maritbet girişmaritbet
İnşaat dünyasında reklamlara hanım eli değiyor

İnşaat dünyasında reklamlara hanım eli değiyor

Her geçen gün başarı çıtalarını daha yükseğe taşıyan hanım yöneticiler pazarlama ve reklamcılık alanlarında nitelikli projelere imza atıyorlar.

İnşaat dünyasının sevilen isimlerinden Ferko İnşaat'ın Kurumsal İletişim ve Pazarlama MüdürüZeynep Fıratoğlu, kendi başarılarının bir kısmını reklam verenin yaptığı işten haz duymasına bağlıyor. Şirket yönetiminin reklamın gücüne inanan bir takım olması gerektiğini söyleyen Fıratoğlu, “Bu doğrultuda harcama yapabilecek şirketlere ihtiyaç var. Yoksa iş geriler” diye konuşuyor.

Bu alandaki başarısını kendini geliştirme fırsatı bulması ile değerlendiren Fıratoğlu, bir reklam kampanyası ile 65 konut sattırdığını ve o yıl kampanya ile ödül aldıklarına işaret ediyor. “Vadistanbul ve Signature gibi iki projede çalışmak benim için şans oldu. Burada dijital anlamda başarılı işler yaptık. 2013'te sadece Google reklamı ile 65 konut sattırınca en başarılı dijital mecra seçildik. Bu fikir benden çıktı” diyor.

Ekip çalışması önemli

Başarının bir diğer unsurunu da ekip çalışması olarak gören Fıratoğlu, “Ödül alan kampanya tamamen benim çalışmam değil. Bunlar bir ekip işi. Fikir benden çıktı ve herkes görevini çok iyi yerine getirince başarı da kendiliğinden ortaya çıktı” dedi.

Kendisinin pazarlama uzmanı olduğunu hatırlatan Fıratoğlu, iyi pazarlamacının müşterisini çok iyi bilgilendirerek satışa kanalize etmesi gerektiğinin altını çizdi. “Bunu satış departmanı sağladı” diyen Fıratoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Pazarlama müşterinin sorularını cevaplayan, satışa hazırlayan birimdir. Satış danışmanının karşısına giden bir müşteri ne kadar az soru sorar ve proje hakkında bilgi alırsa o kadar başarılı demektir.  Bunu da bizim departmanımız gerçekleştirdi” dedi.

“Başarı şablonu her kalıba uymaz”

Her işin farklı mantığı olduğunu söyleyen Fıratoğlu, konutta elde ettiği başarıyı ofis satışına taşıyamayacağına vurgu yaparak, “Google reklamlarını ofis satışında da deniyoruz ama konut kadar geri dönüş alamıyoruz. Ferko Signature için marka konumlaması ve stratejik planlama yaptık. Bu tür üst segmentteki ofisler çok referans ile satılıyor. Referans yöntemi de belli bir seviyenin üzerinde satış yapılıyorsa önem arz ediyor. Reklam yapılıyor ve itici bir güç aslında. Birde kampanyanın 360 derece olması ve her mecradan ürünün kendini göstermesi gerek. O zaman belleklerde yer edinerek geri dönüş sağlıyor. İnternet, gazete, dergi, televizyon ve hatta bilboardların birlikte yürümesi gerekiyor. Tüm mecralar birbirini destekliyor. Mantıklı atışlarla hedef kitleye doğru satış stratejileri ile gidilmeli. Ama yine de bir reklam çok reklam kokmamalı. Birde alım yapanlar reklamları gördüklerinde sosyal doyum sağlıyor” diyerek bu alandaki bilgi ve birikimini paylaştı.

 

İletişim Bilgileri
Telefon : 0212 268 11 44
Web : http://ferkosignature.com/

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferko İnşaat'ın Ilgaz Mountain Otel'i görücüye çıktı!
  • 20.10.2014 14:42

Ferko İnşaat'ın Ilgaz Mountain Otel'i görücüye çıktı!

Ferko İnşaat, Kastamonu Ilgaz Dağı’ndaki Ilgaz Mountain Resort’e yaptığı ek tesi ...

Ferko Line proje görselleri!
  • 25.11.2016 11:19

Ferko Line proje görselleri!

Ferko İnşaat tarafından Kağıthane'nin merkezinde hayata geçirilen Ferko Line pro ...

Ferko Line’daki son gelişmeler paylaşılacak
  • 13.12.2017 15:52

Ferko Line’daki son gelişmeler paylaşılacak

Ferko İnşaat, Kağıthane’de hızla yükselmekte olan Ferko Line’daki son gelişmeler ...

Ferko Line projesinde ofis fiyatları 11 bin 750 TL'den başlıyor
  • 26.12.2016 19:27

Ferko Line projesinde ofis fiyatları 11 bin 750 TL'den başlıyor

Ferko İnşaat tarafından Kağıthane'de yükselen Ferko Line projesinin yatırımcısın ...

Bağcılar Belediyesi'nden asansör denetimi!
  • 25.11.2016 11:30

Bağcılar Belediyesi'nden asansör denetimi!

Bağcılar Belediyesi, yaklaşık 5 bin asansörün kullanımda olduğu Bağcılar ilçesin ...