maritbet girişmaritbet
'İnşaat demirinin fiyatları düşürülmeli'

'İnşaat demirinin fiyatları düşürülmeli'

Nihat Zeybekçi, Tahir Tellioğlu ve İMKON bir araya gelerek inşaat sektöründen ve inşaat sektöründe yaşanan demir sorunlarından söz ettiler.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nda (İMKON) bir araya geldi.

Bakan Zeybekci'nin Konfederasyonu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve ziyaret hakkında bilgi veren Tahir Tellioğlu, tapu harçlarının binde 40'tan binde 30'a düşürülmesi noktasında Sayın Zeybekci'ye teşekkür ederek, bunun geçici bir süre için değil, kalıcı olmasını da talep etti.

Tellioğlu, son üç yıldır seçimlerle boğuşulan bir süreçten çıkıldığı tam iş yapmaya ve istihdamın desteklendiği, inşaat sektörünün tam nefes alacağı ve hareketleneceği bir dönemde sektöre adeta bir demir darbesi indirilerek sektörün sekteye uğratıldığını söyledi.

Tellioğlu, Türkiye'nin demir üretimi noktasında, dünya ülkelerinde üreticisi olarak ilk 5'e girmesine rağmen, Türkiye'deki demir kıtlığına, demir fiyatlarındaki aşırı yükselişe ve demirin adeta karaborsaya düşmesine anlam veremediklerinin altını çizdi. 

Toplantıda, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak, Sayın Ekonomi Bakanı Zeybekci'den, demirdeki aşırı fiyat artışına bir an önce müdahale etmelerini istediklerini söyleyen Tellioğlu, bununla ilgili demir fiyatlarını düşürme noktasında çeşitli enstrümanların kullanılabileceğini, hükümetin bu noktada takdir yetkisine sahip olduğunu ve bunlardan çözüm bulamadıkları takdirde demirdeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 9'a düşürülmesi gerektiğini Hükümetten talep etti.

HÜKÜMET KENDİ TAKDİR ENSTÜRÜMANLARIYLA DEMİR FİYATLARINI MUHAKKAK DÜŞÜRMELİDİR, AKSİ TAKDİRDE SEKTÖR DÜŞECEKTİR

İnşaat sektörünün bu durum karşısında ciddi bir dar boğazla karşı karşıya kaldığını ifade eden Tellioğlu şunları söyledi:

“Fiyatların yükselmesinin yanında demir tedarikinin karşılanmasında da ciddi manada zorlanmaktadır. Dolayısıyla inşaat sektörünün böyle hareketlilik döneminde, seçimlerin bittiği süreçte inşaat sektörünün önünün açılacağı dönemde inşaat sektörüne adeta demirden bir perde indirilmiştir.”

6.TİP İMAR YÖNETMELİĞİ'NİN YÜRÜRLÜK TARİHİ YILSONUNA KADAR UZATILSIN

Sektörün tam hareketlendiği, seçimlerin geride kaldığı istihdam noktasındaki seferberlik teşviklerine hızlı adımlarla girdiğimiz bu dönemde demir fiyatları ve 30 Haziran'da yürürlüğe girecek olan 6.Tip İmar Yönetmeliği'nin en az yıl sonuna kadar uzatılmasının da elzem olduğunun söyledi.

Tellioğlu, açıklamasında, Türkiye'deki müteahhitlik sektörünün yurtdışına açılabilmesi için öncelikle kendi içlerindeki çürüklerin temizlenmesi, elenmesi, sektörü içerisine alınması gerektiğini ifade ederek, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun bir an önce çıkartılarak, “liyakat ve ehliyet noktasında da yeterliği olan bir müteahhitlik hizmet kadrosunun oluşturulması gerektiğini” söyledi.
  
Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdamdaki seferberlik çağrısının desteklenmesi ve son 3 yıldır üst üste gelen seçimlerden yorulan inşaat sektörünün yeniden hızla toparlanması için bu tedbirlerin alınmasının sektörün geleceği açısından hayati önem arz ettiğini saygıyla kamuoyuna duyururuz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!
  • 09.09.2022 12:05

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!

Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azalt ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!
  • 09.10.2017 17:23

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara projesinin lansmanında önemli açı ...