maritbet girişmaritbet
İnşaat firmalarının Anadolu'ya açılma arayışları sürüyor!

İnşaat firmalarının Anadolu'ya açılma arayışları sürüyor!

Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, İstanbul’da şehir içinin yanı sıra şehir çeperlerinin de doyduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm yatırımcıları şehir içinde yatırım yapma konusunda yeniden heveslendirdi” dedi

 

Çevre, kimya, madencilik ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Erkanlı Şirketler Grubu, Ankara'dan adım attığı gayrimenkul sektörüne İstanbul'da kentsel dönüşüm ile devam etmeyi hedefliyor. İstanbul'da şehir içinin yanı sıra şehir çeperlerinin de dolduğunu söyleyen Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, “İnşaat firmalarının Anadolu'ya açılma arayışları sürüyor. Bunlardan ilk adres de Ankara oluyor. Ancak İstanbul'da şimdi yeni bir dönem başlıyor. Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul'daki yatırımlar yeniden heyecan verici noktaya geldi. Kentsel dönüşüm yatırımcıları kent içlerinde yatırım yapma konusunda ciddi anlamda heveslendirdi” diye konuştu.
 
Ankara'da İncek'e odaklanıyor
 
İnşaat sektöründeki yeni stratejilerine göre Ankara ve İstanbul olmak üzere iki lokasyon belirlediklerini söyleyen Hüseyin Erkanlı, şöyle konuştu: “Projelerimizin yüzde 70'ini İstanbul'da yüzde 30'unu Ankara'da gerçekleştirmek istiyoruz. Ankara'da İncek bölgesini kendimize gelişme alanı olarak belirledik. Orada Erkanlı Monza Residence projemize de başladık. Ankara'da şu anda klasik yap sat tarzı projeler çoğunlukta ve tasarıma çok önem vermeyen projeler yoğunluk kazanıyor. Ancak İncek, Ankara'nın en iyi bölgesi olacak ve bölgeye şu anda kaliteli projeler gelmeye başladı. İncek'te 185 dönüm arsamız oldu. Bölgede 1000 konutu rahatlıkla yapabiliriz.”
 
İstanbul'da kentsel dönüşüm
 
İstanbul'da ise şehir merkezine dönüşün başladığını anlatan Erkanlı, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm yapabilme imkanı sağlanınca, İstanbul'daki yatırımlar heyecan verici noktaya geldi. Yatırımcıları kent içlerinde yatırım yapma konusunda ciddi anlamda heveslendirdi. Ancak kentsel dönüşüm çeperlerde kalan firmalara sıkıntı olabilir. İstanbul'da çeperlerde satış anlamında büyük sıkıntılar var. Bizim de şehir içinde olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Mecidiyeköy, Sütlüce, Haliç, Göztepe, Kadıköy'de arayışlarımız sürüyor ve anlaşma noktasına geldiğimiz yerler var.”
 
Rant beklentisi değişiyor
 
Kentsel dönüşümü kat maliklerinin rant elde edebilme şansı olarak gördüğünü ancak bu sürecin yavaş yavaş değişmeye başladığını dile getiren Rıza Hüseyin Erkanlı, “Afet Yasası'nın çıkmasıyla birlikte, siyasi iradenin ‘depreme dayanıklı olmayan yerleri tespit edersem yıkarım' kararlılığı, kat maliklerini de harekete geçirdi. Ayrıca deprem bilinci gün geçtikçe artıyor. Bazen dönüşümü anlatmak konusunda sıkıntı yaşayabiliyoruz ancak uğraşmak zorundayız, sabırlı olmak zorundayız. Kentsel dönüşüm sayesinde satış sıkıntısı çekmeyiz ve şirketin markalaşmasına katkıda bulunur” diye konuştu.
 
Rüzgâr enerjisini kullanıyor
 
Erkanlı Monza Residence'ın 65 dönümlük arazi üzerine ilk etabı 115 daire olan göl manzaralı inşa edildiğini ifade eden Rıza Hüseyin Erkanlı, projeyi şöyle anlattı: “Mimar Bünyamin Derman ile çalıştık. Tasarıma çok önem veriyoruz. Yüksek standardı ulaşılabilir rakamda vermek için çaba gösteriyoruz. Bunu da maliyetleri iyi hesaplayarak yapıyoruz. Mantıklı kârlarla projemizi sunmaya başladık. Bölgede çıkan yeni projelere göre yüzde 40 daha ucuz çıktık. Metrekarede 2 bin 500 TL'den başladık. Projede fiyatlar inşaat süresinde etap etap artacak ve yatırımcıya proje bitiminde minimum yüzde 65 kazanç getirecek. Erkanlı Monza Residence'ın en önemli özelliği elektrik enerjisini, rüzgar enerjisinden üretmesi.”
 
Yeni projeler geliyor
 
İncek'te Erkanlı Monza Residence'nin ardından bir ticari ve bir villa projesine başlayacaklarını ifade eden Erkanlı, şu bilgileri verdi: “İncek'te ticari bir projemiz başlayacak. Eylül veya ekim ayı gibi lansmanı yapılacak. Ofisler ve ofislere hizmet eden yaşam alanlarının oluşturduğu bir yapı olacak. Proje, 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 20 milyon TL'lik bir yatırım öngörüyoruz. İncek'teki üçüncü yatırımımız ise villa projesi olacak. Doğayla içiçe, yatay villaların olduğu bir yapılanma düşünüyoruz. Proje tasarım çalışmaları yılsonuna doğru başlayacak.”
 
Tüketiciler vergi numarası istiyor
 
İnşaat sektörünün bir durgunluğa girdiğini, sektördeki eskisi gibi yapılan her projenin satmadığını vurgulayan Rıza Hüseyin Erkanlı, “Bazen sektörün duraklaması iyi oluyor. Kötüler eleniyor, iyiler de sağlıklı bir şekilde büyüyor. Artık tüketiciler de bilinçlendi. Mağdur olmamak için vergi numaramızı, bilançolarımızı alarak araştırıyorlar. İnşaatta itibar çok önemlidir. Bazı firmaların zor duruma düşmesi tüketici gözünde sektörü sıkıntıya sokuyor” dedi.
 
Meltem Kara / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Bakan Kurum ''Haliç'i kaderine terk etmeyeceğiz''
  • 17.06.2022 09:29

Bakan Kurum ''Haliç'i kaderine terk etmeyeceğiz''

Bakan Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Haliç'in deniz sularıyla birlikte te ...

Haliç'teki çöp tabakası temizleniyor
  • 11.02.2022 15:54

Haliç'teki çöp tabakası temizleniyor

İBB, Haliç'in mevsimsel yağışlar ve eriyen kar suları nedeniyle renginin değişti ...

Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü
  • 09.02.2022 16:30

Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü

İstanbul'un Fatih ilçesinde Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü. ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor
  • 17.06.2021 15:11

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor

Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu ...