı 'Mevcut ve hedef pazarda jeopolitik durum' panelinde gazeteci yazar Hüsnü Mahalli ve Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam da medya gözüyle neler olduğunu tartıştı.

Selenay Yağcı/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

İnşaat malzemeleri sanayi yıllık ihracatı 32 milyar doları aştı!
  • 08.04.2022 11:49

İnşaat malzemeleri sanayi yıllık ihracatı 32 milyar doları aştı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...